1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miksi eurosport,MTV. ym. eivät näy digiverkossa, mutta analoogisessa kyllä?

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi datzka 01.08.2006.

  1. datzka

    datzka Member

    Liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eli fiksuna hain kaapeliverkkoon boksin paremman kuvanlaadun toivossa ja huomasin sitten sivussa että mtv, eurosport ym. eivät näy. Kuuluuko tän olla näin vai onko jossain vikaa? Laite on Handan 5000C :/
     
  2.  
  3. cpenter83

    cpenter83 Regular member

    Liittynyt:
    28.05.2005
    Viestejä:
    1,353
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Kaikissa muissa paitsi Welhon kaapelissa pitää olla erikseen kaapelifirmalta haettu kortti joka maksaa 20€/vuosi. Sillä näkyy nuo peruskaapelikanavat myös diginä + esim. Formulat ilman mainoskatkoja MTV3+ kanavalta.
     
  4. ajs

    ajs Regular member

    Liittynyt:
    01.03.2002
    Viestejä:
    882
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllä se on tosiaan ensisijaisesti kiinni kaapeliliittymän palveluntarjoajasta, ei niinkään digi vs. analoginen verkko. Oulussa esimerkiksi analogi-kaapelissa MTV näkyy ja Eurosport maksaa. Digikaapelissa MTV:n saa näkyviin sillä nimellisen hintaisella kortilla mutta Eurosport maksaa vielä erikseen siinäkin. Tosin taloyhtiöt ainakin tekevät sopimuksen koko talon osalta ja kustannukset jyvitetään hoitovastikkeisiin. Omakotitalojen ja kiinteistöjen osalta en tunne käytäntöä, mutta maksaa silti. Rahastukseltahan se tuntuu mutta eipä tässä maailmassa paljoa muitakaan asioita saa ilmaiseksi kun lähes kaikki maksaa (jos paskantaminenkin maksaisi sentin, pitäisi kait alkaa oksentamaan..). Mutta kuten todettu; oikea osoite kritiikille on kaapelitvyhtiö ei esim. tuleva "pakkodigi" tai lupamaksut jne.. ([bold]datzka[/bold] ei niin kyllä ole väittänytkään)
     
  5. ballantin

    ballantin Regular member

    Liittynyt:
    10.01.2005
    Viestejä:
    171
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Syksyllä myös Elisan kaapeliverkossa alkaa näkyä ilman korttia nämä nykyiset "ilmaiset" kaapelikorttimaksulliset kanavat.
     
  6. dinho11

    dinho11 Member

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    En löytäny edellisistä viesteistä vastausta, miksi kaapelin kautta mäkyvät eurosport ja mtv eivät näy digiboxin kautta? Näkyvät siis kun ottaa digiboxin pois päältä, mutta kun laittaa digboxin päälle, ilmoittaa että kanavat ovat salatut. Ihmettelen vain että kuinka salatut kanavat voivat kuitenkin näkyä jos digiboxi ei ole päällä.
     
  7. aba120

    aba120 Regular member

    Liittynyt:
    11.06.2013
    Viestejä:
    3,564
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ainaskin Welholla toi on ihan rahastusta,taloyhtiö maksaa vuosimaksun Eurosportin näkyvyydestä,kun pistät digiboxin kiinni verkkoon,niin eipä näy enää,vaan pitää hommata boxiin ohjelmakortti,20€/vuosi,sitten saat Eurosportin näkymään,analogisella puolella näkyy,kun ottaa antennipiuhan pois boxista ja pistää suoraan telkkariin kiinni.
     
  8. Lihi

    Lihi Regular member

    Liittynyt:
    17.01.2007
    Viestejä:
    232
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    En nyt tiedä käytäntöjä eri palveluntarjoajien osalta, mutta vertaan nyt omaan palveluntarjoajaani eli VLP:hen.

    MTV ja Eurosport eivät näy Digiboxin kautta ennenkuin vuokraat palveluntarjoajalta "Kaapelikortin" jolla saat nämä ja muutaman muun kanavan näkyviin. Kanavat(ainakin Eurosport) ovat periaatteessa salattuja/maksullisia, mutta VLP haluaa nämä kanavat tarjota asiakkaileen tällä "kaapelikortin" vuokra hinnalla(joka on VLP:llä 20€/vuosi). Eli kortti purkaa salauksen ja täten näet ne diginä.

    Kun digiboxisi on kiinni/pois päältä, vastaanotat kyseiset kanavat töllöösi analogisena ja siksi ne näkyvät. Eli VLP on purkanut salaukset jo ennenkuin välittävät kyseistä kanavaa kaapeliinsa analogisena.

    Kanavien tulevaisuudesta sen verran että kun analogia kausi loppuu syksyn tultua, niin voi olla että MTV/Eurosport siirtyvät myös johonkin maksulliseen kanavanippuun josta joudut sitten maksamaan joitakin euroja/kk vielä lisää kaapelikortin vuokran lisäksi. Tämä tosin varmistuu vasta syksyllä.

    EDIT: pientä viilausta tekstiin
     
    Viimeksi muokattu: 23.01.2007
  9. teme565

    teme565 Active member

    Liittynyt:
    10.05.2002
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Taitaa sama käytäntö olla kaikilla Finnet-yhtiöillä.
    Itsellä on SSP:n kaapeliTV ja samalla tavalla joutuu 20EUR (10EUR kotisopimusasiakkaat) maksamaan kaapelikortista, jos mielii nähdä Eurosportin, Travel Channelin ja TurkuTV:n...
     

Jaa tämä sivu