1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

CD:ltä MP3:ksi ja pakkaus pienemmäksi?

Viestiketju Musiikki-CD-levyjen varmuuskopiointi -osiossa. Ketjun avasi mihku 12.03.2006.

  1. mihku

    mihku Regular member

    Liittynyt:
    14.08.2005
    Viestejä:
    149
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Hommasin Creativen MuVo:n (256 Mb)kun on vähän pitempi junareissu tulossa, ettei tarvitse sählätä CD-levyjen kanssa. Onnistuin jopa muuttamaan kipaleita CD:ltä mp3-muotoon CDex-ohjelman avulla ihan kivuttomasti ja siirtämään soittimeen, mutta tässä kohtaa tulisikin sitten vähän kysyttävää.

    Eli musatiedostot kun ovat kooltaan keskimäärin neljä megaa, ei niitä ihan sitä 128 kappaletta vehkeeseen mene mitä paketin päällä luki. =/ Pitäisi siis ilmeisesti vielä pakata, mutta mikäköhän mahtaisi olla kohtalaisen simppeli ohjelma tähän? Ja pitääkö homma hoitaa niin, että ensin CD:ltä mp3:ksi, sitten pakkaus, vai onko ohjelma jolla voi pakata CD:ltä suoraan pienempään kokoon - olen saanut käsityksen että laatu kärsii mitä enemmän kappaleiden kanssa venkslataan? :p
     
  2.  
  3. kootee89

    kootee89 Regular member

    Liittynyt:
    20.04.2005
    Viestejä:
    237
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllähän siihen jotenkin saa sen 128 kappaletta mahtumaan mutta se alkaa oleen jotain puhelinlaatua siinä vaiheessa. En kyllä muista tähän hätään mitään sopivaa ohjelmaa
     
    Viimeksi muokattu: 13.03.2006
  4. Siku

    Siku Regular member

    Liittynyt:
    05.10.2002
    Viestejä:
    822
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    MP3:a ei ole suunniteltu noin pienelle bittivirralle. Jos haluat tosiaan sen 128 musiikkikappaletta siihen MuVoon, niin käytä ennemmin WMA:ta. Se soveltuu paremmin noin pienelle bittivirralle. Kun laitat bittvirraksi 64kbps, niin saat noin 128 kappaletta mahtumaan siihen soittimeen.

    Mutta jos kuitenkin haluat käyttää MP3:a, niin laita se sama 64kbps bittivirraksi. Laatu on sitten jotain aika huonoa, mutta jos käytössä on halvat nappikuulokkeet, niin tuskimpa tuo haittaa.
     
  5. mihku

    mihku Regular member

    Liittynyt:
    14.08.2005
    Viestejä:
    149
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei nyt sentään - sen verran musiikista pidän, etten ihan ala-arvoista laatua halua kuunnella! Toi 128 kpl nyt oli lähinnä toteamus mitä pakkaus "lupasi".

    Selitin asian vähän huonosti, eli ajoin takaa sitä josko tiedostoja voisi [bold]vähän[/bold] vielä pakata (siis laadun pahasti kärsimättä) ja miten se tapahtuu.


    Edit: simpuran tagit....
     
    Viimeksi muokattu: 13.03.2006
  6. Siku

    Siku Regular member

    Liittynyt:
    05.10.2002
    Viestejä:
    822
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    MP3:a ei kannata enää pakata uudestaan MP3:ksi. Siinä häviää pala laadusta turhaan joka kerta kun pakataan uudestaan häviöllisellä koodekilla. Mutta jos sinulla on kerran alkuperäiset levyt, niin ei luulisi olevan iso vaiva rippailla ja pakata uudestaan.

    Mutta jos rippaaminen tuntuu turhalta työltä, niin voit käyttää esimerkiksi foobar2000:tta uudelleenpakkaamiseen. Enkooderina kannattaa käyttää LAMEa.

    http://www.foobar2000.org/beta/
    LAME: http://www.rarewares.org/dancer/dancer.php?f=35
    http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=LAME

    Kannattaa aloittaa vaikka tällaisella asetuksella: --preset 112 tai --preset 96. fb2k:ssa on kyllä valmiita asetuksia LAME:lle, että voi käyttää niitäkin. fb2k:n convertteri toimii, kun laitat lame.exe:n samaan kansioon kuin missä fb2k sijaitsee. En väitä, että tämä nyt olisi helpoin tapa pakata musiikkia, mutta näin minä tekisin asian.

    Jos jotain todella helppoa softaa kaipailet, niin kokeile dBpowerAMP:a. Se taitaa tosin olla sharewarea, että siinä on jotain rajoituksia...
     
  7. mihku

    mihku Regular member

    Liittynyt:
    14.08.2005
    Viestejä:
    149
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Alkuperäiset levyt löytyvät kyllä, joten siinä mielessä voisi hommaan yrittää perehtyä jossakin vaiheessa. Nyt aika loppuu muutenkin kesken ja jos sinäkin sanot ettei ole välttämättä helpoin tapa, niin enpä taida lähteä edes yrittämään tässä vaiheessa näillä taidoilla... =D

    Kiitos neuvoista, Siku!
     
  8. yimanya

    yimanya Guest

    Uusimmissa versioissa (v.11 alkaen) ilmainen mp3-koodaus on rajoitettu 30 päivään, mutta onneksi tästä: http://www.dbpoweramp.com/bin/dMC-r10.exe
    saa dMC 10:n, jossa ei ole mitään rajoituksia. Siinä tosin on hieman vanhempi LAME:n versio (olikohan 3.93.1) mutta kyllä sekin on ihan hyvä. Jos haluaa uusimman stabiilin version niin sehän löytyy AD:nkin sivuilta: http://fin.afterdawn.com/ohjelmat/audio_ohjelmat/mp3_pakkaajat/lame_mp3_encoder.cfm
    Jos haluaa, että dMC käyttää tuota LAME 3.96.1-versiota, pitää yllä mainitusta linkistä löytyvästä zip-paketista siirtää lame_enc.dll-tiedosto tällaiseen hakemistoon: C:\Ohjelmatiedostot\dBpowerAMP\Compression\Lame

    Sitten itse pakkaamisesta. Suosittelen, että rippaat cd:ltä ne biisit wav-muotoon. Sitten muunnat ne vaikkapa wma:ksi bittivirralla 64 tai 80 kbps. Jos haluat käyttää mp3:sia niin sitten bittivirta voisi olla vaikkapa 80 tai 96. 64 kbps mp3 on liian huono ainakin minun korvalle :) Uudelleenpakkaamista ei kannata tehdä, koska tällöin laatu on varsin huono.

    Ai niin, dMC:hen saa wma-codecin (ja monia muitakin codecceja): http://www.dbpoweramp.com/codec-central.htm
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 16.03.2006
  9. mihku

    mihku Regular member

    Liittynyt:
    14.08.2005
    Viestejä:
    149
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tarkistetaanpa nyt vielä: voisinko siis tehdä tuon wav-rippauksen myös dBpowerAMPilla vai jollain muulla softalla, ja sen jälkeen sitten muuttaa wma:ksi tai mp3:ksi?

    Sori pitkät piuhat, mutta täysi noviisi olen tässäkin hommassa... ;/

    Ja kiitos yimanya selkeästä ohjeesta ton dBpowerAMPin kanssa!

    edit: typo
     
    Viimeksi muokattu: 17.03.2006
  10. yimanya

    yimanya Guest

    dMC:n mukana tulee Audio CD Input jolla voi itse asiassa ripata vaikka suoraan wma:ksi tai mp3:ksi tai johonkin muuhun formaattiin.
     
  11. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Tuon muuntamisen cd:ltä mp3 muotoon voit tehdä jopa niinkin yksinkertaisella ohjelmalla kuin Windows Media Player, jos et muuta keksi.. Tosissaan ei kannata käyttää paljon 128kbs huonompaa laatua, se nimittäin alkaa jo kuulua. Tietenkin jos kuulokkeet ovat ne soittimen mukana tulleet niin sitten se 64kbs:kin voi mennä ;)
     
    Viimeksi muokattu: 17.03.2006
  12. ricardo

    ricardo Guest

    "Suosittelen, että rippaat cd:ltä ne biisit wav-muotoon."

    Miksi ihmeessä?Täysin turha välivaihe minun mielestäni.Itse olen käyttänyt Easy CDDA:ta noin kahdeksan vuotta,ja aina ripannut suoraan mp3:si,enkä ole huomannut mitään ongelmia.
     
  13. Siku

    Siku Regular member

    Liittynyt:
    05.10.2002
    Viestejä:
    822
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei mikään ripperi pakkaa suoraan lennosta MP3:ksi. Ensin pitää ripata se PCM-data levyltä temppitiedostoon ja sitten vasta pakata MP3-formaattiin.
     
  14. yimanya

    yimanya Guest

    Halusin vain korostaa sitä, että jos pakataan wavista mp3 ja mp3:sesta pakataan wma niin tuloksena syntyneet mp3 ja wma eivät ole vertailukelpoisia.

    Turha välivaihe se ei ole, jos kone ei ole riittävän tehokas. Jos koneessa riittää potkua niin toki silloin voi ripata suoraan haluamaansa formaattiin.
     

Jaa tämä sivu