*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Gmail+kännykkä+Kolumbus liittymä

Tässä viestiketjussa on 7 viestiä.

#1
Yritettiin eilen laittaa Nokia7373 puhelimeen Gmail sähköpostin asetuksia mutta ei oikeen tuottanut tulosta.

Jos joku on saanut gmailin toimimaan Kolumbuksen liittymällä niin voisko heittää pikkasen apuja, kiitos.....

pop3 ja muut asetukset pitäisi olla juuri niinkuin Gmail ohjeissaan kertoo, vaan ei lähde pelittämään.

Incoming Mail (POP3) Server - requires SSL: pop.gmail.comUse SSL: Yes
Port: 995
Outgoing Mail (SMTP) Server - requires TLS: smtp.gmail.com (use authentication)
Use Authentication: Yes
Use STARTTLS: Yes (some clients call this SSL)
Port: 465 or 587
Account Name: your Gmail username (including @gmail.com)
Email Address: your full Gmail email address (username@gmail.com)
Password: your Gmail password
▼▼ Tässä viestiketjussa on 6 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Olen nämä kyllä tänne ennenkin laittanut jonnekin, mutta tässä oman 3230:n Gmail-asetukset. Puhelimeni on kylläkin S60, ja tuo omasi S40, mutta kyllä sieltäkin pitäisi vastaavat paikat löytyä.

Operaattorin ei näihin asetuksiin pitäisi vaikuttaa...valitset vain käytettäväksi yhteydeksi operaattorisi GPRS Internet-yhteyden (ei MMS tai WAP). Asetukset voi Kolumbuksen sivujen mukaan tilata elisalta ellei niitä luurissa valmiina jo ole.


Sähköpostitilin asetuksiin viestiasetuksissa aseta seuraavat:

Käytett. yhteysosoite: * Internet (* = internetyhteyden tarjoaja..luultavasti Elisa.)
Oma sähköpostiosoite: omanimi@gmail.com
Lähettävä palvelin: smtp.gmail.com
Käyttäjänimi: omanimi@gmail.com
Salasana: *********
Vast.ottava palvelin: pop.gmail.com
Postilaatikon tyyppi: POP3
Suojaus: SSL
APOP-todentaminen: Ei käytössä

Tuosta SSL-salauksesta voi helposti jäädä kiinni, mikäli puhelimesi ei sitä tue. Kaikissa (vanhemmissa) S60-puhelimissakaan tuota ei ole. Porttia ei ilmeisesti tarvitse antaa minnekään...ainakin täällä on hyvin toiminut ilmankin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.2.2007 @ 12:44http://www.launchy.net/ - Open Source Keystroke Launcher
http://windowspager.sourceforge.net/ - Open Source Desktop-switcher
#3
http://www.nokia.fi/asiakastuki/kayttoonotto/asetukset/#
Tuolta kun kattelee ja koittaa tilata asetuksia, niin tulee seuraava ilmoitus "Valitsemasi sähköpostintarjoaja ei tue matkapuhelintasi.
Valitse toinen sähköpostintarjoaja tai pyydä vaihtoehtoinen sähköpostipalvelu suoraan operaattoriltasi."
Joten, onnistuukohan toi sitten... Itelläkin on sama ettei gmail tue puhelinta (E50)
#4
Kyllä E50:llä toimii varmasti, mikäli saat vain Internet-yhteyden toimimaan...niin että myös luurin omalla selaimella (tai mielummin Opera Minillä) pääsee selaaman ihan www-nettiä. Tuohan on uutta S60v3-sarjaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.2.2007 @ 16:50http://www.launchy.net/ - Open Source Keystroke Launcher
http://windowspager.sourceforge.net/ - Open Source Desktop-switcher
#5
Ite en ole ajatellut selaimella ruveta selaamaan s-posteja. Sillain varmasti toimiikin, mutta ei tollain (ainakaan ton mukaan) että antaa ilmoituksen s-postista. Tulee turhan tyyriiksi ruveta tällä liittymällä seilaleemaan netissä kännykän avulla. Soneran s-posti toimiikin juuri toivotulla tapaa, mutta olisihan se gmailiinkin ollut mukava saada toi ilmoitus saapuvasta postista puhelimeen.
#6
Normaalin web sovelluksen kautta kyllä pääsee lukemaan gmail sähköpostia ihan OK. Ongelma onkin sähköpostin lukeminen puhelimen sähköpostisovelluksella käyttäen gmailin pop3 palvelinta....

On huomattavasti kätevämpää tarkistaa sähköposti yhdellä napin painalluksela kuin menemällä web-sivulle, kirjautumalla, jne...jne.. Dataakin siirtyy huomattavasti vähemmän sähköpostisovelluksen kautta kun ei tarvitse ladata web-sivua

Viimeisenä vaihtoehtona on ottaa käyttöön kolumbuksen sähköposti ja ohjata gmailista sähköpostikopiot tuonne kolumbukseen ja lukea postit sitten sieltä...

Täytyy siis jatkaa säätämistä...
#7
Taisinpa esittää asiani hieman epäselvästi.. Tarkoitus ei ollut kehottaa nettiselaimen käyttöön postiluvussa, vaan testaamaan siten että gprs (tai vast.) internet-yhteys yleensä toimii. Puhelimen omalla postisovelluksellahan ne postit täytyy tietenkin saada luettua ja tuolla E50:llä se toimii varmasti, 7373:n salaustuesta en ole varma.

Ilmoitus saapuneesta sähköpostista tuskin toimii Gmail:in tapauksessa..kuten Nokia ilmoittaakin, joten postilaatikko täytyy aina avata itse nähdäkseen onko tullut uusia viestejä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.2.2007 @ 05:04http://www.launchy.net/ - Open Source Keystroke Launcher
http://windowspager.sourceforge.net/ - Open Source Desktop-switcher
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.