1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

LG LH-T360SC

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi salleq 17.08.2006.

  1. salleq

    salleq Member

    Liittynyt:
    17.08.2006
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ostin tuollaisen kotiteatteripaketin, ja pari ongelmaa ilmeni.

    Laitteessa on 2 äänen sisääntuloa. Samasta scart-liittimestä, josta lähtee televisioon kuva, tulee myös ääni takaisin. Tämän pitäisi toimia, kun laitteessa on valittuna "Tv-Audio"-tila.

    Sitten on erikseen "Aux In", jossa on 2 rca-liitintä. Olen saanut tässä toimimaan vain "esivahvistettuja" äänilähtöjä (eli lähinnä television kuulokeliitäntä ja kämmentietokoneen kuulokeliitäntä). Mikäli yritän laittaa tähän kiinni toisen laitteen rca -> rca:lla, ei kuulu mitään. Tosin jos väännän vahvistimesta äänet kaakkoon, jotain lähdöstä tulevaa ääntä kuuluu (kaiuttimet tietty sirisevät jo tuollaisilla voimakkuuksilla). Eli ääni tulee kyllä perille, mutta huonosti.

    En usko, että tämä voi olla ominaisuus, sillä manuaalissa neuvotaan liittämään esim. videonauhurin audio-rca-lähtö tuohon vahvistimen rca-tuloon, mutta eihän rca-lähdöt yleensäkään ole esivahvistettuja?

    Jos minun termini ovat hakoteilla, olkaa vain hyvät ja korjatkaa :)

    "Tv-Audio"-tilassa sain äänet kyllä kotiteatterin vahvistimen kautta ulos, mutta tämä ei ole tapauksessani käytännöllinen, kun on pari laitetta mistä se ääni pitäisi saada vahvistimen kautta ulos.

    Lisäksi, kun sekä tv:ssä että vahvistimessa on äänet suunnilleen yhtä kovalla, kuulostaa siltä, että vahvistimen antamat äänet tulisivat hieman jäljessä (sekunnin tuhannesosia), eli ei paljon, mutta tarpeeksi paljon kuulostaakseen kaikuvalta. Tuttu heitti, että mahtaakohan se vahvistin tehdä D/A ja A/D-muunnoksen sisällään.
    Pidän tuota mahdollisena, sillä laitteesta on mahdollista valita erilaisia äänitiloja, kuten kirkko, teatteri, halli jne.

    Tuokin ongelma tosin esiintyy, vaikka äänitilaksi olisi valittu "Bypass".




    Kerrotaan vielä lopuksi, että yllämainittuja ongelmia lukuunottamatta laite on toiminut lupaavan hyvin, mitä nyt vuorokauden aikana sitä olen kokeilemaan ehtinyt.
     
  2.  
  3. salleq

    salleq Member

    Liittynyt:
    17.08.2006
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Huomasin sitten tuossa (hätäilyn jälkeen) että 2 liittimen scart-jakaja (jossa on vielä lisäksi rca:t äänen ulostuloa varten), olikin mennyt rikki. Se ei toista ääniä siihen rca-ulostuloonsa, kuin yhdestä lähteestä. Vaikka vivun kytkisi siihen toiseen lähteeseen, vain ensimmäisen äänet kuuluu.

    Nyt jäi vaan tämä kaikukysymys...
     

Jaa tämä sivu