*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Kannettavan muisti. Miten näen minkälaista tarvitsen?

Tässä viestiketjussa on 8 viestiä.

#1
dsondrius Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Acer Aspire 5021 on läppäri. Muistia lisää-> mutta minkälaista. Ovatko SO-DIMMit kannettavien muisteja? Kävin systemassa, josta ostin tämän koneen, ja sanoivat gigasen kamman maksavan joko 170€ tai 140€ (riippuen merkistä) (enkä tajunnut kysyä minkä tyyppistä muistia tarvisin). Kuitenkin mbnetin hintaseuranta sanoo 1GB SO-DIMMille hinnaksi about 85€. Info-tooleilla saan tiedoiksi vain että DIMMiä on ja että PC2700 DDR SDRAMia.

DDR2 näyttää olevan halvempaa kuin DDR(1) tuolla SO-DIMM-puolella, joten käyneekö sitten ddr2 toimien vain hitaampaa tms?

Kiitos etukäteen. Ja oblivioniahan varten tietysti tuo muistin lisääminen ;)
▼▼ Tässä viestiketjussa on 7 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Joo SO-Dimmiähän tuohon menee, mutta sielä taitaa olla molemmat paikat täynnä, joten joudut ostamaan joko 2*512 MB tai yhden 1 GB:n palikan.

DDR ja DDR 2 toimivat eri tekniikalla, joten niitä ei voi käyttää samassa emolevyssä.
#3
Jotkut Aceriin sopivat muistit maksaa 200-300€.

Acer Aspire 3022WLMi.
Epox 8K3A+ / AMD Athlon 2000+ / 768 MB DDR.
#4
dsondrius Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Niinpä just, kalliita tuntui liikkeen mukaan olevan, mutta ne olikin jotain varta vasten tälle koneelle/-tyypille tehtyjä, joten siitä hinta (kai). Kysymys kai kuuluu että voiko käyttää perus-sodimmiä? Ilmeisesti voi, mutta olisikohan niin (typerää) että takuu lähtee koneesta jos pistää jotain muuta muistia. Toivoa sopii että ei. Soitan huomenna acerille ja pistän sitte updatea tännekki niin tulee selko.
#5
Eipä noi sopivat muistit:
http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/modelsinfo.asp?S...
näytä kovin kalliita olevan:
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=7696
eli 512MB 68.90 euroa

Eurologic.fi:ssä näytti giganen kampa olevan n.153 euroa

edittiä: Eli se alkuperäinen kysymys.. Kyllä noihin kannettaviin useimmien pitää olla merkki- ja mallikohtainen muisti, mutta esim. Kingstonilla on valtava määrä korvaavia muisteja ja yleensä halvempia kuin valmistajan "omat" muistit. Takuun ei mielestäni pitäisi raueta korvaavan muistin käytöstä, kunhan se on ilmoitettu sopivaksi. Toinen asia on sitten sen muistin lisääminen; eli jos joudut aukomaan konetta niin siitä ei takuuhuolto taida tykätä hyvää.. Tosin monissa läppäreissä muistit ovat ruuvikiinnitteisen pikku luukun tai näppäimistön alla. Tällöinhän muistin voi lisätä mielestäni "turvallisesti".

edit2: Tuolla giganen kampa hyllystä 137,70 euroa
http://www.mikromaakarit.fi/app/shop/Product/id/14894
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.4.2006 @ 18:27
#6
Lähinnä noilla "tarvike" muisteilla voi olla yhteensopivuusongelmia, mutta tuskinpa mitään muuta. Eli kannettavan valmistaja ei anna luultavasti kovin hilpeästi tukea muistiongelmiin, jos et ole ostanut juuri sitä valmistajan suosittelemaa (provikat muistivalmistajalta? :) kampaa.
#7
Oma HP:n läppäri kävi saksassa emolevyn vaihdossa takuuseen ja eipä niillä tuntunut olevan valittamista 2*256MB kampojen tilalle laittamistani 1GB+512MB kammoista. Mutta jos muistien kanssa tulee tosiaan yhteensopivuusongelmia, niin siihen ei taida takuuhuollosta apuja saada..
#8
Lainaus:
Mutta jos muistien kanssa tulee tosiaan yhteensopivuusongelmia, niin siihen ei taida takuuhuollosta apuja saada..
Eipä pidä paikkaansa. Ainakaan mun tapauksessa. Soitin Ferrarin muistipäivityksestä Acerille ja kysyin hertzeistä. Teknisen tuen sälli kertoi suoraan, että Kingstonia suosittelee ja Corsairistakin on kuullut hyvää.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.