1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

VHS to HDD to DVD

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi Mr.Fox 15.04.2006.

  1. Mr.Fox

    Mr.Fox Member

    Liittynyt:
    14.08.2005
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tarkoitukseni olisi saada wanhoja VHS-nauhoja ensin kovalevylle ja sitä kautta sitten editoituna DVD:lle.

    Laitteisto on seuraava:
    VHS-nauhuri - Sony SLV-SE70 (noin mallia 1999)
    HDD-/DVD-tallennin - LG RH7500 (noin mallia 2005)

    Laitteistossa ei ole mitään vikaa, sillä aiemmin kaikki on toiminut hienosti, kun olen ottanut kuva-/äänisignaalin ulos VHS-nauhurin scart1-liittimestä ja tuonut sisään sen HDD-/DVD-tallentimen scart2-liittimeen. Tästä sitten HDD-/DVD-tallentimen scart1 pitkin signaali edelleen television scart1-liittimeen.

    Nyt ongelman muodostaa digiboxi. Digiboxi on kiinni HDD-/DVD-tallentimen scart2-liittimessä eikä tallentimessa ole enempää scart-paikkoja. VHS-nauhurin takaa löytyy 2 scart-liitintä sekä äänen ulosotto eli siellä ei ole minkäänlaista S-VHS- tai video-RCA-lähtöä.

    Ajattelin ratkaista ongelman ostamalla laadukkaan Techlinkin johdon, jossa toisessa päässä on scart-liitin ja toisessa päässä kolme RCA-liitintä (video, audio left, audio right). HDD-/DVD-tallentimen takaa löytyy AV3-paikka, jossa on paikka juuri noille RCA-liittimille. Samat liitännät löytyvät vielä laitteen edestäkin nimikkeellä AV4. Käyttöohjeessa mainitaan vain, että laite (videonauhuri, videokamera etc.) pitää vain liittää noihin liitäntöihin ja vaihtaa sisääntulevaksi signaaliksi vastaavasti AV3 tai AV4. Joudun joka kerta digiboxista tallentaessani vaihtamaan sisääntulevan signaalin AV2:ksi, joten siinä en tee virhettä. Ostamassani johdossa signaali myös kulkee molempiin suuntiin, joten senkään suhteen ei pitäisi olla ongelmia.

    Ongelma on vain se, että televisioruutu pysyy täysin mustana (...ja olen jopa muistanut avata television...). Testailin jälleen pelkällä scart-liittimellä (eli irroitin digiboxin) ja kuva/ääni tulivat hienosti. Ainoastaan tällä uudella johdolla/uudella liitäntäkokoonpanolla homma ei tunnut pelittävän. Mikä nyt neuvoksi?
     
  2.  
  3. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Oletko varma että tuossa Techlinkissä signaali kulkee oikeaan suuntaan. Yleensä scartissa täytyy olla suunnanvaihtokytkin jos haluaa signaalia vuoroin ulos ja vuoroin sisään. Katso esim. nämä yleiset scartadapterit:
    http://www.mediaplazashop.com/bilder/Scart/60232.jpg
     
  4. Mr.Fox

    Mr.Fox Member

    Liittynyt:
    14.08.2005
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Signaali kulkee molempiin suuntiin (ainakin johdon pakkauksen mukaan). Käyttämäni johto on suunnilleen sama kuin http://www.techlink.uk.com/wires_3.htm tämän sivun alimmainen. Oma johtoni on Art.680880 1.5m, kun tuolla on kuva Art.690880. Muuten ulkoisesti täysin vastaavanlainen, paitsi tuo scart-liittimen päässä oleva sininen osa on mun johdossani hopeanvärinen. Johdon vieressä olevassa nuolessa lukee "signal path" ja scart-liittimessä ei ole mitään input/output valitsinta eli käsittääkseni johdon pitäisi "haistaa" itse, mihin suuntaan sitä signaalia halutaan siirtää.
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2006

Jaa tämä sivu