*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

TTVK: 10 minuutin DC++:n käytöstä 6000 euron tappiot

uutinen julkaistu:

Pohjoispohjanmaalainen nainen on saanut TTVK:lta korvausvaatimuksen, jossa häntä käsketään maksamaan 6000 euron korvaukset DC++:n kymmenen minuuttia kestäneestä käytöstä. Erityisen epäoikeudenmukaiseksi vaatimuksen tekee se, että nainen ei ole itse edes käyttänyt kyseistä tiedostonjako-ohjelmaa. Naisen mukaan joku ulkopuolinen henkilö on jakanut tiedostoja hänen suojaamattomaa WLAN-yhteyttä ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 78 viestiä.

#51
Hmmm, 10 minsaa,,,sillähän voi vaikka ottaa torrenttina DC++:lla linuxin. Mistä helvetistä TO-mafia tietää että juu ko ohjelmaa on käytetty ellei itse ole käyttänyt ei laillsia keinoja? DC +++ ei pitäisi olla laiton.

TO-mafia iski jälleen,,,ei voi muuta asonoa että EI HELVETTI mitä touhua.

ps: Antti Kotilainen ammu ittes niin tuon kyllä haudalle seppeleen....
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.7.2011 @ 14:26

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.
AfterDawn Ilmoitus
#52
Hyvät ihmiset! Lopettakaa se DC++-käyttö! Ei siksi, että se on laitonta, vaan koska siitä tuntuu jäävän porukat kiinni!
#53
Pitäisi nyt Herra Kotilaisenkin tajuta, että ei näistä systeemeistä pääse eroon kuin sulkemalla koko internet ja palata kivikauteen.
Tosin Herra Kote- loinen sittenkin olisi laskemassa lastuja virrasta ja tutkimassa savumerkkejä ja vielä juoksisi risukossa tallenteita etsimässä.

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..
#54
Wpa2 eap-tls salaus älykortin kautta ei varmana ihan "het" naapuri imuttele verkossa.
#55
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ashtamnir:
Eikös se ole niin että syytön kunnes toisin todistetaan, ja tässä syyttäjä puoli haluaa kääntää homman nurinpäin niin että syyttömän pitää todistaa syyttömyyttään. Mitä ihmettä tämä on olevinaan?
Eikös ameriikoissa ole tällainen menetelmä? Syyllinen ellei pysty toisin todistamaan.

Muutenkin tuon TTVK:n toiminta vaikuttaa todella hyökkäävältä ja erittäin vastuuttomalta.

Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq | Vieraile nettisivuillani: http://bit.ly/xvn8GL
#56
Lainaus:
Pay-up-or-else scheme letters, are antipiracy organizations favorite fast money collecting method. Many innocent have paid because fear of court. Many innocent have convicted guilty in courts. Latest study show that 30-40% which will recieve pay-up-or-else letters are innocent. Still less than 1% innocents can win in court. Reason why so many innocent peoples have convited guilty is because some one other have been using their wireless connection in copyright crimes.
Torrentfreakissa on tarkemmin selitetty miten to-mafian maksa tai huijaus toimii. Sekä miten kyseistä huijausta käytetään rahastamiseen.

http://torrentfreak.com/anti-piracy-lawyers-find-cheaper-way-to-identify-bittorrent-users-110722/

Maksa tai joudut oikeuteen on tekijänoikeusjärjestöjen yleisesti käyttämä huijaus maailmanlaajuisesti. Jossa kirjeen saaja on aina syyllinen ellei pysty 100% todistamaan, ettei ole syyllinen. Eli nuo TTVK:n kirjeet ovat vain laitonta kiristystä ja laitonta uhkailua, eivätkä yhtään mitään muuta. Syytön esimerkiksi antaa koneensa poliisin tai asiantuntijoiden tutkittavaksi. Koneelta ei löydy mitään TTVK:n väittämää. TTVK väittää, että syytön on tuhonnut todisteet tai vaihtanut konetta. Juttu menee oikeuteen syytön tuomitaan ip-osoitteen perusteella vaikka kyseessä on ollut langaton verkko, jota on ulkopuolinen käyttänyt to-rikoksiin. Näitä on tapahtunut useita Suomessa ja tulee tapahtumaan lisää. Tämäkin juttu menee oikeuteen ja tuomio tulee 99% varmuudella.

Kotilainen ilmoittaa kuin Suomen "kuninkaana" kuinka tekijänoikeuslakien tulisi muuttua. Yllättävää on se, että kun Kotilainen on halunnut muuttaa lakia ja ilmoittanut sen julkisesti etukäteen. On kyseinen laki tullut sitten myöhemmin voimaan. Esimerkkinä "Lex Karpela" ja kaikki tekijänoikeuslain kiristykset vuodesta 2004 alkaen. "Kuningas" Kotilainen myös uhoaa kuinka TTVK voittaa 99% varmuudella jokaisen jutun oikeudessa.

Ihmettelen vain miten Suomen kaltaisessa "oikeusvaltiossa" voi olla yhdellä henkilöllä "kuningas" Kotilaisen ja hänen TTVK järjestöllä olla suurempi valta, kuin oikeuslaitoksella, syyttäjällä, tuomarilla, poliisilla, hallituksella, lain säätäjällä. Vastaus kuuluu Kotilainen kuuluu to-mafiaan, jolla on näköjään maan suurin valta tehdä ihan mitä huvittaa. Jos Kotilainen tekisi vastaavaa Ruotsissa. Joutuisi hän hakemaan hyvin nopeasti turvapaikkaa muista maista, koska ruotsalaiset tekisivät hänelle "sellaisia asioita", että hän ei voisi enään asua ja elää siellä. Mutta Suomessa "Diktaattori ja Kuningas Kotilainen voi tehdä ihan mitä haluaa ilman mitään seuraamuksia. Kotilainen on tehnyt ja tulee tekemään vielä paljon pahempiakin asioita.

Suomi on tekijänoikeusfasistien unelma maa, sekä kaiken lisäksi Suomi on poliisivaltio. TTVK on vain rekisteröity yhdistys, jonka johtajana toimii Kotilainen, kuitenkin tällä yhdistyksellä ja Kotilaisella on enemmän valtaa, kuin kenelläkään muulla yhdistyksellä tai henkilöllä Suomessa. TTVK kun käskee koirat tottelevat eli poliisit. TTVK kun sanoo jotain koirat tottelevat eli oikeuslaitokset ja tuomarit. Ehkäpä siksi ainoastaan Suomessa kuvanruutukaappaukset kelpaavat aina todisteena oikeudessa. Ehkäpä siksi ainoastaan Suomessa IP-osoite=henkilö ja aina kelpaa oikeudessa. Ehkäpä siksi vain Suomessa wlan/langattoman verkon omistajat ovat syyllisiä vaikka muut olisivat käyttäneet verkkoa to-rikoksiin.

TTVK:n 222 000 euron vuosittainen rahoitus tulee hyvitysmaksutuloista. Lisäksi Teosto rahoittaa TTVK:ta. TTVK tarkoitaa Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus

http://www.hyvitysmaksu.fi/Teosto/hymysivut.nsf/0/70363EB7E652A0ECC22577B900212874?opendocument

Eli aina kun maksat hyvitysmaksun tai ostat musiikkia Suomesta jossa hintaan sisältyy aina Teosto maksu. Rahoitat omalla toiminallasi TTVK:n toimintaa. Ei siis kannata ostaa musiikia Suomesta vaan ulkomailta, jolloin Teosto ei saa mitään ellei artisti ole suomalainen. Niille, jotka eivät halua rahoittaa TTVK: tai muun to-mafian toimintaa.

Lisäksi hyvitysmaksuttomat tallentavat mediat ja ulkoiset kovalevyt. HUOM.!!! Yksityisen henkilön omaan käyttöön maahantuomista tuotteista ei peritä hyvitysmaksua (lähde Teosto.) googlella löytää myös.

Alla lista paikoista, joista voi ostaa ilman hyvitysmaksua.

Nierlestä saa ulkoiset kovalevyt sekä cd/dvd-levyt

http://www.nierle.com/

Polarpandasta saa vain cd/dvd-levyt

http://www.polarpanda.com/

Itse lopetin "Lex Karpelan" jälkeen kaiken kulttuurin ostamisen ja jatkan ostoboikottia tarvittaessa vaikka koko elämäni ajan. Rahaa on säästynyt todella paljon ja sen on voinut käyttää muihin asioihin. Toisaalta netistä saa kaiken ilmaiseksi ja suojautumalla ei voi jäädä kiinni vpn anonymous ip 3-5€ /kk tai http://www.rlsog.net tai prepaid netti r-kioskilta. Vaikka itse en nettipiratismia harrasta ymmärrän niitä, jotka eivät osta yhtään mitään ja lataavat kaiken netistä ilmaiseksi. On myös erittäin helppo ymmärtää miksi TTVK:n +100 000 euron korvauksien uhreiksi joutuneet ihmiset. Eivät ikinä enään osta yhtään mitään kultturia ja lataavat kaiken ilmaiseksi netistä, sekä jatkavat nettipiratismi harrastustaan ilman mitään aikomusta lopettaa. Ymmärrän myös miksi +90% kiinnijääneistä jatkaa waretus harrastustaan ja osa suojautuu ja osa ei.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.7.2011 @ 15:46
#57
Paras boikotti ois, ettei ruoki tota systeemiä. Ei osta mitää eikä lataa mitää, että siin mielessä en ymmärrä tota lataamistakaan. Kyl ihminen aina jotain keksii muuta tekemistä sen aikaa ku auttaa ajamaan hyvää asiaa.

Ulkomailta voi tietty hommaa sit ja kuunnella vaikka spotifytä sen aikaa.

Ehkä sit ku piratismi on minimaalista rupee nämä todellisuudentajun menettäneet ihmiset tajuamaan, ettei ehkä heidän tähtimuusikkonsa ole niin ammattitaitoisia ku luulevat ja ehkä tossa kasettimaksussa on jotain vikaa. Ite näen ton kasettimaksun pahimpana asiana. En haluis tukea näitä kotimaisia huonoja muusikkoja pennilläkään, mut ilmeisesti näistä sadoista peleistä ja elokuvista on mennyt rahat niillekin. Omasta mielestä kasettimaksu pitäs jakaa kaikkien taiteenalojen kesken ja ne pitäs jotenkin ohjata opetustyöhön ja aloitteleville artisteille. Eikä näille "kärki"artisteille jotka ei sitä tarvitse. Ehkä tälleen sais tätä meidän taiteenalojen ammattitaitoa parannettua.

Ite ihmettelen miten TTVK saa lähettää kiristyskirjeen kriteerit täyttäviä kirjeitä ihmisille. Jos he katsovat että rikos/rike on tapahtunut niin se sovittelu pitäis tapahtua jonkun viranomaisen valvovan silmän alla eikä jonkun yhdistyksen ehdoilla. Voihan tietty olla, että media antaa tosta väärän kuvan, mut vähän kyl vaikuttas että ei.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.7.2011 @ 14:59
#58
amafi Tuntematon käyttäjä
Ei mahdu mun nuppiin, että tommonen rekisteröity yritys kiristää suomessa ihmisiä, eikä poliisi tartu asiaan. Alkaa olla aika sille, että joku perustaa ko. putiikille jonkun kilpailevan yhdistyksen. (saa miettiä kumpaa putiikkia tarkoitin)

Seuraava syytön joka saa tommosen, vois hädissään sen maksaa, sittemmin katua ja ilmoittaa poliisille kiristyksestä, mikäli he nyt viitsii ottaa tommosia tutkittavaksi.

Luulenpa ettei tuota käsiteltäisi ihan vaan virhelaskuna, kun se useamminkin tullu nähtyä, että se on yrityksen toimintatapa. Sivustkatsoen näyttää että jokainen huti, on kuitenkin maksanu asiakas.
#59
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti amafi:
Ei mahdu mun nuppiin, että tommonen rekisteröity yritys kiristää suomessa ihmisiä, eikä poliisi tartu asiaan. Alkaa olla aika sille, että joku perustaa ko. putiikille jonkun kilpailevan yhdistyksen. (saa miettiä kumpaa putiikkia tarkoitin)

Luulenpa ettei tuota käsiteltäisi ihan vaan virhelaskuna, kun se useamminkin tullu nähtyä, että se on yrityksen toimintatapa. Sivustkatsoen näyttää että jokainen huti, on kuitenkin maksanu asiakas.
TTVK Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus RY on Rekisteröity Yhdistys ei yritys

Ne jotka saavat kyseisiä uhkailukirjeitä ja ovat syyttömiä. Heidän kannattaa viedä juttu aina oikeuteen. Sekä nostaa syyte TTVK:ta vastaan laittomasta uhkailusta sekä laittomasta kiristyksestä. Ennen oikeudenkäyntiä tutkituttaan poliisilla tai asiantuntijoilla koneensa tai kovalevynsä tai wlan-lokitiedostot. Saa heiltä sitten todisteet syyttömyydestään ja voittaa jutun oikeudessa TTVK:ta vastaan. TTVK maksaa kaiken myös syyttömän kaikki oikeudenkäyntikulut sekä kulut joita tuli syyttömyyden todistamiseen ja korvaukset laittomasta uhkailusta sekä laittomasta kiristyksestä syyttömälle. Vain tällä tavalla saadaan tämä järjetön syyttömien tuomitseminen TTVK:n kohdalla loppumaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.7.2011 @ 15:54
#60
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti amafi:
Ei mahdu mun nuppiin, että tommonen rekisteröity yritys kiristää suomessa ihmisiä, eikä poliisi tartu asiaan. Alkaa olla aika sille, että joku perustaa ko. putiikille jonkun kilpailevan yhdistyksen. (saa miettiä kumpaa putiikkia tarkoitin)

Luulenpa ettei tuota käsiteltäisi ihan vaan virhelaskuna, kun se useamminkin tullu nähtyä, että se on yrityksen toimintatapa. Sivustkatsoen näyttää että jokainen huti, on kuitenkin maksanu asiakas.
TTVK Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus RY on Rekisteröity Yhdistys ei yritys

Ne jotka saavat kyseisiä uhkailukirjeitä ja ovat syyttömiä. Heidän kannattaa viedä juttu aina oikeuteen. Sekä nostaa syyte TTVK:ta vastaan laittomasta uhkailusta sekä laittomasta kiristyksestä. Ennen oikeudenkäyntiä tutkituttaan poliisilla tai asiantuntijoilla koneensa tai kovalevynsä tai wlan-lokitiedostot. Saa heiltä sitten todisteet syyttömyydestään ja voittaa jutun oikeudessa TTVK:ta vastaan. TTVK maksaa kaiken myös syyttömän kaikki oikeudenkäyntikulut sekä kulut joita tuli syyttömyyden todistamiseen ja korvaukset laittomasta uhkailusta sekä laittomasta kiristyksestä syyttömälle. Vain tällä tavalla saadaan tämä järjetön syyttömien tuomitseminen TTVK:n kohdalla loppumaan.
Mahtaakohan onnistua noin helpolla. Jos he alkavat hyökkäämään vastaan, kyllä he keinot keksivät.

On tuo silti todella älytöntä toimintaa. Kas kumma kun ei poliisit tartu toimeen kun kerta asiasta tiedetään.

Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq | Vieraile nettisivuillani: http://bit.ly/xvn8GL
#61
Tämänkin ratkaisee helposti. Poliisit homman tutkimaan, koneet kovot ynnä muut laitteet poliisille. Jos koneelta ei ole käytetty ohjelmaa/poliisi ei löydä merkkejä DC:n käytöstä niin uhkailusta vasta kanne ja TTVK polvilleen. Tuttuani myös syytettiin, hän piilotteli jälkiiän ja homma oli kääntyä TTVK:ta vastaan, kunnes joku kanteli poliisille jälkien peittelystä. Hän lopulta hävisi ja maksoi sovittelurahansa. Mutta kuitenkin, jos ei ole syyllinen niin antaa kaiken poliisin tutkittavaksi, niin eiköhän asia selviä.
#62
zuux_31 kerkesikin jo vastaamaan Nikotiko kysymykseen.

Mutta lisäisin, että kaikkea ei tarvitse antaa poliisille tutkittavaksi. Esimerkiksi kovalevy tai wlan modeemi riittää.

Lainaus:
Välillisesti omistajalle voi aiheutua haittaa verkon luvattomasta käytöstä, jos WLANia käytetään rikoksen tekemiseen, esimerkiksi tietomurtoon, haittaohjelmien levittämiseen tai laittoman aineiston hankkimiseen internetistä. WLANin omistaja saattaa itse joutua rikosepäilyn kohteeksi. WLANin omistaja ei kuitenkaan voi lain mukaan joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen toisen tekemistä rikoksista. Aiheeton rikosepäily voi olla kumottavissa esimerkiksi WLAN-reitittimen lokitiedoilla tai epäillyn kovalevyltä saatavilla tiedoilla.
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100277

Nikotiko millä muulla keinoilla saadaan syyttömien tuomitseminen TTVK:n toimesta lopetettua? Lisäksi on se suurin ongelma, että moni syytön maksaa uhkailukirjeessä vaaditun summan oikeusjutun pelossa. TTVK:n kiristys summathan vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen. Syyttömiltä vaaditaan 100% varmuus todistaessa syyttömyyttään, minkä takia usea syytön tuomitaan oikeudessa mikäli hän ei pysty 100% todistamaan syyttömyyttään. Mikä on todella vaikeaa. Lisäksi TTVK kiistää kaikki todistamiset ja väittää oikeudessa syyttömän hävittäneen ja piilottaneen todisteita yms jne. Eli syyttömän voittaminen ei ole varmaa oikeudessa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2011 @ 12:14
#63
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:
Nikotiko millä muulla keinoilla saadaan syyttömien tuomitseminen TTVK:n toimesta lopetettua? Lisäksi on se suurin ongelma, että moni syytön maksaa uhkailukirjeessä vaaditun summan oikeusjutun pelossa.
Päätäpahkaa korvausten maksaminen herättää epäilyä. En usko, että kukaan täysjärkinen maksaa jos aivan varmasti tietää olevansa syytön. Itse en ainakaan 6000 euroa maksaisi jos en olisi syyllinen.

Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq | Vieraile nettisivuillani: http://bit.ly/xvn8GL
#64
Vapaa tiedonsiirto on meillä perustuslailla suojattu, eikä TVVK:n toimet ole laillisesti oikeutettuja. Vai pitäisikö nyt internet yhteydetkin kieltää?
Toistan.. Ei taida olla muusta pelkoa kuin työsuhdeauton ja uuden kravatin hankinnasta, kun ennen ne on saanut loisena.

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..
#65
Minäkin sitä mietin, että eihän se ole laillista tutkia tuollaista asiaa, ellei JO ole todisteita. Näissä tapauksissa TTVK:lla ei ole ollut minkäänlaisia todisteita, ennen kuin kyseiset "todisteet" joista tämäkin tapaus on revitty, on löydetty jälkeenpäin. Jos nyt mitään realistisia todisteita on olemassakaan.

Vähän sama niinkuin poliisi tunkeutuisi kotiisi ilman etsintälupaa todisteiden puuttuessa, mutta löytää niitä sieltä. Epäreilua, kyllä, välittääkö kukaan, ei.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2011 @ 07:04

Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq | Vieraile nettisivuillani: http://bit.ly/xvn8GL
#66
Jonkun pitäisi tunkeutua TVVK:n henkilön kotiin ja tutkia niiden tietokoneet, eli eikös tässä nyt ole juuri sellaisesta kysmys.
Ja kyllä pykälistä löytyy sekin, että mikäli jotain syytetään aiheettomasti. Niin syytöksen esittäjä on velvollinen korvaamaan henkisestä ja fyysisestä kivusta.

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..
#67
Kyllä nämä asiat on sitten huvittavia.

Ensin ajetaan lakeja että kenellä tahansa on oikeus käyttää avointa langatonta yhteyttä. Sitten kun joku rikkoo lakeja sen kautta niin sen langattoman yhteyden omistaja on vastuussa.

Monet langattomat laitteet ovat olleet oletusarvoisesti avoimia. Joten jokainen Matti Meikäläinen osaa tehdä ja tietää tehdä niistä suojattuja.

Olemmeko luomassa rikollisten paratiisia. Jossa idea ei ole enään rangaista rikollisia rikoksista, vaan ketä hyvänsä kansalaista joka saadaa maksumieheksi rikokselle.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2011 @ 22:22
#68
Lainaus:
No voi voi jos ei älliä riitä päässä suojaamaan verkkonsa oikein
kaikki onkin IT alan osaajia
Lainaus:
Monet langattomat laitteet ovat olleet oletusarvoisesti avoimia.
Ja esim kännykat ottavat yhteyttä automatisesti voimakkaimpaa Wlan asemaan

Tänään kävin känykällä katsomassa sää tiedotetta kun espalla olin että tuleeko vettä niskaan vai ei

Puhelin ilmoitti ei 3G yhteyttä ja avasi Wlan yhteyden löysi pitkän lista avonaisi yhteyksiä listan kärjessä voimakkaimmat yhteydet

Eli laillisessa käytössä avoimet Wlanit on hyödyllisiä

Mites jatkossa netti kuppilat ym Wlan paikat
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2011 @ 23:43

#69
Onkohan useimman kodissa Koti-loinen, joka vie kotoasi rahasi ja haastaa vielä sinut siitä oikeuteen?
En lataile juuri mitään netistä, koska sieltä voi kuunnella musaa ja katsoa filmejä, minkä takia tallennella.
Noista kovo ja Wlan jutuista sanoisin, että miten ihmeessä joku voi jonkun läppärin löytää ties mistä jossa on prepaid-kortti ja esim OpenDns. Ip osoite vaihtuu kaiken aikaa. Eiköhän maailmasta löydy tärkeämpääkin tehtävää viranomaisille.
Enempihän netti vaan markkinoi tuotteita ilman välikäsiä.
Ei kai Koti-loinen ja kumppanit vaan pelkää menettävänsä työsuhdeautoja ja uutta kravattia, kai tässä on vain siitä kysymys.
Hankkisivat oikean ammatin.
Paljastan sen verran itestäni, että oon jo vanha ukko. Aloitin vuonna 73 DX-kuuntelulla ja testattiin tietysti luvattomasti omaa lähetystoimintaa radioilla. No pian oli silloisen Telen peilausautot paikoilla, eihän me tietenkään kiinni jääty.
Sittemmin armeijan radistina ja hyvin osattiin rusakoitakin huijata. Lukuisten kertausharjoitusten jälkeen ylikersanttina siirryin reserviin.
Olen aina pitänyt vapaana sitä mitä lähetetään eetteriin tai tallenteina maailmalle.
Bill Gates ja kumppanit keksivät , että esimerkiksi Internetillähän voidaan rahastaa, vaikka sen kehittäjä halusi antaa sen kaikille ilmaisena vapaaseen käyttöön. Itse asiassa ne rojaltit ja teostomaksut kuuluisivat hänen tiimilleen.
En enää ihmettele miksi Aatu halusi päästä eroon näistä J......sta. Ahneus on suurimpia syöpiä koko maailmassa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.7.2011 @ 00:50

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..
#70
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sokar80:
Lainaus:
No voi voi jos ei älliä riitä päässä suojaamaan verkkonsa oikein
kaikki onkin IT alan osaajia


Nyt on pakko avautua OT:tä. Ihmisten ei tarvitse olla IT-osaajia suojatakseen modeeminsa. He voisivat olla vähemmän velliperseitä, niin kyllä se motukka nopeasti suojautuisi. ICT:llä elantoni tienaavana väitän, että erittäin harva modeemi konffautuu suoraan ilman ohjekirjaa (Ok, nykyään muutama). Jos minäkin joudun modeemin konffaamaan ohjekirjan mukaan, jokin peruskäyttäjäkin pystyy - jos hän siis vaivautuu avaamaan sen ohjekirjan.
#71
Hmm, entäs se nettitikku? Sen kautta latailu? mitens sen kanssa saa tiedon ip:? no tämä on spekulointia mutta kuinkamonella on langaton verkko kotona? Minulla on mutta myös mokkula ja se lankaverkko eli omalle konelle tulee lankaapitkin, likalle wlan ja pojalle mokkula. Tämä mokkula taitaapi olla se langatonverkko normaaleille ihmisille.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.7.2011 @ 09:58

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.
#72
Entäs MAC osoitteet? Pystyisiköhän niitä jäljittää? Niillähän saisi selville onko verkon omistaja syyllinen vai ei.
#73
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Nyt on pakko avautua OT:tä. Ihmisten ei tarvitse olla IT-osaajia suojatakseen modeeminsa. He voisivat olla vähemmän velliperseitä, niin kyllä se motukka nopeasti suojautuisi. ICT:llä elantoni tienaavana väitän, että erittäin harva modeemi konffautuu suoraan ilman ohjekirjaa (Ok, nykyään muutama). Jos minäkin joudun modeemin konffaamaan ohjekirjan mukaan, jokin peruskäyttäjäkin pystyy - jos hän siis vaivautuu avaamaan sen ohjekirjan.

Moni on automaattisesti oikein konffattu. Montaa ei kiinnosta modeemin sielunelämä, sekö tekee heistä huonompia ihmisiä. Oman haasteensa tekee sekin kun näkee asetusten laajuuden ja muokattavuuden antamat erittäin suuret mahdollisuudet. Lähdeppä siinä sitten ummikkona säätämään jotain. Erittäin harvan tietotaito on sillä tasolla että edes minkään ohjekirjan avulla pystyy itselleen selvittää mihin mikäkin asetus vaikuttaa. Eihän tietty kaikkea tarvi muokata mutta hyvin tuo ottaa luulot pois.

Oman haasteensa tekee nämä "fiksusti" konffatut modeemit. Entinen langaton Zyxelin modeemi toimi suoriltaan vakioasetuksilla. Vakioasetuksilla WLAN oli suojaamattomana päällä...

Jos asiaan halutaan muutosta niin kyllä laitevalmistajien vastuuta pitäisi lisätä. WLAN ei oletuksena päälle, WLAN oletuksena aina suojattava ja pakettiin suuret varoitukset suojauksen tarpeellisuudesta. Tästä olisi hyvä jatkaa eteenpäin...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.7.2011 @ 18:53

Asus P8P67, i5 2500-K @ 3,6Ghz, Scythe Ninja 3, GTX 660 DirectCu II, Fractal Design R3, Seasonic S12 II-520W, PNY SSD, Eizo FORIS FS2331, 12Gb DDR3 1600Mhz@1.65V, Logitech G105 keyboard + g500 mouse.
#74
Ja monesti se suomenkielinen pika-asennuslappu neuvoo vain miten saat verkon pystyyn mutta salaukset ja vastaavat ominaisuudet löytyvät vain siitä ohjekirjasta mikä mahdollisesti on vain englanniksi, ranskaksi ja saksaksi.
#75
Lainaus:
Yesse
Entäs MAC osoitteet? Pystyisiköhän niitä jäljittää? Niillähän saisi selville onko verkon omistaja syyllinen vai ei.
On olemassa jo ties miten paljon apuvälineitä ja softia joilla verkkokorttien mac osoitteen voi feikata esim. vpn yhteyttä käyttäessä lisätään mac osoite joka on niinikään keksitty tilapäisesti, ja huvittavinta lienee jotta softia myydään ihan vapaasti kuka vain halajaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.7.2011 @ 17:36
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.