1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kovalevyllinen digiboksi vai dvd?

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi irra 13.02.2006.

  1. irra

    irra Member

    Liittynyt:
    27.08.2005
    Viestejä:
    43
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mulla hajosi videot ja nyt en tiedä, mikä minun kannattaa ostaa?
    Jos ajatellaan tulevaa digiaikaa ja hankin digiboksin ilman kovalevyä ja dvd:soittimen kovalevyllä ilman digiviritintä, niin miten tallennus tv:stä reagoi digiaikana? Toimiiko se ihan ok ja onko eroa digivirittimelliseen dvd:hen? Entä jos dvd:ssä on digiviritin, niin tarvitsenko silloin digiboksin? Entä jos hankin vain kovalevyllisen digiboksin, enkä ollenkaan dvd:tä, niin entä jos kovalevy menee rikki? Voiko sen korjata, ostos kuitenkin aika kallis, ja entä kun sen vie korjuulle niin miten tv:tä silloin katsoo, kun ei ole ollenkaan digiboksia? Eikö sílloin ole järkevämpää ostaa pelkkä digiboksi ilman kovalevyä ja dvd kovalevyllä, joka korvaa vanhat videot ja jos se menee rikki niin kuitenkin voi tv:tä katsoa? Entä sitten tallennus, onko järkevämpää tallentaa suoraan digiboksiin vai erilliseen tallentimeen? Nauhoitan paljon myöhäiselokuvia ja sarjoja tv:stä, jotka katson sitten kun ehdin tai jos toiselta kanavalta tulee just joku toinen hyvä. Ja sen pitäis olla hyvä toimiva peli vielä 10 vuoden päästä.
     
  2.  
  3. arc03

    arc03 Regular member

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    585
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eipä vielä taida olla tallentavaa DVD:tä digivirittimellä.
    Tallentavalla dvd:llä voi tallentaa käsittääkseni kaiken mitä sinne sisään lykkää, mutta digiboxilta signaali ei diginä sinne siirry vaan analogisena.
    Kaikki laitteet voi hajota ja takuu korvaa sen minkä korvaa.

    Helpoin tapa lienee hankkia tallentava digiboxi, josta voi siirtää tallenteen tietokoneella jatkokäsittelyä varten eli dvd:lle poltto.
    Tämmösiä boxeja on esim. Topfield ja Handan, muitakin lienee.

    Toinen vaihtoehto on hankkia tietokoneeseen digitv-kortti, jolla voi tallentaa ohjelmat suoraan tietokoneen kovalevylle.

    Kummassakin tavassa on omat ongelmansa, joista voit lukea myös näiltä sivuilta.
     
  4. viuhake

    viuhake Member

    Liittynyt:
    25.09.2005
    Viestejä:
    57
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Analogisenahan se signaali tulee, mutta mahdollsista on myös asentaa dvd:lle oma kanavansa jolle tulee digiboksin tarjoama kuva. Laatu on omaa luokkaansa, mutta käytännössä kanavia ei vaihdella tallennuksen aikana. Ja jos boksissa ei ole ajastinta, pitää boksi olla aina päällä. Ja tietenkin sillä kanavalla miltä haluat nauhottaa. Ja jos mieli ohjelmat on eri kanavilla niin hankalaksi menee. Mutta se on sitten digiajan murhe, joka taitaa olla kohta aika lähellä...

    Itse ostaisin digivirittimellä varustetun tv:n ja kovalevyllä varustetun dvd:n.
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2006
  5. arc03

    arc03 Regular member

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    585
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo, tarkotin että vaikka digiboxin kautta ohjelmaa tallentaa, ei se signaali tallennu diginä vaan analogisena, joka kuitenkin antaa paremman kuvan kuin "normaali" analogi lähetys. Ei kuitenkaan digin vertaista kuvaa.
    Juu, unohtu ihan noi ite digitv:t, se kai olis helpoin ratkasu.
     
  6. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Jos kovalevyllisestä digiboksista (tai miksei kovalevyllisestä DVD-tallentimestakin) hajoaa levy, on hyvin todennäköistä, että koko levyn sisältä menetetään. Jotkut laitteista ovat jopa niin bugisia, että ne voivat muutenkin tyhjentää levynsä silloin tällöin. Eli kovot ovat vain tilapäiseen säilytykseen (mihin ne ovatkin tosi käteviä), säilytettävät tallenteet on varastoitava jotenkin muuten (eli käytännössä DVD:lle tai VHS:lle).

    Digiboksi + DVD-tallennin ei ole käyttömukavuudeltaan yhtä hyvä kuin kovalevyllinen digiboksi. Esim. juuri ajastus on yleensä epämukavampaa, kuten viuhake edellä jo mainitsikin. Kuvanlaatukin kärsii hieman analogisessa siirrossa ja esim. irtotekstit ovat sen jälkeen kiinteät (mikäli se nyt ketään haittaa).

    Halpis digiboksi hoitaa hommansa huollon aikana ja voihan sitä sitten käyttää kakkostelkkarissa/tietokoneessa/mökillä ellei hakua myydä pois. Tosin viimeistään pidemmissä huolloissa (~3 vko) voi kuluttajaviranomaisten mielestä vaatia ilmaisen lainalaitteen korjattavan tilalle.

    Digitelkkareiden huono puoli on huono päivitettävyys, mm. kun muutaman vuoden päästä tultaneen käyttämään MPEG-4:ää MPEG-2:n sijaan/rinnalla digilähetyksissä.
     
  7. nojoo

    nojoo Member

    Liittynyt:
    05.11.2004
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Jos laittaisit kovalevyllisen digiboksin jossa olisi kaksisuuntainen USB ja siirtelisit tallennukset sitä kautta PC:lle ja edelleen polttaisit DVD:lle
     
  8. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Masokistin valinta joka vaatii tuhottomasti aikaa, "tupakkkia" ja kärsivällisyyttää.;) Siihen kyllästyy melko nopeasti kun uutuudenviehätys on mennyt.
    http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=37727
    http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=24656
    jne. jne.

    Koska digivirittimellä olevaa polttavaa kovalevy/DVD-tallenninta ei ole niin hommasin syksyllä sellaisen analogivirittimellä ja hyvin pelaa. Kun analogilähetykset loppuvat hankin kovalevyllisen digiboksin yhdellä tai kahdella virittimellä riippuen telkkarivalinnastani ja kytken DVD-tallentimen digiboksin toiseen scarttiin. Siinä saan sitten levylle talteen minkä tarvitseen pitkäaikaisempaan säilytykseen, voin sitä jopa editoida kovalevyllä ennen polttoa.

    Lopullisen ratkaisun teen ensi vuonna kun näen silloisen markkinatilanteen. Ei ole minulla hoppu tämän näköinen, analogilähetykset näkyvät tarpeeksi hyvin ja DVD-tallennin osaa nimetä nauhoitukset ottamalla tiedot tekstiTV:stä (Sony RDR-HX910)...
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2006

Jaa tämä sivu