se toimii valolla fotoneilla jotka kulkee niin sanottujen valosirujen läpi, siinä voidaan siirtää tietoa hyvin nopeasti ilman että energia muuttuu lämmöksi ja näin energiaa ei kulu hukkaan, siinä on erinlaisia aukkoja jotka päästävät läpi vain tietyllä aaltopituudella liikkuvaa valoa mutta esteenä on että aukkojen pitäisi sijaita 0,0003 mm välillä toisistaan siinäpä oli kaikki mitä tiedän sori tuosta aikavälistä en oo päässy nettiin jonkuun aikaan
No problem, kiinnostaa vain kaikenlainen uusi tekniikka... valitettavasti toikin laite vaikuttaa samanlaiselta kuin kvanttitietokone eli tulossa sitten joskus, saas nähdä kumpi tulee ensin kvantti- vai optinentietokone. Molemmat vaikuttaa ihan mukavilta näihin "leluihin" verrattuna
Kvanttikone kyllä mullistaa koko tietojenkäsittelyn, jos sellainen saadaan toimimaan kuten ennustettu (siis muutenkin kuin yksi"bittisenä" labrassa). Optisella ei liene läheskään niin järisyttäviä vaikutuksia, toimintahan kuitenkin vastaa lähinnä tavallisia transistoripohjaisia prossuja.
Optisen tietokoneen suurin etu on että sitä voidaan ohjata viittomakielellä. Käyttöjärjestelmänä on Windows for Fingers XP. Edit = jUSSIA VAAN kaikille.
Jos muistan oikein niin 7 kubitin kvanttitietokone on jo saatu toimimaan, en sitten tiedä kuinka tehokas se on, mutta jos se menee suoraan kaavan mukaan, niin 1000 kubittia voi kuvata kaikkia lukuja välillä 0-10/(potenssiin)300 niin tuon kaavan mukaan 7 kubitin kone riittää kuvaamaan kaikkia lukuja välillä 0-10/2. (olettaen, että tuo kaava on oikein)
liekös Japsit ollut asialla toin 7kubitin kvanttitietokone kehittämisessä ajattella jos kotitietokoneisin myytäs lokikkasuoritimia se pesis kotikonen suorittimen menen tullen, vaika toimis pienemällä kellotaajuudella kun AMD ja Penttiumin prossut mitä myydän kotikoneisin .
http://www.mikrobitti.fi/nettijatkot/2002/08/kvanttitietokone/ tossa on hiukan juttua http://www.terracognita.fi/kirjat/9525202429.html tuon kirjan voi löytää lähikirjastosta.
yksinkertaisesti se on tietokone, joka toimii vaikka kahvin avulla, mutta jonka "bitti" (kubitti) voi olla useammassa arvossa esim. tavallinen tietokone bitin arvo on aina 0 tai 1, mutta kvanttimasiinassa se voi olla 0 ja 1 samaan aikaan.
otetaan esimerkki tehosta, nykyisellä supertietokoneella menee noin 5 miljardia vuotta 100 numeroisen luvun jakaminen alkutekijöihinsä, kvanttitietokone tekee sen sekunneissa