1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

H/w mpeg-pakkeri? sekä Elements DVD Maker?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi dsondrius 02.01.2006.

  1. dsondrius

    dsondrius Guest

    Okei. Kovalevytallentimet (tv-lähetysten) ovat kalliita. Halvemmalla pääsis tallentaa koneelle. Siis normi-digiboksista, en hae tv-viritintä koneeseen.

    Paikallisessa halpakaupassa, Cassassa on myytävänä "Elements DVD Maker" niminen laite. Tarkoitettu esim vhs-nauhojen digitoimiseen koneelle. Pienen röökiaskin kokoiseen boksiin menee piuhat audio-in, composite-in ja s-video-in. Loistavaa. Ulos tulee usb sekä audio. Täytyy siis tökätä line-in:iin usbin lisäksi. Vähemmän loistavaa.

    Luulin ja toivoin vehkeen tekevän mpeg-pakkauksen itse, mutta kun pakkauksessa ei rautapakkausta mainittu (kai näin hyvä ominaisuus mainittaisiin myynninkin kannalta), päättelin pakkauksen jäävän tietokoneen hoidettavaksi. Todellakin paljon vähemmän loistavaa...

    En viitsinyt ostaa, koska palauttaa ei voi ilman vikaa :(. 60€ hinta kielii myös siitä ettei h/w-pakkausta löydy. Netistä ei löytynyt edes englanniksi mitään tietoa laitteesta.

    Jos joku tietää vehkeestä, valaiskaa!

    Mutta kun nyt oletan tuon vempeleen olevan pelkkä signaalin muunnin (tjmsp :)) niin kertokaa, onko olemassa vastaavaa vehjettä, joka pakkaa itse videon mpeg:si jota voisitte suositella!

    -kiitos!-

    arbroboo-
     
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
  4. dsondrius

    dsondrius Guest

    Ajatuksena on nauhoittaa kaapelin digiboksista maksullisia lähetyksiä eikä se onnistu digi-tv-kortilla (ellei investoi sikahintaisia kortinlukijoita jne).

    Mitenhän lie toimisi softa-pakkaus mpeg-2:ta 1,6GHz turionilla 512mb muistilla läppärillä reaaliajassa? Elements DVD Makerin spekseissä mainitaan 1GHz minimiksi mutta on niin huonot kokemukset noista nauhotuksista tv-korteille että skitsottaa tuhlata masseja..

    Kiitos Agent_007 kuitenkin tiedosta, tuo Hauppaugen boksi olisi juuri, mitä haen, mutta budjetti ylittyy :(.
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 04.01.2006
  5. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Tuosta softasta paha sanoa mitään kuinka hyvin sen MPEG-2 kaappaus tai kaappaus yleensäkkään toimii (tuleeko esim. pidemmässä kaappauksessa audion ja videon synkka ongelmia). Ja tuossa reaaliaikapakkauksessa kärsii kuvanlaatukin hieman kun VBR pakkausta ei voi videolle tehdä lennosta.
    Mutta joka tapauksessa luulen että lopputulos on parempi kuin esim. VHS nauhurilla kuvanlaadun osalta, luotettavuudesta ja käyttömukavauudesta en mene sanomaan mitään.
     
  6. ralete

    ralete Member

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Elementsistä löytyy speksit englanniksi netistä, muualla laitetta myydään vaan nimellä Xpert DVD Maker USB 2.0
    http://www.kworld.com.tw/en/product/editing/002/dvd_maker_usb2.0.htm
    http://www.smarthome.com/7766.html

    Laite toimii hyvin esim. kamerallanauhoitettujen videoiden siirrossa, muuta en ole ehtinyt kokeilemaan.

    Onko tietoa poistaako tuo ostovideoiden Macrovision-suojauksen?
    Tai oikeastaan miten se Macrovision toimii, meneekö kopioinnissa mukana kopiolle ja DVD-katselulaitteen macrovisionpiiri estää näkymisen?
     
  7. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Macrovision pitäisi näkyä suoraan kuvanlaadussa, eli se siirtyy eteenpäin ainoastaan kuvanlaatuvirheinä jos kopioidaan analogisesti kuvaa.
    [​IMG]

    Digitaalisesti Macrovision:ia ei taida saada säilytettyä, tai ainakin muistaisin että kaikki DVD rippaus ohjelmat sen poistavat suoraan.
     
  8. ralete

    ralete Member

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hieman tarkennusta. Kun Macrovision suojatun videon kopioi DVD:lle viihde-elektroniikka DVD-tallentimella, niin Macrovision näkyy ko virheinä. Muistaakseni syyksi on ilmoitettu että näissä viihde-elektroniikka laitteessa on jokin piiri, joka tuon aihettaa. Muutama laite on markkinoilla, josta tuo piiri puuttu tai sen voi määritellä pois päältä. Lisäksi olen ollut lukevinani, että jossain näytönohjaimissakin on ollut tuo piiri/määritys. Srinkeissä ym tietokoneen kopioohjelmissa tuo macrovision käsittääkseni poistetaan. Ilmeisesti näissä viihde-elektroniikka laitteessa macrovisonista jotain joko kopioituu DVD:lle tai sitten piiri puuttuu asiaan jo kopioitaessa ja sotkee tuon kopion kyseisellä tavalla. Onko tietoa kumpikohan tapahtuu vai molemmat, vai ihan muuta?
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2006

Jaa tämä sivu