1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Acer Aspire 3103:n optisen aseman kanssa

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi BBWT 31.12.2006.

  1. BBWT

    BBWT Member

    Liittynyt:
    29.06.2006
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuliterän Acer Aspier 3103:n kanssa tuli heti alkuun ongelmia optisen aseman kanssa.

    Koneen teknisissä tiedoissa luvataan, että asema toistaa ja polttaa cd+-R, cd+-RW, dvd+-R ja dvd+-RW muodot, mutta aseman ei kuitenkaan suostu edes lukemaan mitään kyseisiltä levyiltä.

    DVD asema kyllä tunnistetaan koneen biossissa ja windowsin laitehallinnassa. BIOSissä laite näkyy IDE1 laitteena nimellä "MATSHITADVD-RAMUJ-8-(SM)" ja windowsin omassa laitehallinnassa ja omassa tietokoneessa nimellä "DVD-ROM asema E:".

    Sen verran vilkaisin koneen käyttöopasta, että selvisi, "kun optinen asema on aktiivinen palaa merkkivalo oranssina". No kun laitan levyn asemaan, välähtää merkkivalo kyllä oranssina ja levy pyörähtää äänestä päätellen muutaman kierroksen, mutta sen jälkeen valo sammuu ja levyn pyöriminen asemassa lakkaa. Windows ei myöskään tunnista levyä.

    Yritin myös laittaa koneen biossista boottaamaan levyltä, mutta ainakaan ubuntun asennus/live levyyn kone ei reagoinut mitenkään vaan käynnisti windowsin kiintolevyltä joka oli biossissa bootti-listalla toisena.

    Windowsin sain siis asennettua koska Acer asentaa sen kiintolevyltä heti ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä. Muuten olisinkin laittanut heti Ubuntun asennuslevyn koneeseen ja unohtanut Windowsin kokonaan.

    Onko kenelläkään ideoita mitä tällä voisi tehdä ilman että mitätöi koneen takuuta, vai kiikutanko läppärin heti seuraavana arkipäivänä takaisin liikeeseen ja vaadin uutta tilalle, kun BIOS asetuksetkin näyttävät säätövaroiltaan niin köyhiltä että mitään kohtaa missä tuon aseman voisi ottaa käyttöön ei näy.

    Kiitos vastauksista jo etukäteen ja hyvää uutta vuotta 2007!
     
  2.  
  3. BBWT

    BBWT Member

    Liittynyt:
    29.06.2006
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  4. mikroja

    mikroja Member

    Liittynyt:
    07.02.2007
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Vie vaan takuuseen! Siitä on se asema paskana.
     

Jaa tämä sivu