http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=17134 Tekeekö tällä mitään`? pikaista apua tarvitaan
tarkoitan siis kun hinta on 19.90??? ja mitä nuo adsl paikat tuossa ovat? että jos sattuu virtapiikki tulemaan niin tuon pitäisi suojata?
Noissa hinnoissa tuo muuallakin pyörii. Tuo siis tarjoaa ylijännitesuojan myös puhelinpiuhalle, että ei modeemi roihahda liekkeihin.
Juurikin niin. Mitä kummaa tuossa hinnassa nyt epäilet? Kaiken lisäksi kun valmistaja lupaa korvata 75000e asti virtapiikeistä tulevaa vahinkoa, niin eiköhän tuo ihan kelpo laite ole. Itselläni on Belkinin vastaava käytössä, taisi olla suurinpiirtein saman hintainen.
Itse oli juuri katsellut tuota samaa. Olen juuri tuota itesekin tilaamassa. Silmääni kuitenkin osui se 75k€ korvauslupaus ja lopussa mainitaan vakuutusyhtiön tajoama suluissa. Joten jos laite päästää salaman läpi, niin kuka minun laitteet korvaa?
Pitääkin muistaa pistää tämmöinen vekotin ostoslistalle, ukkonen kun on ikävä ja nyt uutta rautaa alla ni ei halua särkeä heti
Jos 5 kilometrin säteellä asunnosta ei ole sähkölinjaa ilmassa niin noilla ei tee mitään, koska ylijännite tulee yleensä ilmajohtoon iskevästä salamasta. Omakotitalossa maaseudulla ylijännitteet pitäisi pysäyttää jo mittauskeskukseen. Uusimmissa keskuksissa on yleensä tilaa tarvittaville laitteille, kiinnitys DIN-kiskoon. edit: 3-vaiheinen (4-napainen) ylijännitesuojien hintoja: 20 kA (0,9 kV) 75 euroa - ryhmäjohtoon (esim. tietokoneen pistorasia) 45 kA (1,0 kV) 85 euroa - ryhmäkeskukseen 80 kA (1,2 kV) 195 euroa - pääkeskukseen, mittauskeskukseen Parhaaseen suojaustasoon pääsee kolmiportaisella suojauksella eli käyttämällä kaikkia em. ylijännitesuojia!
itsekin hommaisin ylijännitesuojan,mutta kun on maadoittamaton pistorasia. onko muuten kuinka todennäköistä että salama rikkoisi koneen kerrostaloasunnossa? itse kyllä otan pistokkeet irti kovalla ukkosella,ajatuksella "Better safe,than sorry".
Ei ole hyötyä ilman maadoittamatonta pistorasiaa, koska virtapiikille ei ole poistumisreittiä ilman sitä. Maadoittamattomaan pistorasiaan voi tehdä nollamaadoituksen, mutta kannattaa ehkä kääntyä sähkärin puoleen. Siitä en tiedä paljonko kerrostalossa näistä on hyötyä. Tietääkö Rillix tarkemmin? Toi 5 kilometrin säteellä ilmajohtoja ei taida monella kaupunkialueella toteutua, enpä kyllä moisesta ollut kuullutkaan.
Oma suositukseni on se,että aina,kun ukkonen jyrähtelee,sammutat koneen,ja kiskot johdot seinästä irti. Itse teen sillätavalla,ja kone on ehjänä vieläkin.
http://www.sahkoturva.info/index.php?id=333 Tossa on ohjeita tee-se-itse-miehelle, mutta pitää muistaa: VAHINGON SATTUESSA VAKUUTUKSET EI KORVAA JA HENKILÖVAHINGOISSA AMATÖÖRI VOI JOUTUA SUURIINKIN VAHINGONKORVAUKSIIN JA RIKOSOIKEUDELLISEEN PROSESSIIN! Jos haluaa maadoitetut pistorasiat koko asuntoon, niin nykyisin vedetään putkiin uudet piuhat, jolloin maadoitusjohto tulee huoneiston ryhmäkeskuksesta. Jos on uusi talo tai nousujohdot on uusittu, niin silloin maadoitusjohto (keltavihreä) ja nollajohto (sininen) on yhdistetty talon pääkeskuksessa, ns. 5-johdin järjestelmä. Jollakin keskustelupalstalla sähköinsinöörin mielestä näistä 20 euron ylijännitesuojista ei ole mitään hyötyä. Ja varsinkaan kerrostaloihin noita on turha ostaa. Toi 5 km oli oma arvioni, jos salama iskee ilmajohtoon niin ylijännite voi kulkea "useita kilometrejä". Kaupunkialueilla joissa sähköt kulkee maakaapeleissa ei koteihin tarvitse ylijännitesuojia ostaa, sillä sähköt menevät poikki jo sähköyhtiön laitteissa, jos niihin tulee ylijännite.