Mikähän mahtaisi paras/halvin tapa Connect 3d radeon 9000 pro:sta televisioon(,jossa on pelkkä scart liitäntä) kuva?
mites tälläinen systeemi http://www.bdog.fi/cgi-bin/netstore/tuote.pl?tuote=079500003731 onko jokin vika kun on noin halpa?
Tuohan on vielä parempi. Varsinkin jos on tarkotus laittaa myös äänet telkkuun. Oma viritykseni on: Svideo piuhalla kuva scart adapteriin ja adapteri telkkuun ja äänet menevät vahvistimeen rca piuhoja käyttäen.
Ilmeisesti kortissa lähtö on s-video? Kannattaa kuitenkin tarkistaa että myös tv tukee s-videoa, sillä muuten kuva näkyy mustavalkoisena. Jos ei tue niin siinä tapauksessa kortin ja kaapelin välille adapteri joka muuttaa signaalin komposiitiksi. Tosin siinä tapauksessa kaapelinkin täytynee olla rca-scart
Ohjekirjassa ei minusta mainita asiaa, joten mitähän siellä pitäisi lukea että televisio tukisi s-videota.
Minulla on näytönohjain kiinni, niin vanhassa telkussa, että tuskin olin edes syntynyt, kun se on tehty. eli näyttiksestä lähtee svhs kaapeli ja äänikortista äänikaapelit ja menee piitkän matkaa sohvien takaa videoihin, johon ostin sellaisen svhs->scart adapterin. adapteri ei maksanut paljoa, oiskohan muutaman euron ollut. telkussa ei ole scartteja eikä varsinkaan svhs liittimiä (Videotkin on tässä välissä vain kaukosäätimenä luulen, että sama pätee televisioon, jossa on scart). Ainoa hieman ikävä jutska on toi resoluutioiden sopimattomuus keskenään tai oikeastaan ne surureunat. Noi johdotkaan ei maksanut paljon mitään. Suoraan tämäkään viritys ei toiminut. piti asentaa TVTOOL, jonka kanssa saa tapella kotvasen, ennenkuin kuva miellyttää.
Hei! Muistakaapas kumminkin se että scart-piuha ei kannata olla yli 5 metriä pidempi, muuten kuvanpaatu kärsii. Lisäksi 10 metriä pitkässä RCA /S-Video komposiittipiuhaa, koska impedanssia alkaa olla liikaa. Tämä näkyy kuvan hidastumisena. Viekää siis TV aika lähelle tietokonetta! Ja kyllä ne ulostulot toimivat ilmankin mitään TV-Tooleja. Mikko
Hoh-hoijaa. Montako virhettä voi sisällyttää pariin lauseeseen? No perusasia on kuitenkin oikein, kannattaa välttää turhan pitkiä piuhoja.
Jarruttamalla sähkön kulkua johdossa saadaan TV studiolla aikaiseksi hienot hidastukset lätkämatseihin, eikös niin
Yleensä jos tv:ssä on 2 scarttia, on toiseen ainakin kytketty s-video. En voi sanoa tätä minään totuutena, mutta itsellä on ollut muutama vanhempi ja uudempi suht halpoja philipsejä ja niissä on ollut 1 scart eikä myöskään tukea s-videolle.
Se toinen vaihtoehto kaippa on sitten komposiitti kaapeli.Miten paljon huonompi kuvanlaatu on s-videoon veraatuna.Itselläni oli tarkoitus katsella koneelta elokuvia. Kuvanlaadulla ei nyt hirvittävästi ole väliä kunhan tekstityksistä saa selvää ja kuva on katseltavaa.Vai olisiko muita ratkaisuja?
No onhan se selvästi huonompi ja komposiitilla esiintyy tuota mukavaa "pistevaellusta".Mutta kyllä niitä leffoja komposiitillakin kattoo.Mitä itse olen vertaillu tuota komposiitin ja svhs:sän eroa niin komposiitilla värit jää laimeammaksi.
Miten olis tälläinen? Verkkokauppa myy melkoisen edullisesti: ----------------------------------------------- Rimax Wireless Audio Video Sender (DivX). Tämä ulkoinen laite lähettää minkä tahansa audio/video lähteen audio/video signaalin (esim. PC:stä, satelliittivastaanottimesta, videoista) mille tahansa TV:lle. Nyt voit katsoa esim. DivX elokuvia TV:ltäsi, vaikka tietokoneesi olisikin eri huoneessa. Käyttää 2.4GHz:n taajuutta ja kantaa jopa 100 metrin päähän. [www.rimax.net]
Korjaanpas hieman tuota edelläolevaa virhettäni, ette kukaan pääse napisemaan... Kaikki jotka yhtään sähkölaitteita ovat tutkineet, tietävät, että äänikortti, TV ja PC toimivat verkkovirralla. Tämä lähettää edelleen eteenpäin signaalia johtoa pitkin, jonka läpi tuleva jännite n.230V-220V miinus kaikkien komponenttien arvot, jolloin jännitettä on lopussa ehkä noin 180V, minimissään 25V eikö? Tämä virta sitten kulkee S-Videopiuhaa (tätä tarkoitin, kai se on se vasen audio-oikea audio-kuva kaapeli) pitkin TV:seen, joka on sarjaan PC:n kanssa. Tällöin television ja PC:n väliseen johtoon syntyy resistanssia, joka on arvoltaan miniminä 60 ohmia lyhyellä johdolla, pidemmällä resistanssi kasvaa pituuden mukaan harvoin jopa 200 ohmiin saakka. JA miten tämä vaikuttaa asiaan: Resistanssi hidastaa kuvan signaalia, joloin pidemmillä matkoilla kuva tummuu (luminanssi-ongelmat!) ja lopulta "punastuu". Ja lopulta kun kuormaa on liikaa, kuva alkaa hidastua, tätä ilmenee ylipitkillä, n.25 metrin johdoilla tämä ilmenee varmuudella. Eli johdon pituus todellakin vaikuttaa kuvaan, "kultajohdoilla" voit yrittää kompensoida tilannetta, mutta eivät nekään mitään messiaallisia ole. Ja Wipe2000 korjaa mitä pitää mielestään virheellisenä U=RI Jännite I=U/R Virta R=U/I, todellisuudessa R=U/I -Ri (sisäinen resistanssi)
Mikkoko10: Nyt meni fysiikan lait uusiksi... Lueppa lisää sähkötekniikkaa ja elektroniikkaa, niin huomaat impedanssien sovittamisessa se vitsi piilee...
Mulla on näyttiksessä ainoastaan s-videolähtö. Toinen telkkarini ymmärtää s-videon, toinen ei! Silti saan kuvan näkymään 15m:n s-videopiuhan kautta molemmissa telkkareissa valitsemalla Windowsista tarpeen mukaan joko komposiittilähdön tai s-videolähdön... Välissä ei ole mitään adaptereita! Homma toimii ainakin sekä GeForce 2, että Radeon 7500 -näyttiksillä... Ja se TVTool on tarkoitettu vain nVidian korteille! Toimiva paketti!
Huh huh, Mikkoko10. Olet kyllä lukenut elektroniikka ihan eri tavalla kuin minä. Eikä tuota juttua ole edes kirjoitettu aprillipäivänä! Ei. TV:n ja PC:n virtalähteet toimivat verkkovirralla (230V AC), mutta itse tietokone ja lisäkortit toimivat virtalähteen antamilla +/- 3.3, 5 ja/tai 12V:n jännitteillä. Ne ovat yleensä galvaanisesti irti verkkosähköstä. Verkkovirran maatasonahan (eli nollana) pidetään yleisesti sovitun käytännön mukaisesti maapallon potentiaalia, mutta en tiedä mitä potentiaalia vastaan itse olet jännitteitä edellä tarkastellut. Tämäkin kappale on siis mielestäni aikamoista ufojuttua. Ja ufoilu taitaa jatkua. Kaapeliin ei esim. "synny resistanssia" jännitteen tai virran vaikutuksesta. Kunnollisessa videojohdossa käytetään koaksiaalista kaapelia, jolloin kaapelin impedanssi on 75 Ohm, peruspiuhassa se riippuu kaapelin johtavuudesta ja pituudesta, ja on muutamasta milliohmista ylöspäin. Yleensä tavoitteena on siirtää videosignaali laitteesta toiseen kelluvana häiriöiden välttämiseksi. Resistanssi ei hidasta signaalia (mitä ikinä hidastuminen tässä sitten tarkoittaakaan - sekunnin videoklippi onkin 2 s. pitkä?). Enkä ymmärrä mistä mainitsemasi "punasiirtymä" tässä yhteydessä johtuisi. Kultajohdoilla ei ole mitään relaatiota ylläpuhutun kanssa. Kullan ainoa käytännön etu on hapettumattomuus ja ehkä pehmeys, minkä takia sitä käytetään liittimissä, joissa halutaan kahden kontaktipinnan koskettavan toisiaan mahdollisimman hyvin. Paras johde olisi hopea, joten sen käyttöä kaapeleissa voisi perustella pienemmällä resistiivisyydellä kupariin verrattuna. Sen sijaan johtoon indusoituu häiriöitä "ulkomaailmasta" sitä enemmän, mitä pidempi johto on. Ja signaali vaimenee johdossa sitä enemmän, mitä pidempi johto on. Yritän, ainakin osan. Pitää kyllä paikkaansa tasasähköllä, mutta ei taida juurikaan liity videosignaaleihin.
Kiitokset Mikolle! Irtosi hyvät naurut Ei taida aivan muutosilmiöissä +-*/laskut riittää...taitaa mennä integraalilaskennaksi