Poltin mp3:sia cd-r-levylle ja huomasit että musiikun laatu heikkeni. Bassot resonoi ja muutenkin ääni latteampi. Mitä on tapahtunut? En käyttänyt(ainakaan tietoisesti) mitään filttereitä poltettaessa. Onko cd-r levyillä eroja? Nämä mp3:set poltin Verbatim-levyille.. Mikä perkele tässä on ku luulis että data on dataa, ei tässä mitään c-kassuja kopioida..
Itse käytän 192kbps alarajana tehdessäni audiolevyjä. Joten eikö toi sama olis hyvä myös mp3-levyille.
128bps on kyllä yleensä liian heikko taso mp3:sille saati sitten audio cd:lle. Käänsin 128bps mp3:sia audiocd:lle ja tulos oli aika surkea vaikka käytin paria filtteriä parantamaan ääntä. CD-RW:lle en jostain syystä saanut audiofileitä poltettua, onko tää vakiojuttu? Ohjelmista: Neroa en voi käyttää koska dvd-soittimeni(Pioneer dv454) ei sen polttamia levyjä hyväksy. Easy cd creator sekoilee mun polttimen kanssa, mikä olis hyvä ohjelma jolla voisin polttaa audiocd:t, mp3:set, leffat? ps. I'm total newbie in burning..
Enpä taas ihan varmaksi ymmärrä kysymystä... Siis koititko polttaa jonkun toisen tekemiä mp3:sia audio-CD:ksi ja ääni CD:ltä on nyt mielestäsi huonompi kuin soittamalla näitä samoja mp3:sia suoraan esim. tietokoneella? Vai poltitko mp3:sia data-CD-levylle ja levyltä soitetut tiedostot soivat huonommin kuin kiintolevyllä olevat? Kyllä CD-RW:lle voi polttaa audiofileitä sekä audio-CD-, että data-CD-muodossa. Kaikki pöytäsoittimet eivät tosin osaa lukea CD-RW-levyjä lainkaan, jotku taas eivät lue CD-R-levyjä, mutta kylläkin CD-RW:tä.
Ei ollut itse encoodattuja mp3:sia. Todennäköisesti koneelta soitettuna ne kuullosti paremmilta koska playerissa käytössä monipuolinen taajuuskorjain. Poltin 128kbps mp3:sia sekä audiocdksi että mp3:siksi cd-r:lle ja cd-rw:lle. Audiocd epäonnistui, koska muunnosvaiheessa mp3->audio äänifiltterit saivat ikaan resonoivan liian tumman basson, se siitä(ei se kyllä kuullostanut siltä previewissä ennen polttoja?).. MP3:set taas molemmilla data-levyillä kuullosti huonommilta dvd-soittimella. Ääni latteampi selvästi. Todennäköisesti syynä 128bitrate ja se että tosiaan koneen playerissa käytän equalisaattoria runsaasti värittämään(korjaamaan) ääntä. Nyt oon tuhonnut kaikki 128Kbps mp3:set ja koneella vain 160+(suurin osa 192) ratee ja kokeilen lähiaikoina uudestaan mitä äänenlaatu siihen sanoo. Kysymys: MP3:siahan ei voi mitenkään äänenlaadullisesti tai äänenvoimakkuudeltaan spekuloida polttovaiheessa? Että saisi hiljaa soiviin enemmän voluumia tai hieman muutettua jotain? Kyseessähän on ihan data, ja ääntä voi muuttaa vain joko decookaamalla, muuttamalla ja uudestaan encoodaamalla tai äänen ulostulon yhteydessä(esim. stereoista), Oikein?
Noille mp3:sille voi tehdä muunnoksen waviksi, niin voit helposti normalisoida ne samalla. Ja polttaa wavit audio-cd:ksi. Mp3:sen voi normalisoida myös jollain ohjelmilla, mutta en ole törmännyt yhteenkään hyvään.
Mp3:sten äänenvoimakkuuksia voi muunnella ilman uudelleenkoodausta ainakin Mp3Gain ohjelmalla (http://www.geocities.com/mp3gain/). Mitään muita säätöjä (kuten EQ) ei käsittääkseni voi tehdä ilman uutta enkoodausta. Ko. ohjelmasta on keskusteltu täällä aiemmin (kannattaa hakea vanhoja viestejä) ja joku valitti sen aiheuttavan häiriöitä kappaleisiin, mutta itse yhden viikonlopun testanneena en saanut huononnettua ääntä korvin kuultavasti vaikka mm. säätelin samaa kappaletta MONTA kertaa edestakaisin.
Ainakin jos tuon Mp3Gain:nin säätää niin, että normalisoisi 95 prosenttiin ja sen jälkeen katsoo esim goldwavella, mikä sille todelliseksi huipuksi tuli, niin vastaus on 100%. Eli leikkautuu. Kai sitä voisi jonkun arvon kokeilemalla kokeilla, millä jää vielä alle sadan...
Varmasti jos musiikkisignaalin keskimääräinen taso on 95%, signaali leikkautuu huippukohdistaan. Mp3Gain:han ei säädä tasoa kappaleen huippuarvon mukaan, joten joku 70-80% on sillä oikea säätöarvo (vähän musasta riippuen). Kuitenkin aina niin, että yksikään kappale ei leikkaudu! Ohjelmassa on "clip" sarake, jolla kappaleiden maksimitasoa voi hakea.
Jaa... Mä olen käsittänyt, että tuo ohjelma normalisoisi biisit kuin miten muutkin ohjelmat tekee, eli haetaan korkein huippu biisistä ja korotetaan volyymiä sen verran, että huippu osuu haluttuun "korkeudelle". EDIT: Pitää alkaa tutkimaan tuota ohjelmaa tarkemmin.
Siten Mp3Gain juuri sitä ei tee. Edit: Lisäksi on huomioinnin arvoista, että ko. ohjelmalla vahingossa liian kovalle säädetty kappale (siis klippaava) voidaan paluttaa takaisin ilman huononnusta äänenlaadussa.