1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näytönohjain vai prosessori hajoamassa?

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi zenn 28.06.2006.

  1. zenn

    zenn Member

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eli aluksi 3dmark 05 rullasi hyvin läpi ei virheitä tai ongelmia. Mutta eilen kun kokeilin niin hyvin toimi CPU testeihin saakka sitten joko tuli grafiikka bugeja tai kaatu työpöydälle ja näyttö alkoi vilkkumaan päälle/pois kokoajan ja grafiikka virheitä tuli samalla.

    Sitten formatoin koneen ja laitoin uusimmat ajurit ja directX ja edelleen sama homma Mark ei mennyt läpi. Kaatu CPU Testeihin. Välillä se kaatuessaan jotain herjasikin. Ainakin IDirect3D9::Checkdeviceformat failed: invalidcall(D3ERR:INVALIDCALL)ruudulla vilahti. Välillä tuli että näytönohjain ei ole vakaa tai vastaavaa. Ne viittaisi näytönohjaimen vikaan mutta miksi kaatuu vain CPU testeihin?

    Toinen erikoinen asia jonka huomasin, että kun ajan 3Dmark05:sta täysillä anti-aliasing arvoilla eli 4 sample AA. Niin sitten jossain kohtaa GT1 testiä tulee sellaisia kirkkaita laatikoita kuvaan eli osa teksuureista/neliöistä on vääränvärisiä. Ja sitten kun keskeytän testin niin taas kone jumissa ja ruutuvälkkyy:). Eli sama homma kun tossa CPU testissä. Ilman antialisingia pysty GT1 testin ajaa monta kertaa läpi ilman ainuttakaan virheitä.

    pelit ovat toimineet ainakin tähän päivään asti ihan normaalisti ei virheitä ainakaan kun ei AA:ta käytä. Mutta se tässä ottaakin päähän kun ei enään mene 3dmark läpi ja tietää että jokin muutos on tapahtunut:)

    Lämmmöt ovat prosessrorin ja näytönohjaimen puolesta luultavasti normaalit. Prosessori 40-50c ja näytönohjain 40-60.

    Eli mitä olette mieltä miksi ei markki mene enään läpi tai mikä hajoamassa?

    Meinasi unohtua, että prosessori x24800+ ja emolevy ASUS A8N-E ja 2gb muistia.
     
    Viimeksi muokattu: 28.06.2006
  2.  
  3. teppoI

    teppoI Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    30.04.2005
    Viestejä:
    4,166
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    48
    Virheilmoitukset viittaavat kyllä näyttikseen. Jos mahdollista niin kokeile toisella näytönohjaimella, jos lähpiiristä ei löydy niin voit kysyä paikallisesta PC-liikkeestä että voisivatkoko kokeilla siellä. Mutta jos näyttiksessä on takuuta niin vie saman tien paikkaan josta ostit sen.

    Onko kyseessä 79**-sarjan näyttis? Noissa näyttiksissä on ollut aika paljon ongelmia.
     
  4. zenn

    zenn Member

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Jeps näyttis on Asus Geforce 7900GTX. Pitäisi laittaa takuuseen, mutta pitää kokeilla vielä muutama päivä jos ja kun peleihinkin tulee häiriötä. Muuten ei ehkä menisi takuuseen. Saattaisivat väittää että toimii.

    Häiriöitä tulee tälläisillä asetuksilla: 3dmark05 GT1 testi.

    1600*1200 - 2048*1536, 4sample AA, Anisotropic. Mutta häiriö ei ole sellaista, että teksuurit häviää tai vilkkuu vaan pieniä kirkkaita neliöitä tekstuurissa, osa vihreitä osa sinisiä. Eli ei kovin pahoja mutta häiritsee. Heti kun ottaa ton 4samplen AA pois niin testi meene 10x putkee häiriöittä. Eli tuppaako toi AA tuomaan häiriötä mukana?

    CPU testi kaatuu aina oli AA:t päällä tai ei. Se ainakin kertoo, että jokin mättää. Kokeilin myös mark06 testit nekin meni hyvin cpu testeihin ja samahomma työpöydälle ja ruutuvälkky.

    Ja vielä välkkymisestä:

    Eli samantapaista kun resoluutiota tai virkistystaajuutta vaihtaa windowsissa. Eli hetkellisesti pimenee näyttö myös näytön virtavalo menee hetkeksi Standby tilaan. Samat paskat tuli taas kerrottua no jos jotain tolkkua saatte niin hyvä homma.




     
  5. DINapp

    DINapp Member

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Vaihtoon vaan ja äkkiä. 3DMarkin ongelmat ovat täysin riittävä peruste.

    Mun Club-3D 7900GTX teki suurinpiirtein samaa (piikikkäitä polygoneja, väriläiskiä tekstuureissa ja koneen kaatumista, esim. 3DMark2006:ssa kaatui aina - viimeistään Deep Freezessä).

    Kun kortti oli majaillut myyjäliikkeen lähettämänä tukkurilla kolmisen viikkoa, riemastuin ja tinkaamisen jälkeen sovin että vaihdetaan kortti. Nyt on postissa tulossa (ellei jo tullut, olen työmatkalla) tilalle ATI:n X1900XTX. Toivon, että se toimisi OK, huutakoon tuuletin sitten vaikka hoosiannaa.

    Olen siinä ymmärryksessä, että noista 7900GTX-korteista olisi tulossa tällä viikolla (ainakin Club-3D) uuden batchin vehkeitä tukkureille. Tämä tieto on vahvistettu ainakin Club-3D:ltä.
     
  6. zenn

    zenn Member

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei siinä auta muu kun pistää takuuseen. Toivottavasti ei mene kolmee viikkoa:) Onko muutes mahdollista laittaa SLI tilaan muun valmistajan kortti kun asuksen? Kun olen ajatellut hankkia toisen kortin rinnalle. Vai pitääkö ne olla täysin samat kortit?



     
  7. Makke2

    Makke2 Member

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    64
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    riittääkö powerisssa potku??Omas konees ollut club 3d:n ohjain kuukauden päivät eikä mitään ongelmia ole ollut.3dmarkkia tullut testattua vähän väliä pelolla "että koskakahan tämä leviää??",mut hyvin on toiminu.minimi kuulemma 7900 gtx:lle 450w.Niin sli tilaan pitäis varmaankin toimia kaksi 7900gxt korttia ,tuskin merkeillä väliä samanlaisia näyttävät olevan,tarrat korttien päällä vaan erillaisia, mut en oo varma asiasta...
     
    Viimeksi muokattu: 28.06.2006
  8. Ylke

    Ylke Regular member

    Liittynyt:
    28.08.2004
    Viestejä:
    3,280
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Juu, kyllä sli:ssä toimii kaksikin eri valmistajan korttia kuhan ovat samaa mallia esim. 7900GTX eikä toinen vaikka GT.
     

Jaa tämä sivu