Kuinka toi damn small linux asennetaan kovalevylle? Toinen juttu on että saako kyseiseen distroon asennettua mitenkään "Windows xp luukkia" eli että mm. työkalupalkki olis saman näkönen sun muuta ja vaatiiko se isoja toimenpiteitä ja nouseeko muistinkulutus? :O
Hakukoneen käyttö on välttämätöntä Linuxin kanssa, jos et sitä taida niin ei kannata lähteä säätämään mitään. Tossa on asennusohje: http://www.damnsmalllinux.org/dsl-hd-install.html
Siinä on oma asennusskriptinsä kovalevyasennusta varten. Sen voi tehdä kahdella tapaa: Live-versiona (image, jolta järjestelmä käynnistetään kuten Live-CD (n.50Mt) tai Debianin tapaan (n. 600Mt). DSL on kuitenkin kovasti muutettu Debian-jakelu, joten sen päivittämisen kanssa voi olla omat ongelmansa. DSL on pohjimmiltaan siis erittäin viritelty, joten tavan työpöytäteemat ym. eivät todennäköisesti ole siihen asennettavissa. XP-teemoja eri työpöydille on useita tarjolla _normaalijakeluihin_.
Joo tulin kyl siihen tulokseen, että toi DSL ei välttämättä oo se oikee ratkasu omaan käyttötarkotukseen, vaikka kevyt onkin. Keveys on kumminkin tärkee asia kun hakusessa olis sopiva distro 500 mhz P3, jossa muistia vaivaset 128mt. Mitenkä tämmöset yhdistelmät sopis tommoseen koneeseen ja kumpi olis ehkä se parempi vaihtoehto: Slackware + fluxbox vai Debian + fluxbox ja mikä olis näitten yhdistelmien muistinkulutus suurinpiirtein. Ite oon hankkimassa ekaa linuxia koneeseeni ja lueskelin jostain, että Debian ei välttämättä oo helpoin vaihtoehto alottelijalle, mutta jos tarkotuksena on oppia tunteen linuxia paremmin niin Debian olis kumminkkin ehkä se oikee vaihtoehto. Slackware taas kumminkin olis kai suht kevyt ratkasu kun vähän tinkii ikkunoinnissa. Niin... kumpi ratkasu olis parempi ja tietenkin voi ehdottaa jotain muutakin, jos nää ratkasut on ihan tuhoontuomittuja tolle koneelle.
Hyviä vaihtoehtoja. Kyllä tuo muistimäärä riittää kohtuulliseen käyttöön. Ohjelmat vain ovat nykyisin aika muistisyöppöjä. Mutta jos saan suositella, olisi vaihtoehtoina SlackWaresta konffattuja täysiverisiä Linux-versioitakin tarjolla: Vector-Linux http://www.vectorlinux.com tai http://www.vectorlinux.org sekä ZenWalk (ent. minislack) http://www.zenwalk.org Molemmat sisältävät yhtä sun toista, jota isoveli Slackware ei oletuksena sisällä. Erityisesti Vector on suunnattu vanhempaan konekantaan, mutta ei ZenWalk:aan koneelta ehkä liikaa vaadi. Melkein jakelusta kuin jakelusta saa "dietti-version" asentamalla se yksinomaan server-asennuksena, johon asennellaan sitten vain se tauhka, jota tiedetään tarvittavan. Sellainen tosin vaatii hieman perustietoja ja nopeita nettiyhteyksiä
Olisin vielä lisännyt, että ZenWalk:lle on kotimainen, aika hiljainen foorumi: http://zenwalk.vaihtoehto.org/ Mutta, ehkä se siitä.
Alkaa sitten pikkusen pää hajoon tähän touhuun. Vit*****tu oon polttanu varmaan 8 levyä jo hukkaan kun ei mitään tapahdu bootin yhteydessä vaikka imagen poltan suoraan nerolla cd-r levylle.
on asetettu. Boot from atapi cd-rom: Failure ... Error loading operating system Eikä se nyt enään 10 kiekon jälkeen johdu ainakaan polttovirheestä.
Linuxissa kuluu CD:itä. Varsinkin jos välillä muuttaa mielensä. Mutta asemat ei ymmärrä toisiaan jos 10 CD jälkeen ei osaa bootata. Huomasin iteki vanhan CD-aseman kanssa, että se ei lukenu erään läppärin polttavaa. Sen sijaan aseman CD:t toimivat uusissa pääkoneen asemissa. Ja sillä koneella poltetut CD:t taas olivat paremmin yhteensopivia Linux-koneen kanssa.