1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mitä konetta vaivaa ?

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi andelin 01.11.2007.

  1. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    eScan ei ole virusten ja haittaohjelmien online skanneri vaan virustorjuntaohjelma. Eli siis painii eri luokassa ja toisessa hallissakin. F-sekure on ihan hyvä online skanneri. Eikös se sultakin löytänyt örkin, vaikka Panda ei siitä mitään tiennyt?
     
  2.  
  3. andelin

    andelin Regular member

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    528
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    luulin että avg käytetään vain skannausmielessä mutta se onkin päällä koko ajan, mutta hyvä niinkin kun se ei varmaan vie hirveästi tehoja koneesta. Täytyy skannata ja katsoa jos se löytää jotain!

    Ajattelin tyhjentää palautuspisteet ja sitten laittaa takaisin päälle. Mikä on järkevämpi, tyhjentää palautuspisteet ennen koneen puhdistamista vai sen jälkeen?

    Joo, tuo f-securen online skanneri on hyvä, olen vieläkin yllättynyt kun panda mikä on kehuttu virustorjuntaohjelma ei löytänyt sitä rootkit mikä f-secure löysi, hyvä ohjelma!
    eScan rupes kiinnostaa kun katselin testituloksia ja se on ollut kova niissä, mutta eiköhän mulla ole tarpeeksi putsausohjelmia koneella jo :eek:)

    P.S. Olen oppinut paljon meidän keskusteluista ja tietokone rupee kiinnostaa yhä enemmän :eek:)
    Saanko kysyä miten kauan olet touhunut tietokoneen parissa? sulla on valtavasti tietoa!!
     
  4. andelin

    andelin Regular member

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    528
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  5. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Palautuspisteitä voi tyhjentää poistojen jälkeen. Mutta se on tarpeen vain silloin jos virustorjuntaohjelma on tehnyt poistoja tai löytänyt jotakin. Haittaohjelmien poistajien(AVG, AdAware) tekemien poistojen jälkeen sitä ei tarvitse tehdä.

    Et voi asentaa eScannia, sillä sinulla on jo virustorjuntaohjelma, Panda. Niitä voi olla vain yksi kuten palomuurejakin.

    Tässä Pandasta, jos kiinnostaa:

    http://www.virustorjunta.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=3

    Ohjelma ja opas käyvät yhteen. Lue mitä oppaan ensimmäisessä kappaleessa sanotaan. Siinä todetaan, että muutokset vanhasta nykyiseen ovat lähinnä kosmeettisia ja ulkonäöllisiä. Ja että tämä sama opas sopii myös AVG version tueksi.

    Olen touhuillut tietokoneiden kanssa siitä asti kun Suomeen ensimmäisiä firmakäyttöön sopivia ilmestyi. Noiden aikojen tiedoista ei tänään ole juuri mitään apua.

    LISÄYS:

    Kun lisäät jotakin aikaisempaan ja oma postaus on ketjussa edelleen viimeisenä niin käytä tätä samaa menetelmää jota minäkin tässä. Eli klikkaa postausruudun oikeassa yläkulmassa olevaa pientä kynän ja lehtiön näköistä nappia ja kirjoita lisäys edellisen jatkoksi. Samalla tavalla voi editoida omia postejaan.
     
    Viimeksi muokattu: 30.11.2007
  6. andelin

    andelin Regular member

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    528
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitos, ei muuta kuin skannaamaan! :eek:)
     
  7. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Boot.ini muokkaus: Kokeile nyt vielä tätä keinoa.

    Ohjauspaneeli - Järjestelmä - Lisäasetukset - Käynnistys ja palautuminen; Asetukset - Järjestelmän käynnistys - Muokkaa (talleta se myös samalla Muistioon)

    Katso sitten olisiko tämä korjannut sen vai onko se lukittu johonkin muualle. Yksi keino voisi olla tehdä juuri oikea (kopioida korjattu) C: aseman juureen eli kohtaan C:/, mutta en oikein uskalla varmasti suositella, kun sulla ei ole sitä asennuslevyä, jolla voisi tarvittaessa sekä käynnistää että korjata.
     
  8. andelin

    andelin Regular member

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    528
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  9. andelin

    andelin Regular member

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    528
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    tuli juuri firefoxin päivitys mutta kone ei jaksanut päivittää sitäkään mutta taidan tietää mistä se johtuu, nimittäin tuuletin käy ylikierroksilla vaikka kone on ollut päällä vain tämän päivän.

    Lämpötilat tällä hetkellä:
    emolevy 35C
    suoritin 46C
    näytönohjain 64C
    samsung sp1614c 37C

    Miten paljon uskaltaa putsata koneen sisältöä? Onko jotain parempaa kuin pölynimuri millä voisi putsata?
    Rupee olemaan mitta täysi tän koneen kanssa..
     
  10. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Unohdit nyt ongelmien keskellä, miten lisätään tekstiä edelliseen postaukseen. Se nappi jossa kynä ja lehtiö...

    Muokkaa tehdään niin kuin olet tehnyt aikaisemminkin, maalataan hiirellä alin rivi ja poistetaan deletellä. Tallennetaan muistiin ylempänä olevalla kohdalla Talleta.

    Jos Firefoxilla yrität avata Microsoftin sivuja niin voi joskus olla vaikeaa riippuen selaimen asetuksista, sillä M-softi tykkää vain IE:stä. Kyllä ne siti oikein asetuksin pitäisi aueta.

    Siitä näytönohjaimen lämpötilasta puhuimme jo muistaakseni aikaisemminkin. Se on korkea. Vaikea sanoa korjaantuuko puhdistamlla vai onko siinä jotakin muuta vikaa. Onko siinä tuuletin, toimiiko se? Pölynimuria parempi puhdistuskeino on "päinvastainen" eli voimakas ilmavirta, paineilma. Sitä saa pienissä suihkepulloissa mm. komponenttikaupoista ja esim. taidetarvikeliikkeistä.
     
  11. sakari67

    sakari67 Guest

    asiaa sivuten jostain syystä firefoxin uusin päivitys ei suostu latautumaan heti,vaan miul niinku monella vasta parin päivän päästä.uskoisin firefoxin omaan ongelmaan.vähän huolestun kuitenkin jottain tökkii tässä firefox 3:sta odotellessa.nuo 2 päivitystä tuli aika peräkkäin.miks vaik 3 on jo ovella.pelkään et 3:lla on vaikeuksia vaik hienolta kuulostaa sen luvatut ominaisuudet. joo luin muilt foorumeilta jostain syystä nää 2 uusinta päivitystä saa tuliketun pätkimään.mut ei kaikilla vaan jotku asetukset herra ties mitkä saa tämän aikaan.siis andelin tuo päivitys ongelma ei johu sun koneen tehoista meil mmuillakin on samoi ongelmia,outappa pari päivää niin pystyt päivittää.firefoxin automaattinen päivitys tökkii jostain syystä.
    koeta ohje ja päivitä niin onnistuu kyl jonkin ajan päästä.
    Ps.mie aloin jo epäillä viirusta mut tää ongelma taitaa olla tuos muuten niin mainiossa tuliketussa!
    Ps.ja jos se päivitys jää sinne outtamaan onnistunutta latausta nin kettu tökkii ja jostain syystä mikin oma tökkii kans.outtasin tästä kyl mielellään ketun vastausta .mut et näin voi myös ennakoida tulikettu 3 uusia mullistavia juttuja jos ne sai näin sekaisin jutut nyt.niilt on ehkä tulossaa kovaa kamaa 3:een.eli annetaan anteeksi.
    Ps.ajattelin myös sitä et miul tökkii siis tietyt sivut vieläkin jiol normaalist käyn.miul on spywareblaster(joka on älyttömäääääääään hyvä ohjelma)entä jos uudet päivitykset ei ooo sopusoinnussa tään kans,kosk tuliketussa on jotain omiakin estoja.
    Mut jottain on kuiteskin vialla näiden 2 uuden päivityksen jälkeeen.pelaa välil mut sit outoa hitautta.ei oo hyvä jos useampi päivitys tulee peräkanaa se kertoo ongelmista.
    Mut jos näin eise mitään kyl viel tulikettuun luotto säilyy uskon et 3:ssa ollaan niiiin tyytyväisiii!
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 02.12.2007
  12. sakari67

    sakari67 Guest

    tuos mietin !tulikettu 2:nen onku unelma! mut miks mie ootan 3:sta ku koira luuta.missä voiaan enää nettipeuhaamista parantaa? pliis tule 3:n ja näytä mitä ei olla kuvitellakkaan.kuulostan varmaan nuubilta eläköön nuubit!ööööööh! sakari lopettaa tähän:|
     
  13. andelin

    andelin Regular member

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    528
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    anteeksi, unohtui se kynä ja lehtiö.

    täytyy hommata paineilma ja katsoa miten se pelaa, muuten pelkään että kone vetää viimeisiä vaikka onkin vaan 2v vanha.

    sori, mentiin aiheen ohi mistä keskusteltiin, eli viitsitkö kertoa miten tehdään tuo "Muokkaa (talleta se myös samalla Muistioon)

    Pistän tähän myös mejlin mitä kaveri laittoi kun kysyin siitä asennuslevykkeestä:

    "Koneessa on oma palautusosio, joten asennuslevyjä ei tarvita. Kun pidät F10-nappulaa painettuna koneen käynnistyksessä,
    niin pääset palautusvalikkoon. Sieltä voi valita järjestelmän uudelleenasennuksen.
    Toinen asentaa järjestelmän uudelleen korjaten vanha ja säilyttäen kaikki tiedostot. Toinen vaihtoehto poistaa kaikki
    tiedot levyltä ja asentaa kaiken uusiksi"
    Mun kone on Gigantista ostettu "pakettikone" että ei ole varmaan järkevästi koottu..
     
  14. khandaras

    khandaras Regular member

    Liittynyt:
    13.12.2005
    Viestejä:
    460
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Nyt on ehkä hiukan jo myöhäistä, mutta mulle tuli mieleen että kun itse asensin sisoftware sandran koneelle, alkoi kone tökkiä aivan järjettömästi. Ihmettelin mistä se johtuu, mutta korjaantui sitten sen poistamisella. Kirjautumisesta windowsin avautumiseen meni jotain 10 minuuttia, normisti vaan pari sekuntia. En kyllä muista kaatuiliko kone, en pystynyt käyttämään sitä niin paljoa että tietäisin kun se vaan tökki. Eli ei kannata asentaa sisoft sandraa missään nimessä, ainakaan mun kokemuksien pohjalta.
     
  15. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Tuossa jo aikaisemmin selitin, miten muokkaus ja tallettaminen tehdään. Se talletuskin on vain vastaisen varalle, ei kovin tärkeä.

    Hyvä, jos koneen palautusosio toimii niin kuin kaveri sanoo. Yleensä pakettikoneiden palautusosiolla ei voi kuin uusasentaa, eli kaikki poistuu. Huonoa on se, että sinne osioon ei pääse, jos kone ei käynnisty tai muuten takkuaa pahasti.

    khandaras: Se, että sulla ei Sandra tai jokin muu ohjelma onnistunut ei merkitse sitä, että se olisi yleinen ongelma. Eikä tietenkään sitä, että varomalla tai poistamalla Sandra päästään vioista kun vioista :-D Lisäksi vielä tässä ketjussa ei ole missään yhteydessä ollut kysymys Sandrasta.

    sakari67: Opettele käyttämään lisäysnappia. Ja asioiden käsittelyä vaikeuttavien turhien postausten lähettäminen ketjuihin on sääntöjen mukaan kiellettyä. Turhia ne ovat, jos ne eivät liity käsiteltävään asiaan. Osastot, joissa käsitellään tietokoneongelmia eivät ole tarkoitettu yksinomaiseen läpänheittoon. Sana on vapaampaa Kaikki muut keskustelunaiheet osiossa sekä Oman profiilinkin sivuilla voi irrotella vapaammin.
     
  16. khandaras

    khandaras Regular member

    Liittynyt:
    13.12.2005
    Viestejä:
    460
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Mm. ensimmäisen sivun 8. viestissä selvästi kerrotaan sandran aiheuttaneen virheitä. Mutta eihän kaikissa koneissa sama vika aiheudu samasta syystä.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2007
  17. andelin

    andelin Regular member

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    528
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    pakko varmistaa, eli ensin seuraava toimenpide:

    Ohjauspaneeli - Järjestelmä - Lisäasetukset - Käynnistys ja palautuminen; Asetukset - Järjestelmän käynnistys - Muokkaa (talleta se myös samalla Muistioon)

    Kun sitten olen tallentanut sen (vaikka BOOT nimellä) niin haen sen Etsi-tominnolla ja poistan sen c:\cmdcons/bootsect.dat= "microsoft xp:n palautuskonsuli" / cmdcons ja käynnistän koneen uudestaan.

    menihän se näin? koita kestää kaveri :eek:)
     
  18. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Voisi se noin onnistua, mutta en nyt uskalla ehdottaa minkään aikaisemman korvaamista - ellei ohjelma korjaa sen itse tuon muokkausvaiheen jälkeen. Tuumataan asiaa, muokkauksen voi tehdä.

    khandaras: Oletpa tosiaan lukenut tarkasti ketjua alusta alkaen. Siitä kolminkertainen hatun nosto.:-D Juuri tuo on meillä täällä välillä vaivana, itsellänikin, että ei lueta tarkasti ketjua alusta alkaen. Tätä tosin on jo tehty niin kauan kuten päivämääristä huomaat, että en enää muista vähemmän tärkeitä yksityiskohtia noin kaukaa. Koneessa on ollut rootkiteistä alkaen kaikenlaista, joten yksittäiset asiat jäävät vähemmälle. Tuskin Sandralla on niihin edes osuutta ollut. Mutta ihan kiva huomio ja liittyi asiaankin!
     
  19. andelin

    andelin Regular member

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    528
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    ok, ehkä parempi jättää tekemättä jos ei olla täysin varmoja?

    Mulla näköjään tuo daemon tools on tullut takaisin vaikka sain sen jo kertaalleen poistettua, nimittäin nvcpldaemon niminen ohjelma käynnistyy koneen kanssa. Osaatko auttaa miten sen saisi poistettua, vikasietotilassa?
    Microsoft.Ink niminen ohjelma käynnistyy myös koneen kanssa ja sen voi varmaa ottaa pois käynnistymästä?

    Olen poistamassa ohjelmia lisää/poista sovelluksesta, viitsitkö tarkistaa etten vaan ota pois jotain tarpeellista, kiitos!
    Tässä lista:

    python 2.2 pywin 32 extensions (build 203)
    python 2.2.3
    sonic express labeler
    sonic recordnow copy
    sonic recordnow data
    sonic update manager
    telewell tw-ea100b adsl usb lan adapter (mulla on siemens speedstream modeemi)
    user profile hive cleanup service
    intervideo windvd player
    j2se runtime environment 5.0
    kbd
    msxml 4.0 sp2
    ps2

    Veikkaan että tuossa listassa on ohjelmia mitä en saa poistaa..

    Onko joku nyrkkisääntö mihin ohjelmiin ei saa koskea kun en voi sulta kysyä koko ajan? :eek:)
     
  20. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Aivan varmasti voit tehdä sen muokkauksen ja säilöäkin halutettasi sen oikeamuotoisen, mutta älä korvaa vielä sillä mitään aikaisempaa manuaalisesti, jos kone ei itse sitä tee. Ei tuossa ole mitään riskiä, ylivarovaistakin!

    Perussääntö on tarpettomiin ohjelmiin ja vaikka tietokoneen pulmakysymyksiin se, että käytä Googlea. Älä poista mitään, mitä et tiedä mikä se on. Tässä poikkeustapauksessa kommentoin ohjelmiasi, mutta seuraavalla kerralla tee se itse googlaamalla niiden nimen mukaan.

    - nvcpldaemon ei ole Daemon toollsin tiedosto. Se on Nvidian näytönohjaimeen kuuluva, jota ei pidä poistaa jos koneessa on Nvidian näyttis.

    - Microsoft Ink on nähdäkseni läppärien työpöytäkäsittelyyn kuuluva
    tiedosto. Kun koneesi ei ole läppäri, niin sen olemassaolo koneessa on outoa. Pois silloin.

    - Python-tiedostot ovat ohjelmointiin liittyviä ohjelmointikielen tiedostoja. Kun tiettävästi et ohjelmoi, niin et niitä tarvitse.

    - Sonic-tiedostot ovat CD/DVD levyjen etikettien tekemiseen liittyviä. Jos teet etikettejä, niin tarvitset, jo et, niin pois vaan.

    - telewell lienee tarpeeton

    - user profile... sen asensimme, sitä tarvitset jatkuvasti, älä ota pois.

    - intervideo on videosoitin. Pois, jos sitä et käytä tai tarvitse eli koneessa on esim. Mediaplayer.

    - j2se 5.0 pois, jos uudempi on, ne ovat nykyisin 6.0 sarjaan kuuluvia.

    - kbd on Logitechin näppäimistöön kuuluva. Jos on L:n näppäimistö, niin älä ihmessä poista.

    - msxml ...on jälleen ohjelmointiin liittyvä, jonka olemassaolo koneessa ihmetyttää. Et ilmeisesti ohjelmoi joten pois.

    - ps2 on PlayStationiin liittyvä tiedosto. Jos et konella ole tekemisissä PlayStation tiedostojen kanssa niin pois.

    Tästä siis eteenpäin näissä yksityiskohdissa omin keinoin ja googlaamalla. Boot.inistä voidaan jatkaa.

    LISÄYS:
    Onko koneella ollut aikaisemmin joku ohjelmointitaitoinen käyttäjä? Se voisi selittää Boot.ini tiedoston sijainti-kummallisuudet :)
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2007
  21. andelin

    andelin Regular member

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    528
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jouduin palauttamaan järjestelmän noitten ohjelmien poistojen jälkeen, kone käynnistyi tosi hitaasti ja kun piti mennä afterdawn sivulle kirjoittamaan niin meni kone tilttiin, yritin ctrl+alt+del yhdistelmää mutta ei auttanut ja jouduin sammuttaa koneen keskusyksiköstä.
    Nyt kone toimii vähän paremmin mutta ei ole oma itsensä, tälläkin hetkellä se on ladannut afterdawn sivua varmaan 15 minuuttia eikä saa sivua valmiiksi.
    Huomasin myös että kun yhdistän jonnekin sivulle niin alapalkissa lukee Pysäytetty ja sitten vasta parin sekunnin jälkeen se lähtee yhdistämään ?

    Rupesin myös miettimään että pitäisi varmaan kaikki ajurit, näytönohjaimet y.m. päivittää, eihän ne päivity automaattisesti niin kuin windows päivitykset? Sama tuo j2se 5.0 pitäisi varmaan olla uudempi.

    Kun koneen käynnistää niin alaruutuun tulee keltainen logo missä on huutomerkki ja siinä lukee Ladataan Päivityksiä mutta se näytttää vaan 0 % ja sitten se häviää?
    Mulla on windows päivitykset asetettuna että ne päivittyvät automaattisesti mutta en tiedä mikä tuo keltainen logo on.

    KIITOS KÄRSIVÄLLISYYDESTÄSI !
     

Jaa tämä sivu