1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

tv:n , tykkien , tarkkuudesta

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi pekkapuu 25.02.2006.

  1. pekkapuu

    pekkapuu Regular member

    Liittynyt:
    28.03.2002
    Viestejä:
    354
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Valmistajat lupaa vaikka mitä tarkkuuksia. Mutta mikä on
    todellisuus ? esim 42" plasman tarkkuus 1024*1024,
    mutta eikö pisteet ole pyöreitä tai neliöitä ?
    Onko pisteiden välissä tyhjää vai miten kyseinen tarkkuus on mahdollista ? tai miten saadaan kuvasuhde 16:9 jos on yhtä monta samankokosta pistettä suuntaansa ?
     
  2.  
  3. -Rex-

    -Rex- Regular member

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    491
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Onhan esim. philipsillä näitä paneeleja myynnissä missä pisteet (jotka siis normaalisti ovat neliöitä, eivät pyöreitä) ovat reilusti suorakulmaisia ja siitä johtuu 16:9 kuvasuhde, vaikka pisteitä on yhtä paljon niin vaakaan kuin pystyynkin. Pisteiden välissä myös todellakin on "tyhjää", koska paneeli koostuu pisteistä ja pisteiden välissä olevat juovat ovat kyllä nähtävissä jos omissa silmissä tarkkuus riittä katsomiseen. Tosin on oltava kyllä käytännössä melkein nenä kiinni ruudussa, jotta sen näkee.
    Vanhemmilla lcd tykeillä tämä oli helpompi havaita jos katseli lyhyeltä matkaa todella suurta kuvaa. Nykyään taas mm. panan tykeissä oleva smoothscreen vähentää tuon "kanaverkkoilmiön" käytännössä mahdottomaksi havaita.

    Jos kuitenkin tahtoo ostaa vaikka 42" plasma paneelin on kait suositeltavin tarkkuus ostaa 1024*768, jossa pikseleiden muoto on normaalimpi ja yleensä 720p skaalautuu kohtuullisen nätisti näille paneeleille.
     

Jaa tämä sivu