*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Luotettavin tapa ADSL-nopeuden mittaamiseen?

Tässä viestiketjussa on 14 viestiä.

#1
Tuntuu että googlella löytämäni ulkomaiset nettinopeuden mittarit antaa jokainen eri tuloksia. Yhteyteni on Soneran 24meganen, tai pitäisi olla.
Ensimmäiset mittauskerrat näyttivät 13-10megaa, nyt on enää 1.6-3megaa. Voiko tää olla totta? Miten varmistan asian, ennen kuin menen haukkumaan maan rakoon? Eilen avettu yhteys, modeemina uusi TeleWell TW-EA716 v2.

Kiitos etukäteen vastauksista!
▼▼ Tässä viestiketjussa on 13 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#3
Lataa tiedosto 'Windows XP SP2 verkkoasennuspaketti', jos latausnopeutesi on yli 2 Mt/s niin kaikki on ok.

8M liittymällä latausnopeus on 850 kt/s

#4
Ittellä on toi 8/1 latausnopeus 800kt/s...

Mutta tossa ADSL2+ 24megasessa yhteydessä on se että sen ilmoitettu MAHDOLLINEN maksiminoupeus on tuo 24megaa tähän vaikuttavat mm. kaapelointi ja lähimmän jakajan etäisyys... Ja noihin netti mittareihin ei oo hirveesti luottamista paras tapa saada tietää liittymän nopeus on ladata vaikka joku linux distro Bittorrent ohjelmalla (millä mahd. paljon jakajia) niin siitä näkee että paljonko kaista antaa sisäänpäin...

Q9550 / Asus P5Q-PRO / Gainward 4850 / DDR2 Kingston HyperX 8GT / Zalman ZM600-HP Silent 600W / SATAII 2TB

Bite IT!
Fight IT!
#5
Eikö tuo verkkoasennuspaketti tule SP2:n mukana? Käyttis on XP Pro jossa on SP2.
Kiitos kaikille vastauksista! ASP lupasi tarkastaa saadaanko nopeutta nostettua mutta jos ei niin liittymä vaihdetaan 8M liittymäksi, ettei tarvii maksaa 10M liittymästä 24M liittymän hintaa.
#6
Lainaus:
Eikö tuo verkkoasennuspaketti tule SP2:n mukana? Käyttis on XP Pro jossa on SP2.
Verkkoasennuspaketin lataamisella vain testataan hyvin liittymän latausnopetta, sitä ei siis tarvitse asentaa!

Eli tuo on paras nettinopeuden mittari, jos haluaa tietää sisääntulevan kaistan todellisen nopeuden (kunhan ei samalla lataile mitään muuta).
#7
Juu, juu! Nyt käsitin, alku oli reilut 1800kt/s ja lopussa oli 1534kt/s mikään muu lataus ei kyllä ole näin nopeasti tullut, peliplaneetalta tuli vain 205kt/s.
#8
Latausnopeuteen vaikuttaa tietysti myös nopeus, jonka serveri sallii jolta ladataan tiedostoa.
#9
@valokaari
Lainaus:
alku oli reilut 1800kt/s ja lopussa oli 1534kt/s
Alkunopeutta ei tartte huomioida. Sinulla on 24M liittymällä luultavasti maksimissaan 1.5 Mt/s latausnopeus eli ihan hyvä.

@Jake
Lainaus:
Latausnopeuteen vaikuttaa tietysti myös nopeus, jonka serveri sallii jolta ladataan tiedostoa.
Sen takia MS:n tiedostoilla latausnopeus on helppo testata, koska MS:llä normaalisti riittää kaistaa. Minä olen ladannut sieltä 3 vuotta sitten 2.7 Mt/s nopeudella, lähin MS:n serveri sijaitsi silloin Tanskassa.

edit: Latausnopeuden testitiedosto nopealta MS:n palvelimelta.

8M liittymällä latausnopeus on max 850 kt/s
12M liittymällä latausnopeus on max 1.25 Mt/s
24M liittymällä latausnopeus on max 2.5 Mt/s
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.10.2006 @ 14:04
#10
Lainaus:
Sen takia MS:n tiedostoilla latausnopeus on helppo testata, koska MS:llä normaalisti riittää kaistaa.
Juu, niillä on aika nopeat kaistat. Siinä olet oikeassa..
#11
Noniin, monenlaista vikaa ja päivitystarvetta oli palvelun tarjoalla eivätkä 24M:n liittymää pysyty edes antamaan, eli liittymä vaihdettiin 12M liittymäksi ja nyt SP2:n imuutus oli 1,18Mt/s, eli taitaa olla ihan tyydyttävä nyt, jos se siinä pysyy.
Kiitos kaikille vastanneille!
#12
Juu olen aika nobo tämän netin kanssa mutta kun tilasin 8 megasen netin ja tuli viesti että mulla pitäs olla se niin mun tuola alareunassa näytää että mulla on vielä 1 meganen :S

mitä teen? :D
#13
Missähän ihmeessä näet sen olevan megainen?
#14
Mikäs mulla vikana vai onko vikaa lainkaan? Modeemi Telewellin TW-EA501 v3 näyttää spekseissään, että vastaanottonopeus on 19472 kbps, nettimittarilla mitattu nopeus on 12.8Mbit/s. Mistä mahtaa tuo ero johtua? Yhteyttä mitattaessa muita nettiyhteyksiä ei ollut, paitsi Avast virustorjunta. Jos nyt kutsun Soneran asentajan tutkimaan yhteyden toimivuutta, mittaako hän linjan nopeudeksi laitteillaan tuon 19472 ja kertoo, että laitteissani on jotain vikaa ja 80 € kiitos. Olen kokeillut yhteyttä toisella modeemilla ja uusilla johdoilla, ei vaikuta asiaan.
Tuolta nopealta MS:n serveriltä tavaraa tuli n. 1.6 Mt/s
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.10.2007 @ 15:46
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.