AfterDawn logo

Nero SecurDisc suojaa CD:t ja DVD:t

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
10 kommenttia

Erinomaisesta CD- ja DVD-levyjen poltto-ohjelmastaan tunnettu Nero on ilmoittanut tuovansa markkinoille uuden SecurDisc-tietosuojamenetelmän. Nero kertoo, että menetelmän avulla CD- ja DVD-levyille tallennettu tieto voidaan suojata moninkertaisesti siten, että optisia tallennusmedioita voidaan nyt käyttää luottamuksellisen tiedon levittämiseen.

SecurDisk käyttää monitasoista suojausta ja varmennusta. Levyjen tieto suojataan salasanalla,tarkistussummalaskennalla havaitaan mahdollisesti muuttunut/muutettu data, suorituskykyä ja luotettavuutta kohennetaan redundanttisella tallennuksella ja tiedon alkuperä varmistetaan digitaalisella allekirjoituksella. Salasanan salaukseen käyttetään 128-bittistä AES-menetelmää sekä SecurDisc-hyväksytyn aseman firmwareen tallennettuja salaisia arvoja, Nero kertoo.

"SecureDisc on läpimurto, sillä se tarjoaa ensimmäisen turvallisen tavan käyttää optista levymediaa luottamuksellisen tiedon levittämiseen", Nero AG:n COO Udo Eberlein. "Uskomme tämän uuden joustavuuden ja tiedonjakamisen turvallisuuden kiinnostavan heti tuoreeltaan useita yrityksiä, organisaatioita ja yksilöitä. Samalla meille avautuu uusi keino luoda uusia kumppanuussuhteita."


SecurDisc tukee optisia mediatyyppejä hyvin laajasti, tuettuja ovat CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW, DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW ja DVD-RAM. Käyttöjärjestelmätuki on Windows 2000:lle, Windows XP:lle sekä Windows Vistalle.

SecureDiscin käyttö edellyttää SecurDisc-hyväksytyn, SecurDisc-merkillä varustetun laitteen. LG esitteli CES-messuilla Super Multi DVD Rewriter -aseman, joka tukee uutta tekniikkaa. Toistaiseksi LG:n asema on saatavilla ainoastaan Yhdysvaltojen markkinoilta.

Lähde:
Neron lehdistötiedote
(Computer Technology News)

10 KOMMENTTIA

Mecli1/10

Wayyy,,, Mutta kuinkas nopeasti tuollaisen taas jo kiertää...

teppoI2/10

Ei taida ihan hetkeen.

e. Ja tuosta AES:stä, jos et tiedä mikä se on: http://fi.wikipedia.org/wiki/AES

LaLLi803/10

Pätevän kuuloinen tekniikka ja varmasti löytyy markkinoita. Nero nimellä saa helposti myytyä yrityksille...pitääkin varmaan vihjasta pomolle.

Ysf4/10

Vanha "menetelmä" yhdessä kokonaisessa (helppokäyttöisessä) paketissa, ei mitään mistä kannattaisi hypeä nostaa.

Eikö se ole melkein sama jos AES:illa on salattut yksittäiset tiedostot ole poltettu levylle kuin jos koko levy olisi AES:illa kryptattu? Pilkkua jos poljetaan doggystylellä, niin eroahan tuossa löytyy: Mutta onko sillä loppupeleissä mitään väliä pystyykö yksittäisen salatut tiedoston lukemaan levyltä? Ei niitä AES:illa salattuja, yksittäisiä tiedostojakaan ihan heti murreta.

thejammy5/10

kunhan eivät pelintekijt iskisi näppejään tuohon :L

AvenZer6/10

Ei tule yleistymään peleissä, tämän takia "SecureDiscin käyttö edellyttää SecurDisc-hyväksytyn, SecurDisc-merkillä varustetun laitteen. LG esitteli CES-messuilla Super Multi DVD Rewriter -aseman, joka tukee uutta tekniikkaa. Toistaiseksi LG:n asema on saatavilla ainoastaan Yhdysvaltojen markkinoilta."

Tuollainen suojaus joka vaatii erikois cd aseman omistamista syö markkinoita peliltä. Jollekki kalliille ohjelmalla tämmöinen olisi ihan järkevä tapa.

mufasalol7/10

Lainaus:
kunhan eivät pelintekijt iskisi näppejään tuohon :L

Siis eihän tää mikään kopionestosuojaus ole? Vaan ihan yksityisen käyttäjän (ja yritysten) salaisten tietojen salaamiseen? Vai ymmärsinkö väärin...

-Rex-8/10

Jo tuo "kevyempi" AES tarjoaa erittäin kovan tietoturvan, joten esim. työdokumenttien siirto kodin ja työpaikan välillä/vastaavat hommat muuttuvat paljon turvallisemmiksi. Tosin jos on oikeasti valonarkaa tietoa niin ei sitä saisi ilman suojia kyllä siirtääkkään missään muodossa :)

oxygenol9/10

Yrityksille loistava =)
Faijakin olisi tarvinnut joku aika sitten, mutta ostipa sitten sormenjäljellä toimivan muistitikun :D

MuffDiver10/10

...kun saisi vielä itsekuvatuille videoille kopiosuojauksen...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT