Tässä oon yrittänyt selvittää että missäköhän vika kun en saa välillä Audio CD levyjen tiedostoja näkymään konquerissa. suunnilleen joka kymmenes kerta vain toimii. Sinnehän pitäisi normaalisti tulla suoraan ne vaihtoehdot esim. levyn pakkauksesta mp3, ogg tai flac muotoon. Data cd levyt toimii normaalisti. Digikameran muistikortin kanssa on sama ongelma että ei tahdo avata kuvia konqueroriin, kuin suuren rumppauksen jälkeen. Tulee vaan ilmoitus että Tiedostoa / ei voitu lukea. Järjestelmä on Kubuntu Edgy. Oisko jotain mätää mountaus hommeleissa? Tässä vielä fstab tiedosto: # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass> proc /proc proc defaults 0 0 # /dev/hda2 -- converted during upgrade to edgy UUID=015dba52-1036-4596-ad83-6c19b3343d87 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1 # /dev/hda1 -- converted during upgrade to edgy UUID=F05409FB5409C576 /media/hda1 ntfs defaults,nls=utf8,umask=007,gid=46 0 1 # /dev/hdb1 -- converted during upgrade to edgy UUID=7f370e8e-3a90-438d-b2f4-ba45349a681d /media/hdb1 ext3 defaults 0 2 # /dev/hda5 -- converted during upgrade to edgy UUID=92c177b6-cb53-4c0b-948f-89ca840b3d93 none swap sw 0 0 /dev/hdd /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0
Audio-CD tai -DVD:tä ei liitetä (mount). Ne soitetaan musiikkisoittimilla tai kappaleet ripataan vaikkapa kovalevylle. Vain Data-CD:t ja -DVD:t liitetään mount -komennolla.
Eikös toi kubuntu edge ole vielä kehitysasteella. Eli kaikki systeemit ei läheskään välttämättä toimi. Kehittäjät varmaan haluais näitä bugiraportteja.
Itsekin asentaisin tuollaisen kehitysversion lähinnä vain tutustumista varten. Oikeat työt kannattaa tehdä tutulla ja vakaalla systeemillä. Itse vierastan vielä kaikenlaisia automount systeemejä. Häiritsevät usein kun esim haluaa polttaa CD/DVS levyn. Nyt kyllä on taas vaihteeksi hal käytössä. Kyse voi olla oikeuksista ja joskus levyn tunnistaminen kestää ja rikkinäinen levy tai joku suojaus voi jopa jumittaa koneen kokonaan. Tämäm päinvän audiolevyistä ei aina mitä ne on. Osan voi jopa liittää ja katsoa ylimääräistä materiaalia. Esim Zappan 200 motellia on ihan hauska.
Edgy 6.10 on jo virallisesti julkaistu. Myös Kubuntu: http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Latausvaihtoehdot
Itsekin luulin että kubuntu edge on vielä kehitysversio. Paljon huonoa olen kyllä siitä lukenut. Aika uusia softia sitä nykyään tungetaan noihin jakeluihin. Uutuudet menee näköjään vakauden edelle. Kerran vähän kokeilin ubuntua ja ihmettelin mitä kaikia palveluita se käynnistää oletuksena. Jos moista olisin ruvenntu käyttämään, niin käynnistys scripteistä suuripmaa osaa olisi pitänyt puukottaa.
Tämä on tätä "kulutusjuhlaa". Useat jakelut päivittyvät hyvin säännöllisesti, kuten Ubuntu 1/2 vuoden välein. Tuki Dapperille kuitenkin jatkuu vielä pitkään, joten ei ole välttämätöntä lähteä mukaan oravanpyörään. Joskus tuo päivitys on kuitenkin edessä. Vapaiden ohjelmien nopea kehitys tuo sovellutusohjelmiin uusia, joskus tärkeitäkin ominaisuuksia, joten mielestäni työpöydälle sopii kiivas päivitystahti. Tuo on ominaista kaikille "helppokäyttöisille tai käyttäjäystävällisille" jakeluille. Onneksi palvelujen ottaminen käytöstä on hyvin helppoa jakelussa kuin jakelussa. Lisättäköön vielä: ei minusta Edgy ole millään tavalla epävakaa. Joitakin ongelmia on esiintynyt Dapper -> Edgy päivityksissä, mutta kun päivitys on saatu "läpi", on käytössä taas ihan vakaa ja toimiva Ubuntu.
Oliskohan tässä kyseessä sama ongelma, jonka huomasin Cookerissa. Eli uusin dbus ei toimi jostain syystä kde:n kanssa yhteen. Siinä ongelma ratkesi asentamalla dbussin vanhempi versio (täytys vielä jaksaa joskus tutkia, että mikä siinä oikeasti mättää). Kubuntun kanssa en tiedä miten toimia, mutta ilmeisesti siihenkin löytyy jostain vanhempi paketti. Tää on sitten vaan yks huomio ja en mene takuuseen edes tosta huomion oikeellisuudesta muuta, kun tässä koneessa, sillä tää ei oo Cookerikskaan oikein "vakiokunnossa", vaan tällainen yks iso koe koko kone.
Dbus ja hal hyviä veikkauksia syyksi. ivman ja fam muistaakseni liittyvät myös noihin automaattisiin liitämisiin. Ei nyt jaksa tarkistaa - fam on kaiketi nykyään korvattu jollain muulla palikalla. Siinä oli jotain ongelmia. Ja tietysti myös käytössä oleva kerneli. Tuolta lisää infoa http://kde.org/info/requirements/3.5.php KDE 3.5.5 on näköjään merkitty vakaaksi Gentoossa. Debianin Sarge käyttäjät saavat vielä tyytyä aika vanhaan KDE versioon - no onneksi testin haarassa löytyy uudempi. Itse en ole huomannut mitään ihmeellisiä muutoksia noissa KDE päivityksissä. PDF dokujen lukemisen parantuminen on eka juttu mikä tulee mieleen. Tosin käytän jo aika vanhaa konetta. Tuki tietysti uusimmille rimpuloille on parempi kuten kamerat, webcam, muistikorttilukijat ym. joten uuden koneen omistajalle uusin versio on tietty paras.