*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Nokian Lumia 920 -lippulaivamalli julki

uutinen julkaistu:

Nokia esitteli tänään New Yorkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa uuden Lumia-lippulaivamallin. Nokia Lumia 920 -mallinimeä kantava laite ehti vuotaa jo useaan otteeseen, mutta vihdoin varmuus myös laitteen sisuksista selvisi. Lumia 920 -mallin odotetuin ominaisuus on tietysti kamera, jota on odotettu jo Nokia 808 PureView -mallista lähtien. PureView-tekniikka on vihdoin tuotu myös ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 127 viestiä.

#51
Ööh siis puhelinta pystyy käyttämään käsin... Eihän se tarkoita että tässä on resistiivinen näyttö? EIHÄN?
Vai onko Nokia onnistunut tekemään kappasatiivisen näytön hanskakosketuksella? :D
AfterDawn Ilmoitus
#52
@40
Kuvanvakauttimesta olisin voinut vähän hehkuttaakin, siistiltä se vaikuttaa Nokiassakin. Langaton lataus on nähty ainakin viidessä Palm-mallissa pari vuotta sitten. Muut mainitsemasi olivat sitten aika marginaalista kamaa.

@48 "IPhoneen tuli kuvanvakain vuosi sitten"

Joo, tosin digitaalinen, joten ei käsittääkseni auta stilleissä, eikä todennäköisesti ole yhtä hyvä kuin Lumia 920:ssa.
#53
@44
En tiedä, oletko ainoa, mutta se nyt vaan on pitkän valotusajan aiheuttama efekti, että kaikki liikkuvat kohteet piirtyvät viiruina tai ainakin "tärähtäneinä". Pääkohteen tulee olla toki itse paikallaan, kun valotusaika on pitkä. Toinen mahdollisuus on tietenkin yhdistää salama pitkähköön valotusaikaan, jolloin lähellä oleva pääkohde on salaman pysäyttämänä terävä ja oikein valottunut, kun tausta on tummempi ja liikkuvat kohteet viiruna. En tosin tiedä, tukeeko tuo känny moista toimintoa, enkä edes LED-salaman välähdysaikaa tuossa.
#54
Bobakki Tuntematon käyttäjä
@47

Toistaiseksi ei ole valmistettu massattomia luureja niin kaikkien osien summa on kyseessä ja kaikki niistä on huonoja syitä 185g painoon, mutta 185g ei korreloi suoraan sen kanssa, että se olisi huono asia vaan on riippuvainen mitä sillä saa niin pelkkä painon komentointi esim. lenkkeilyssä se aiheuttaa mustelmia -> käyttäjä ei ymmärrä, että 75g olisi jo hyvä kiinnittää vyöllä/vyöhön, että massa ei pääse liikumaan hallitsemattomasti, mutta toiset taas pitävät kriittisenä rajana 133g..

Mutta Lumia 920 jälkeen minun SGS2 antero näyttää kyllä lelulta ja vaihtuu kun tämä Lumia 920 tulee saataville.

En tosin tiedä mitä markkinat odottivat.
#55
Veikkaisin, että Jarissimo haluaisi puhelimen painavan max 100g oikeasti ja siinä olevan 50megapikselin kameran, ultra hd x11 videokuvauksella(200fps), ison näytön ja norsua kestävän puhelimen. Ai niin unohtamatta sitä 10 ydinprosessoria nestejäähyllä. Tietenkin sit siihen vielä hyvä näytti ja qwerty-näppäimistö....yms pientä...ja sit vähän vielä muuta lisää....
#56
@49
No siinäpä se.. Ei tule juurikaan mieleen, kun tuo WP rajoittaa kaikkea tekemistä niin käytettävän raudan, kuin ohjelmiston suhteen.. eli ei vaan yksinkertaisest ivoi erottua ja innovoida vaikka juuri nuo asiat piti olla se syy MS:n leiriin liittymisessä.

Ainoa asia olisi materiaalit ja puhelimen fyysinen olemus, eli ne taipuisat vehkeet varmaan se seuraava innovaatio, eli ennen sitä on aika hankala tässä tapauksessa keksiä mitään mullistavaa.

Toki olisi voinut tuoda normaaleihin mittoihin mahtuvan puhelimen, joka esim kestäisi vettä, pölyä ja vaikka hieman iskujakin (demosivat aiemmin nano pinnoitetta). Ja akkukestolla olisi helpo rottua, mutta ei nykyisellä designilla, joka painaa jo näillä kamoilla mielettömästi.

Lisäksi ihmettelen mihin on unohtunut se asia, ettäNokialla piti ollam hdollisuus erottua myös tekemällä graafisia muutoksia, vielä ei ole näkynyt yhtäkään. Ei tietysti kannata sotkea koko palettia, mutta erottumisen kannalta olisi hyvä tehdä jotain omaa. Tosin luulen, ettei tätä mahdollisuutta ole vaan Elop puhui alussa JASKAA..

Mikäli noita Microsoftin asettamia rajoitteita ei olisi niin äsken mainitsemien asioiden lisäksi alkuperäinen Purewiev olisi ollut hyvä lähtökohta parantaa. Muutenkin ohjelmistopuolella niiden uusien innovaatioiden ja käyttöä helpottavien asioiden tekeminen olisi paljon helpompaa ja kuluttajan kannalta hyödyllisempää.

Lisäksi jotain Noten kaltaista toiminnallisuutta olisin kaipaillut, kun joku Nokiasta hieman siihen suuntaan jossakin Twitterissä vihjaili.. Oli vain turhaa huulten heiluttelua sekin..

Ja missä on se tabletti, jollaisia muut on jo julkaissut kilpaa? Parhailla / nopeimmilla menossa jo kolmas tai peräti neljäs sukupolvi. Nokialla ei vielä ensimmäistäkään.. Ne kuitenkin myyvät ihan höpelönä, ainakin Applella..
#57
Pakkohan tätä on vielä kommentoida..

@55
En ihan tuota. alle 100g olisi toivottava paino. Näytöksi riittää 4", muistilla ja muilla sisuksilla ei ole niin väliä, kunhan kokonaisuus sulava ja se pyrittäisi siihen saatavia softia piiptuilematta. Ohut se saisi toki olla (alle 1cm riittää). Akkukestoa haluasin mieluusti 3-4 päivää. Näytön tulisi näkyä auringon valossa, mutta esim värien määrällä ei merkitystä, kunhan näyttää jotakuinkin järkevältä (tarkemmat jutut sitten suuremmilla ruuduilla). Kamera niin, että saavähintään 3mpix kuvia joiden laatu on hyvä, oli päivä taikka yö (xenon salama olisi jees).

Sitten painoasiassa voisin tinki niin etä 130g hyväksytään, jos kyseessä on fyysinen qwerty (tietenkin viisi rivinen).Tämä olisi siis optimi minulle. Kiitos..:)
#58
Tosiaan tänään myös odotettiin tablettia, se olisi varmaan ollut se WOW. Se olisi voinut olla sellanen ja "olishan meillä vielä tässä tämmönen, mites kilpailijoilla" juttu. Ja osakekin voisi olla aivan eriluokkaa.
#59
No voihan fiddu! Mahtava puhelin, varmasti markkinoiden paras tällä hetkellä ja ensi viikollakin, mutta ei oikeaa PureView'ta, ei rich recordingia, ei häviötöntä zoomausta. Pettymyksen makua karventaa vielä sekin, että N8:aan ei vieläkään tullut sitä luvattua Belle-päivitystä. Olen sanonut, että seuraavassa puhelimessani on oikea PV ja nyt voin vielä luvata senkin, että siinä on myös tämä uusi kuvanvakain, mutta milloinkahan nämä herkut lienee saatavilla?
#60
Vaikka noin kokonaisuutena pidän julkistusta positiivisena, on pakko antaa negaa parista asiasta.

Esitykset olivat vähän huonoja ja huonosti harjoitellun oloisia. Tapahtuma olisi voinut olla tiiviimpi sekä ajaltaan että tarinaltaan.

Vaikka onkin ihan kiva että Nokia tulee Suomesta, tuotiin sitä ehkä vähän liikaa esiin USA:ssa pidetyssä, globaalille yleisölle tarkoitetussa tapahtumassa. Ihan kiva nähdä kuvia ja videota kotikaupungista, mutta vitsit kylmyydestä ja Suomen Superbowlista eivät kauheasti naurattaneet, minuakaan.

Nokia ei vieläkään ole oppinut Applelta sitä tärkeintä läksyä. Julkistukseen kuuluu hinnan ja saatavuuden julkistaminen. Ja laite on mielellään saatavilla tai vähintään tilattavissa päämarkkina-alueilla *heti*. Jos tässä nyt menee vielä monta kuukautta, kuten aiemmassa uutisessa arveltiin, on kyllä taas tehty ns. Nokiat.
#61
Kyllä ainakin oma N8 löysi refresh päivityksen eilen Wlanin kautta.
#62
@56 "Muutenkin ohjelmistopuolella niiden uusien innovaatioiden ja käyttöä helpottavien asioiden tekeminen olisi paljon helpompaa ja kuluttajan kannalta hyödyllisempää."

Nämä uudet puhelimet tulevat kommunikoimaan windows 8:sin kanssa keskenään ja siitähän puhuttiin, että ohjelmien valmistaminenkin olisi näin helpompaa.
#63
@51
Se jälkimmäinen.

@56
Ensinnäkin Nokia halusi pitää WP:n ilmeen alkuperäisenä. Nokian omasta tahdosta siis kiinni ne muutokset. Toiseksi itelläni on Desire Z, joka painaa 180g, mutta ei se mielestäni ole liikaa.

@60
Ellei Nokia ole saanut MS:ltä mitään erikoislupia, niin puhelin tulee aikaisintaan myyntiin ensi kuun lopulla. Toivotaan siis, että Nokia on oppinut jotain ja tuo Lumiat myyntiin heti silloin.
#64
Ejurr Tuntematon käyttäjä
Ei edes gyroskooppia - ei mene ostoon.
#65
ostasin jos sais cyanin värisenä.
#66
@60
Oikeassa olet,luulin edellisestä opitun. Piti väkisin ahtaa Sam. ja Apple julkistuksien väliin,miksi ihmeessä,ellei tavoite ole minimoida huomioarvo ja antaa sen vähänkin vesittyä,ennen mitään myynninalkua.Ehkä ei globaalisti ehdi edes joulumyyntiin? Todella outo strategia.

Ns."markkinat" ovat tyytyneet viimeaikoina näköjään siihen,että kurssi heiluu prosentin parin verran ylös-alas,tunnin parin syklillä.
Kun kone on ohjelmoitu myymään esim.prosentin voitolla,ja samalla shorttaamaan,toiminee pumppu molempiin suuntiin.

Yli 50 mil Suomen päivävaihdolla,tullee kivat "päivärahat",hölmöiltä ovelille? Yhtiön nimi ja osakkeen kurssi lienevät sivuseikkoja tuossa.

Näytönnäppäily-hanskoja muihin on Verkkokauppakin myynyt jo ajat.
Ehkä oleelisempaa on,toimiiko koko kapula ylipäänsä pakkasessa?

Ei räjäyttänyt Noksu pankkia,tabusta ei sanaakaan.Uutiseksi aika pientä.
#67
ou mai gaad@ Tuntematon käyttäjä
On "vähän" turhan painava!!. =(
#68
WOHOOW!!!. Tuntematon käyttäjä
Nokia Lumia 920.
Mahtava puhelin,eikä paina kuin melkein 190g (185g)!!. =)
#69
Lause tai pari:

Ensinnäkin, se että Nokian pörssi on laskussa niin sanotusti -15% antaa hieman turhan epärealistisen oletuksen siitä että sijoittajat eivät ole tyytyväisiä nokian tuotteisiin. Ennen julkistusta nokia sukelsi suomen pörssissä jo ~10%, joten julkistuksen jälkeen kurssi on sukeltanut vain muutaman prosentin lisää. Tämäkin voidaan selittää sillä että Nokia kertoi myyneensä yhteensä n. 7 milj. lumiaa yhteensä josta taas kaikki forumnerot voivat päätellä että kuluvan kvartaalin aikana Nokia on myynyt muutaman satatuhatta puhelinta (joka selittyy myös juuri sillä että kuluttajat ei osta wp 7.8 puhelimia kun tietää että uudempaa on tulossa (vrt. iphone 4s tällä hetkellä kun 5 tulee ensi viikolla)), joka ehkä hieman petti sijoittajat, mutta ei itse Tuote. Suurin pettymys kuitenkin lienee se, että nokia lupasi tuotteitaan markkinoille vasta loka-joulukuulle, mutta edelleen, tuote on hyvä.

Sen lisäksi, ihmettelen suuresti tätä kriittisyyttä 185g painoa kohtaan. Olen kännyköiden suurkuluttaja ja ostan vuosittain uuden. En ole koskaan katsonut mitä puhelin painaa. Käyttöä vartenhan se on ja käyttöominaisuudethan siinä merkitsee kun luuria ostetaan. Ihan kelvon oloinen puhelin näyttää ominaisuuksiensa puolesta olevan. Ja jos poistaa kaikki 185g:aa kauhistelevat kommentit, niin kyllähän puhelin selvästi on enemmän positiivisemman vaikutelman antanut kuin negatiivisen. ostaisin varmaan, mutta juuri hankin HTC One X:än ja sillä nyt menen ainakin vuoden, kun hyvä puhelin on.

Joten, ajatelkaapa realistisesti. Nokia antaa markkinoille hyvän vaihtoehdon kuluttajille ja kovan kilpailijan applelle ja samsungille.
#70
Lause tai pari:

Ensinnäkin, se että Nokian pörssi on laskussa niin sanotusti -15% antaa hieman turhan epärealistisen oletuksen siitä että sijoittajat eivät ole tyytyväisiä nokian tuotteisiin. Ennen julkistusta nokia sukelsi suomen pörssissä jo ~10%, joten julkistuksen jälkeen kurssi on sukeltanut vain muutaman prosentin lisää. Tämäkin voidaan selittää sillä että Nokia kertoi myyneensä yhteensä n. 7 milj. lumiaa yhteensä josta taas kaikki forumnerot voivat päätellä että kuluvan kvartaalin aikana Nokia on myynyt muutaman satatuhatta puhelinta (joka selittyy myös juuri sillä että kuluttajat ei osta wp 7.8 puhelimia kun tietää että uudempaa on tulossa (vrt. iphone 4s tällä hetkellä kun 5 tulee ensi viikolla)), joka ehkä hieman petti sijoittajat, mutta ei itse Tuote. Suurin pettymys kuitenkin lienee se, että nokia lupasi tuotteitaan markkinoille vasta loka-joulukuulle, mutta edelleen, tuote on hyvä.

Sen lisäksi, ihmettelen suuresti tätä kriittisyyttä 185g painoa kohtaan. Olen kännyköiden suurkuluttaja ja ostan vuosittain uuden. En ole koskaan katsonut mitä puhelin painaa. Käyttöä vartenhan se on ja käyttöominaisuudethan siinä merkitsee kun luuria ostetaan. Ihan kelvon oloinen puhelin näyttää ominaisuuksiensa puolesta olevan. Ja jos poistaa kaikki 185g:aa kauhistelevat kommentit, niin kyllähän puhelin selvästi on enemmän positiivisemman vaikutelman antanut kuin negatiivisen. ostaisin varmaan, mutta juuri hankin HTC One X:än ja sillä nyt menen ainakin vuoden, kun hyvä puhelin on.

Joten, ajatelkaapa realistisesti. Nokia antaa markkinoille hyvän vaihtoehdon kuluttajille ja kovan kilpailijan applelle ja samsungille.
#71
codeineee Tuntematon käyttäjä
Ahti samsungin ja applen väliin? Nokiahan ilmoitti tästä ajat sitten... Nauran kyllä ihisille jotka jättävät tämän painon takia ostamatta (ja olisivat muuten ostaneet) xD 200g ei ainakaan minun menoa haittaisi, näyttääkö vaaka epäsopivaa lukua? Vai onko autossasi painoraja? Itse olen aina vihannut sitä kun puhelimista on tullut niin rimpulan oloisia, ja kevyitä.

"en ostanukkaa sitä, ku se paino 135 grammaa ja mun painoraja on 130 grammaa, mun t-paita saa painaa vaa 99 grammaa..." XD
#72
WP ei kelpaa, oli ominaisuudet tai valmistaja mitä tahansa
#73
@72

Oli ominaisuudet mitkä hyvänsä niiin WP ei kelpaa? Miksikäs näin?

Itse julkistukseen:
Mielestäni puhelimet erottuvat täysin kilpailijoista. Jos nämä eivät erotu, kertokaa mikä puhelin on erottunut julkistuksessa muista puhelimista. Prosessorin teholla on aivan turha brassailla näihin verrattuna, kuluttavat vain akkua enemmän turhan takia. 2 ydintä 1,5Ghz -> täysin sopiva kaikkeen.

Aivan mieletön julkistus mielestäni. Pieniä teknisiä ongelmia itse tilaisuudessa, mutta puhelimen kannalta ne eivät mitään merkitse.
#74
Hienot puhelimet tuli Nokialta. Lumia 920 ehdottomasti ykkösvalintani.

"Ja vielä ajatusleikkinä, jos Apple ensi viikolla julkistaisi (leikitään, ettei tätä Nokia-tilaisuutta ollut) nämä luettelemani kameran kuvanvakaimen, käytön hanskat kädessä, langattoman laturin ja 768p näytön omaan luuriinsa, olisi sitä taas palvottu niin maan perkeleesti ja kehuttu kuinka se osaakaan innovoida niin upeasti."
Totta. Ja vielä jos se painaisi 190g, moititaan kevyempiä "Lihasvoimaa se vaatii".
#75
@72

Microsoft on itselleni liian paha punainen vaate, joka tiputtaa laitteen heti pois vaihtoehdoista. Itse rauta on hyvin pätevän oloista: Dual core krait on eräs tehokkaimmista prossuista, eikä häviä yhtään quad-core kilpakumppaneilleen. Flashia riittävästi ja kamerakin ilmeisen onnistunut. Mutta silti siis ei kiitos.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.