1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Qtek 8310 käyttökokemuksia ja kommentteja

Viestiketju Yleistä keskustelua kännyköistä -osiossa. Ketjun avasi perhana 12.03.2006.

  1. perhana

    perhana Regular member

    Liittynyt:
    05.02.2005
    Viestejä:
    933
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Aikansa eläneen vanhan kosketusnäytöllisen pda kännykän tilalle piti uusi saada, ja koska halusin kohtuuhintaisen lähemmin puhelinta muistuttavan laitteen jossa nopea nettiyhteys niin päädyin tuohon Qtek 8310:iin

    http://www.linsolutions.net/product_info.php?products_id=1629

    Ensinmäinen kokemus laitteen käteen saadessani oli todella positiivinen, on todella hyvin viimeistellyn tuntuinen ja näyttävän näköinen puhelin, huomattavasti sirompi kuin mitä kuvista voisi päätellä.

    Ominaisuudet ovat myös sitä luokkaa että en ainakaan itse tuohon hintaluokkaan löytänyt mitään vastaavaa laitetta, eli edge, wi-fi (wlan) 1,3 megapikseli kamera, sisäinen mini-sd korttipaikka maks 4gigaa, ja lähes täydelliset mediatoisto-ominaisuudet mukana tulevine korvanappeineen... ainut minkä puute hieman vaivaa on fm-radio mutta sen toisaalta korvaa mahdollisuus kuunnella nettiradioita joista kyllä kanavavalikoimaa löytyy riittävästi kunhan kiinteähintaisen dataliittymän saisi hommattua (saunalahdella tällä hetkellä 10 euroa kuukaudessa vuoden sopimuksella)

    Käyttöjärjestelmänähän tuossa on windows mobile 5.0 jonka etuna ainakin minulle on hyvä yhteentoimivuus tietokoneen windowsin kanssa, eli esim videotiedostojen muuntaminen puhelimelle sopivaan muotoon onnistuu suoraan tietokoneen windows mediaplayerillä, eli samalla kun soittolistalta siirtää tiedoston puhelin synkronointilistalle ja siitä puhelimeen, se muunnetaan automaattisesti sopivaksi eikä tarvitse pähkäillä minkään 3gp konverttereiden kanssa ;-)

    Sovelluksiakin tuntuu netistä hakemalla löytyvän jo melko kiitettävästi, itsekin kerkesin jo ainakin opera minin, mpeg soittimen, ohjelmoitavan herätyskellon ja näppäinlukko/näytönsäästäjän asentamaan.

    Vinkkejä muista hyvistä sovelluksista otetaan vastaan ;-)
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2006
  2.  
  3. psymbiote

    psymbiote Regular member

    Liittynyt:
    01.04.2004
    Viestejä:
    718
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Käväisi samainen qtekki kääntymässä, mutta ei kyllä meikäläistä lämmittänyt. Paperilla näytti erittäin hyvältä, mutta pettymys oli karvas. Tästedes pysyttelen symbianin leirissä.

    Miinus listaa:

    *Activesync ei toiminut. Luultavasti yhteensopivuusongelmia koneen kanssa. Yhdisti vain loputtomiin.

    *Wlan katkoi yhteyttä vähän väliä. Tukiasemasta ainakaan ole kiinni, kun läppäri pysyy verkossa hyvin.

    *Kolmannen osapuolen softat surkeita, kun vertaa symbianiin. Lisäksi softaa on ainakin vielä todella vähän.

    *Tunnottomat näppäimet.

    *Hidas, lähinnä softien käynnistys vei ikuisuuden.
     
  4. perhana

    perhana Regular member

    Liittynyt:
    05.02.2005
    Viestejä:
    933
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Makuja on tietenkin monia...

    Itsellänin edellinen laite oli symbian järjestelmällä oleva sonyerickson P800 jossa miinuspuolina voi luetella aivan samat asiat, eli synkronointi toimi silloin kun huvittaa, telakointiaseman kautta en läppäriin saanut ikinä modeemiyhteyttä toimimaan, wlan ei katkonut yhteyttä kun sitä ei edes ollut, kolmannen osapuolen softat olivat lähinnä naurettavia ja suurin osa aivan turhaa krääsää ja niiden paljous teki koko homman liian sekavaksi, ja läpän 'näppäimistö' oli todella tunnottoman oloinen.

    Silti kyllä olin sonyericsonia ostamassa edelleen, mutta kun niistä vaan ei löytynyt itselleni sopivaa mallia, ehkä se uusi tuleva P990i olisi ollut riittävillä ominaisuuksilla varustettu (3G ja Wlan) mutta en jaksanut odottaa sen saatavuutta ja hintakin olisi noussut liian kalliiksi, ja muuta 3G + Wlan kännykkää en tosiaan tuohon hintaan löytänyt.

    Itselläni ei tosiaan tuon Qtekin synkronoinnin kanssa ole vielä kertaakaan ollut ongelmia, ja Wlan tuntuu pysyvän hyvin päällä ainakin kotiverkon alueella... softatkin käynnistyy aivan riittävän nopeasti, ainakin huomattavasti nopeammin kuin P800:ssa
     
  5. TeeKoo

    TeeKoo Regular member

    Liittynyt:
    27.09.2003
    Viestejä:
    390
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    puhelimena oikein hyvä. Ainoat miinukset ovat IE mobile selain, ei pääse kaikille wap sivuille ja latviassa lähin huoltopiste.
     
  6. perhana

    perhana Regular member

    Liittynyt:
    05.02.2005
    Viestejä:
    933
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Itse en juurikaan wap sivuja käytä, joten en ole huomannut onko joitain sivuja joille ei pääse. Mutta lähes kaikki www sivut ainakin tuntuu toimivan hyvin tuolla ie:llä, ainut mitä itse edelleen kaipaan olisi jonkinlainen 'flashplayer' että saisi flash-animaatiot toimimaan... ja 'frames' tuki jonka puuttumisesta jotkin sivut herjaa.

    Noihin wap sivuihin kannattaa ehkä kokeilla opera miniä, sen saa ilmaiseksi ja tuntuu toimivan hyvin tässä, voisi olla sopiva juuri wap-sivujen selailuun?
     
  7. fkock

    fkock Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    1,186
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ostin juuri kyseisen puhelimen. Halusin vain tietoa siitä mitä softia käytätte ja suosittelette? Olen ihan pihalla mitkä softat pitäisi ottaa. Maksullisia saa myös suositella mutta mielummin ilmaisia.

    Pari softaa on ainakin mielessä mitkä haluaisin

    1. Automaattinen näppäinlukko
    2. Parempi herätyskello
    3. IRC?
    4. Vnc?

    Kiitos eutkäteen


     
    Viimeksi muokattu: 10.08.2006

Jaa tämä sivu