1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

TOPFIELD TF5100PVRc kysymyksiä

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi Marco79 20.11.2005.

  1. Marco79

    Marco79 Member

    Liittynyt:
    28.01.2004
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pari päivää ollu (onnellinen) toppyn omistaja, muutama asia kuitenkin mietityttää..

    1. Onko kopion "nykiminen" ominaisuus? Eli kun otan (salatusta) ohjelmasta kopion niin kopio pätkii alussa (sekä ääni että kuva), onko kopionopeudella vaikutusta tähän?

    2. Onko millään TAPilla mahdollista saada "järkevämpää" kelausnopeutta, tuo nykyinen 6X ei oikein riitä ja se prosenttikelaus-systeemi ei oikein kolahda. (edellisessä kovalevytallentimessa oli sentään kelaus 100X!!!)

    3. Kaikkein eniten ottaa päähän kuvasuhde-ongelmat: tv:ni on 16:9, kun laitan toppyn valikosta kyseisen asetuksen niin eihän se vaikuta 4:3 kuvaan mitenkään, eikä aina edes letterboxista zoomaa niitä mustia palkkeja pois. Vanhalla boxillani (force 315C) ei ollut mitään ongelmia, kun olin asettanut asetuksista kuvasuhteen ja jos katseltu ohjelma ei ollut laajakuvaa niin sai valita mitä boxi kuvalle tekee, ja se todella osasi tehdä sen sitten automaattisesti;

    "tv:n kautta" (ei tehnyt kuvalle mitään),

    "mustat reunat" (sivuilla mustat palkit jolloin 4:3 kuva keskellä),

    "leikattu" (jolloin leikkasi joko letterboxin mustat palkit tai 4:3 kuvasta sekä ala- että ylä reunasta palat pois.)

    "yhdistetty" (mustien reunojen ja leikatun välimuoto. Paras esim. 4:3 leffoille joissa kiinteä teksti, joka oli luettavissa vielä zoomauksen jälkeenkin)

    Ja kaikissa tapauksissa boxi osasi siirtää teksityksen näkyvään kuvaan (ei tietenkään jos teksitys oli kiinteästi kuvassa.)

    Esim. letterboxi leffoissa canalilla toppy ei zoomaa palkkeja pois vaan näyttää sen semmoisenaan. Voinhan tietysti telkkarista valita "kuvasuhteeksi" zoom jolloin kuvasuhde on oikea, mutta silloin tekstitys jää puoliksi kuvaruudun alareunan ulkopuolelle.

    Tarkoitus ei todellakaan oo myydä Forcea kenellekään, vaan ihmettelen miksei testivoittaja boxissa ole minkäänlaisia, edes manuaalisia säätöjä kuvalle (päinvastoin homma ilmeisesti toimii, eli leikkaa laajakuvasta reunat pois jos sulla on 4:3 telkkari.), ei oo kauheen kiva kattella jatkuvasti liian leveetä kuvaa, onko kuvasuhde ongelma korjattavissa jollain TAPilla (tapworldissa ei ainakaan yhtään toimivaa ollut), vai pitääkö laittaa valitusta maahantuojalle??

    Sama homma may ja sep firmiksillä.

    Kiitoksia jo etukäteen!!
     
  2.  
  3. Nutipää

    Nutipää Member

    Liittynyt:
    20.01.2005
    Viestejä:
    85
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Enpä ole tuollaiseen kopion nykimiseen kiinnittänyt huomiota tai sellaista ei sitten itsellä ole. Etsimääsi TAP:ia en ole nähnyt missään. Mulla toimii kyllä tuo kuvasuhde homma ok. Televisiona Laajakuva 28" Panasonic ja molemmissa laitettu kuvasuhteen asetuksiksi 16:9. Mutta eihän niitä mustia palkkeja saakkaan aina pois jos sitä tarkoitat? Ja jos silloin lähtee muuttamaan kuvakokoa zoom ym. toiminnoilla teksti todellakin menee piiloon.
     
  4. antti_j

    antti_j Member

    Liittynyt:
    29.10.2005
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tänään hain myös kyseisen boksin,eikä täälläkään nyi ja kuvasuhde ok,HYVÄ boksi!
     
  5. Kurtza

    Kurtza Regular member

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    655
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26

Jaa tämä sivu