1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Digiaikaan siirtyminen helppoako?

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi any41 12.12.2006.

  1. any41

    any41 Member

    Liittynyt:
    12.12.2006
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Analogiset lähetykset (YLE 1, YLE 2, MTV3, Nelonen ja Ruotsin TV) ovat näkyneet tähän asti siedettävästi pienellä sisäantennilla ja siihen liitetyllä pienellä antennivahvistimella.

    Otinpa keväällä lahjaksi saamani digboksin mukaan mökille ja laitoin johdot kiinni. Miten kävi?

    YLE:n kanavat 1 ja 2 eivät näkyneet joko ollenkaan tai harvoin pelkkänä pikselimössönä. Eli se koski koko kanavanippu A:ta. Ja kyse on nimenomaan siitä taajuudesta jolla kanavanippu A lähetetään. Se ei tule perille.
    Maikkari, nelonen ja subTV näkyivät suhteellisen mukavasti. Vain joitakin hyvin hetkellisiä pikselöintejä sattui. Eli siis kanavaniput B ja C näkyivät hyvin.
    Sanottakoon vielä, että paikka on eteläisessä Hämeessä aivan Uudenmaan tuntumassa eikä siis kovinkaan kaukana pääkaupunkiseudusta.
    Eli pelkällä digiboksilla ja piuhojen kiinnittämisellä ei täällä ainakaan pärjää...
    Tarvittaisiin monen metrin antennimasto ja kenties tehokkaampi antennivahvistin - oli antenni-infon kanta asiaan.
    Voimakkaasti kumpuilevassa maastossa tarvittaisiin verkko-operaattorin (ranskalaisomisteinen Digita Oy)toimesta lisää täytelähettimiä, jotta ei oltaisi eriarvoisessa asemassa. Sama tilanne lienee varmasti eri puolilla Suomea.

    Muuten, kotona testatessani YLE:n tekstitykset eivät tulleet näkyviin (automaattisesti). Eikä käyttöohjeessa ollut minkäänlaista mainintaa miten ne edes saisi. Soitto maahantuojalle selvitti, että YLE:n kanaville täytyy tekstitykset ohjelmoida erikseen. No, sekin sitten onnistui, mutta kun käväisin vilkaisemassa jotain toista kanavaa välillä, niin tekstitys oli hävinnyt. Ei kun ohjelmoimaan uudelleen. Ongelma tässä tapauksessa on itse boksissa, joka on ns. "karvalakki"mallia. Siinä tekstityksen ohjelmonti ei tallennu muistiin, kun sellaista ei ole katsottu tarpeelliseksi!

    Voi niitä mökin mummoja ja pappoja, jotka joutuvat tällaiseen sähläämiseen ja kaiken lisäksi kahden kaukosäätimen loukkuun.

    Ja elämme muka tekniikan ja elektroniikan aikakaudella!
     
  2.  
  3. trooper78

    trooper78 Regular member

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    521
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Näinhän se on... digiTV on meikäläisellekin pelkkä kirosana. Hassua, miten aina kun telkusta tulee näitä "Helposti Digi aikaan" mainoksia, asennetaan niissä boksi aina asuntoon, jossa on kaapeli. Antennitalouteen boksin asentaminen on yhtä helvettiä, jos asuu hiukan metsäisemmällä/mäkisemmällä alueella kuten meikäläinen.

    Siksi tulee katsottua telkkaria ihan analoogisesti. Ensi syksynä kait lopetan TVeen katsominen ja rupean paneutumaan hyllyille kerääntyneisiin DVD/VHS nimikkeisiin.
     
  4. teme565

    teme565 Active member

    Liittynyt:
    10.05.2002
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Itsellä ei itse digitaalisuudesta ole juurikaan valittamista, kun kaapelissa ollaan kiinni ja vaikka olisi antenni, niin ei sekään haittaisi kun digimasto on näköyhteyden päässä.

    Itseä lähinnä mietityttää tuo maksuTV-systeemi. Etenkin kaapelitalouksissa kun on tällä hetkellä vain yksi kaapelikortti. Mahtaako noita saada sitten jotain rinnakkaiskortteja, että saa samat kanavat näkymään kaikista töllöistä?

    EDIT: Tosin, eipä tuo oma digiboksikaan ihan ongelmitta toimi. EPG kadottaa välillä ohjelmatiedot monilta kanavilta ja digiboksin käynnistyminen kestää joskus 2-3 minuuttia, muuten ihan kivasti.
    Ja se mikä analogitelevisioon verrattuna harmittaa, on kanavanvaihtoviive, eipä enää vauhdikasta kanavasurffausta pysty harrastamaan.
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2006

Jaa tämä sivu