*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Windows XP:n optimointia

Tässä viestiketjussa on 9 viestiä.

#1
Mitenköhän tätä XP:tä saisi siivottua vielä lisää?

Olen ottanut turhia palveluita ja prosesseja pois päältä, kaikki teemat pois, äänet pois, eheyttänyt levyt, siivonnut rekisteriä monilla eri ohjelmilla sekä kaikenlaista muuta ihmeellistä. Vieläkö on jotain parannettavaa tai kokonaan uutta hommaa?

Tuo rekisteri on aika pahassa kunnossa, olen sen siis ohjelmilla siivonnut, mutta kun regeditillä katselee, niin kaikenlaista turhannäköistä löytyy. Rekisterin koko on vajaa 30 Mt. Onko siellä jotain jonka voi tältä sanomalta ja istumalta poistaa?

Tarkoitus tälle toiminnalle olisi saada XP vielä nopeammaksi, ja ennenkaikkea peleihin parempi FPS. Tätä osa-aluetta en varsinaisesti ole osannut virittää, siihen ei softapuolella varmaan paljoa voi vaikuttaakkan, mutta jotain pientä (miksei suurempaakin) tweakkia saisi kyllä tehdä.

Formatointiin en rupea, ja uusi kone on hankinnassa, on ollut jo useamman kuukauden, ja pysyy ostoslistalla vielä pitkän aikaa. Sitä odotellessa - auttakaa.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 8 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Jos haluat pelinopeutta enemmän niin eipä noilla tweakeilla ole suurta vaikutusta. Paras tapa on ostaa nopeampi näytönohjain. Älä poista rekisteristä mitään jos et aivan varmasti tiedä mitä teet.
#3
Tuo siivoilu auttaa lähinnä (hieman) muistinkulutukseen, mitään suuria ihmeitä on vaikea tehdä, jos kone on liian tehoton pelailuun. Millainen kone on kyseessä (lähinnä prossu, RAM-muisti ja näyttis)?
#4
Pienetkin ihmeet ovat ihan kivoja, ja myös XP:n iän pidentäminen on hyödyllistä.
Koneeni:
Athlon XP 2500+ (Barton)
1Gt Ram 333 Mhz
R9800 pro 128Mt
40 ja 80Gt:n kovalevyt, käyttis pienemmällä.
#5
Hyvä blackviper.com (neuvotaan mitkä turhia prosesseja) sivusto ei toimi mutta löysin sen tiedot täältä:

http://www.dead-eye.net/WinXP%20Services.htm
#6
Tuohan on vielä ihan kelpo kone.

Maksullisella XP-litellä voisi poistaa vielä jotain, mitä muuten ei helposti voi. Lähinnä kyllä vapauttaa hieman kiintolevytilaa.

Indeksoinnin poisto käytöstä voi nopeuttaa hieman tiedostojen käsittelyä ja taaskin levytilaa.

Virtuaalimuistin eli swapin asetuksilla voi saada pientä nopeutusta.
Ennen kannatti asettaa vm:n koko vakioksi ja koittaa saada se sijoitettua mahdollisimman alkupuolelle levyä, josta lukeminen on nopeinta. Nykyisillä winukoilla tuosta vakiokoon asettamisesta tuntuu olevan erimielisyyttä ja useita koulukuntia.
Riittävän isolla keskusmuistilla (~2 gigaa?) vm:n voinee poistaa käytöstä kokonaan.

edit:
Kahdella levyllä vm kannattaa varmaan asettaa eri levylle, kuin mistä kone buuttaa, mikäli levyjen siirtonopeus on suunnilleen samaa luokkaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.1.2006 @ 20:30
#7
Löytyi tuollainen ihan tuore XP:n viritys opas täältä AD:sta:
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/282435

Vaikuttaa ihan pätevältä oppaalta.
#8
koju Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
eikös tuolla XP-litella pystyny poistamaan osia ainoastaan tekemällä muokatun uudelleen asennus CeeDeen, jolta sitten XP asennetaan uudelleen?

Empire moninpeli (värväämme pelaajia mukaan). - http://www.strategiaa.net/
#9
Tome Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
"eikös tuolla XP-litella pystyny poistamaan osia ainoastaan tekemällä muokatun uudelleen asennus CeeDeen, jolta sitten XP asennetaan uudelleen?"

Ei vaan sillä pystyy poistamaan windowsin osia asennetusta järjestelmästä. nLitellä voi tehdä uuden riisutun XP:n asennus CD:n, itse olenkin tehnyt sillä muutaman uuden asennus CD:n ja täytyy sanoa että todella hyvä ohjelma; saat poistettua turhat ohjelmat ja prosessit heti alkuunsa sekä integroitua ajurit ja hotfixit suoraan asennus CD:lle.
http://www.hiillos.org/index.php?page=unattended
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.