1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Philips DVDR3305 , 3355 ja 3365 aluekoodi ja ongelmia ....

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi diski 20.11.2005.

  1. diski

    diski Regular member

    Liittynyt:
    09.01.2004
    Viestejä:
    164
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Heips,

    Jos jotakuta kiinostaa niin näin nämä saa aluekoodivapaaksi:

    Ota levy pois soittimesta ja sulje luuku,
    Ruudussa näkyy "no disc"
    Syötä koodi "0086000"
    Paina "ok"

    Avaa ja sulje levykelkka (ilman levyä)
    Ruudussa näkyy "no disc"
    Syötä koodi "0009"
    Paina "ok"

    Nyt näkyy firmware versio ja aluekoodi jonka pitäisi olla 0 (jos ei niin tee uusiksi) jos haluat aluekoodin takasin niin koodi on 0086002 eli vika numero kertoo aluekoodin.
     
  2.  
  3. diski

    diski Regular member

    Liittynyt:
    09.01.2004
    Viestejä:
    164
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tämä soitin tuli ja meni. Hain itselleni kirjoittavaa DVD soitinta jossa hyvät DVD ja DivX ominaisuudet korvaamaan Art-Mito DVR-530S (Ellion DVR-530S) soittimen joka toimi muuten hyvin mutta kun kuumenee niin rupee hylkii DVD:itä ja siinä ei ole SCART /RGB
    läpimenotoimintoa.

    No vastaan tuli uusi Philips DVDR3365S jota mainostetaan huippusoittimeksi jossa iLink ja USB liitäntä, moniformaatituki (sekä DVDR- ja DVDR+), DivX toisto jne.. ratkesin ja kuvittelin ostavani laatutuoteen kun oli "iso merkki" ja maksoi 319e.

    Eka yllätys oli aika suuri kun laitoin soittimen päälle valikot ovat identiset Ellion soittimeni kanssa, no olihan itse soittimen ominaisuudetkin hyvin lähellä Ellionia (ainoa että Philipsissä on moniformaatituki ja Scart läpivienti). Ajattelin että ok kyseessä on joko uudempi Ellion soitin jossa Philipsin kuoret tai piirivalmistaja on sama... mutta kyseessä onkin vähemmän kehittynyt versio Ellionin soittimesta josta maksoin Art-Mito nimisenä 189e.

    Ja vastaan tuli seuraavia ongelmia Philips DVDR3365 :n kanssa:

    - DivX tai Xvid toistossa kuvassa näkyy häiritseviä "verhoja" eli pystysuoria palkkeja, näyttää siltä että laite yrittää näin korjata kuvan kohinaa mutta lopputulos on häiritsevä. Ilmiö on vahvempi kun resolution on parempi, Art-Mitossa on tätä myös välillä mutta ei näin vahvana.

    - DivX ja Xvid elokuvissa ei eteen tai taaksekelaus toimi kaukosäätimestä vaan se pitää tehdä t/c valkion kautta, tosi epäkäytännöllistä ja vaatii 9 napinpainallusta... (DVD:llä pikakelaus toimii valikon etten/taakse näppäimillä) LISÄYS: uusi omistaja huomasi sattumalta että pitämällä alhaalla next näppäintä ">>|" saa pikakelauksen toimii myös divX leffoissa

    - Soitin ei näytä DivX tiedoston koko nimeä vaan ainoastaan 18 merkkiä, loppuosa nimestä jää "valinta" paneelin alle ja alla oleva info ruutu ei myöskään kerro tiedoston nimeä vaan antaa neuvoja kuinka tekstityksen saa näkyviin. Tosi paha virhe sillä jos esimerkiksi kaikki tiedostonimet alkavat samanlailla ( Mun oma elokuva ke) niin niitä ei voi erottaa toisistaan.

    - Samoin kun Art-Mito niin soitin ei osaa RGB liitänällä zoomata normaalia 16:9 laajakuvaa koko ruudun täyttäväksi 16:9 telkkarissa vaan jättää raidat ylös ja alas jotka ovat niin tiukassa että TV:n automatika ei niihin pysty (anamorfinen kuva näkyy oikeen koko ruudun täyttävänä)

    - Kaukosäätimestä puutuu pikakelaus näppäimet ja levyluukun aukaisu (levyluuku aukee pitämällä Stop näppäintä alhaalla ja kelauksen saa DVD elokuvissa toimimaan valikko eteen ja taakse napeila, nämä on kerottu manuaalissa mutta aika hankalaa!!!!)

    - Laite kuumenee tosi paljon ja rupee 1.3 tunnin katselun jälkeen helposti sekoilee, kuva menee mössöksi, ei lue levyjä.. eli osittai samoja vikoja kun Ellionissa mutta pahempana. Laite toimii jotenkuten kun sen pitää pöydällä niin että ympärillä ei ole hyllynreunoja tms.

    Huononnuksia Art-Mito (Ellioniin) verattuna:
    - Soittimen näyttöä ei saa himmenemäksi vaan on niin kirkas että valaisee öisin koko huoneen

    - DivX/Xvid elokuvien katselu USB liitännän kautta on estetty joten ei voi katsella elokuvia USB kovalevyltä.

    - iLink ei tue digivideokameran ohjaamista (play/stop..) eli pitää sählätä videokameran kaukosäätimen kanssa samaan aikaan kuin philipsin.. kun siirtää omat taiteeliset luomukset DVD:lle

    - Ei Zoom toimintoa
    - Ei Hidastusta
    - Ei voi hypätä tiettyyn aikakohtaan leffassa (eli ei goto toimtoa)
    - Ainoastaan Koaksaalinen digitaaliäänen ulostulo
    - Ei RCA video/Audio in liitintä takana (edessä on)

    Hyvää
    - DVD kuva on hyvä ja DivX/Xvid kuva on erinomainen (lukkuunotamatta verhoilmiötä)
    - SCART signaali menee läpi joten ei tarvi olla Telkussa kun yksi RGB yhteensopivan SCART paikka jotta voi katsella esim digiboxin ja DVD:n kuvaa RGB tasoisena.
    - Kirjoittaa ongelmitta sekä DVD+ ja DVD- levyille

    Loppulause

    Liike josta soittimen ostin ehdotti huoltoa mutta en oikeen usko että huolto auttaa muuta kuin ehkä kuumenemisongelmaan. Myyjä olis ottanut takasin ja hyvittänyt vastaavalla soittimella (jota heillä ei ole).. Philipsin asiakaspalvelusta tuli itsestäänselviä neuvoja mutta ei mitään "kättä pitempää" muuta kun että kertovat toiveistani Firmwaren kehittäjille.

    Pistin soittimen kiertoon eli annoin jolulahjaksi ystävälle jolla käyttö on vähemmän kriitistä ja on puuteista huolimatta parannaus nykyiseen soittimeensa.

    Ellion on takasin käytössä ja opin läksyni kannattaa tosi tarkaan tutkia että onko laite minkälainen (vaikka näiltä foorumeilta) Olen silti yllätynyt että Philips on pistänyt ulos näin pahasti lapsentautisen ja jo myyntiin tulesaan vanhanaikaisen laitteen. Toki tämä on vain subjektiivinen mielipiteeni ja soitin voi olla maanantaikappalle mutta minulle siinä oli liikaa puuteita..
     
    Viimeksi muokattu: 26.12.2005

Jaa tämä sivu