*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Epson Stylys C82 ongelma

Tässä viestiketjussa on 30 viestiä.

#1
Sain tuollaisen about 3 vuotta vanhan, lähes käyttämättömän tulostimen ilmaiseksi, ja mukana oli musta mustepatruuna.

Niin mitenkähän saan tämän tulostimen tulostamaan pelkällä mustalla värillä?

Nyt kun yritän tällä jotain tulostaa, niin tulee vain ilmoitus "vaihda väripatruunat" (tjsp) eikä suostu tulostamaan edes pelkkää mustaa tekstiä...

Onko muuten kokemusta http://www.finink.com taikka http://wwww.inclub.com?
Ainakin tuolta http://www.finink.com saa tuohon Epsoniin ilmaiseksi ekan tilaaman patruunan (kannatta tsekata jos ei ole tuttu paikka)!
▼▼ Tässä viestiketjussa on 29 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
itse oon tilannut aika monta kertaa inclubista sekä fininkistä näiden omia patruunoita, itsellä on canon i450 tulostin. kyllä eron huomaa kun vertaa canonin omaa ja clubien patruunoita, canonin patruunat kestävempiä ja laadukkaampia. tietysti ensimmäiset kerrat tilasin sen takia kun sai halvalla näiden omia patruunoita ja kun sai tämän ilmaisen patruunan ;)

kokeile pistää tulostus asetuksista tjsp, että tulostaa mustavalkoisena tai harmaasävynä. itsellä täytyy pistää tulostin asetuksista vain ruksi ruutuun "tulosta harmaasävyisenä" tjsp.

Asus P8Z68-V PRO/GEN3 | 2500K + H2O | 8GB Vengeance | HD6870 + H2O | Samsung 830 SSD | Antec P180 + NeoHE 550W | Samsung SyncMaster 2333SW
#3
Eipä löydy sellaista vaihtoehtoa, taitavat pakottaa ostamaan väripatruunat (jotka maksaa 30€ kun pitää ostaa 3 patruunaa, ei kiitos...) :D

Jos joltain muulta löytyy vielä tommonen tulostin niin apua kaivataan!

#4
Itsellä oli (tai on vieläkin, muttei oikein pelitä) ko. malli. Siitä pystyy resetoimaan värikasetit seuraavalla ohjelmalla:

http://www.ssclg.com/epsone.shtml

.. jolloin kone luulee säiliöiden olevan täynnä :D

--

Sen mallin perusvika on helposti tukkeutuvat kirjoituspäät (melko hankala pudistaa), minkä vuoksi joutui jäähylle..
#5
Katos kumma johan on ohjelma! :D

Harmi vaan kun pitää erillistä ohjelmaa käytttää tuon pikkuongelman takia, mutta menkööt kun oli ilmainen tulostin! :D
#6
Jaahas, olinkin ollut hieman puusilmä, kyllä tuolta epson status monitorista sai tuon vain mustan patruunan käytettäväksi.

Mutta probleema:

Mikähän kiikastaa kun tuossa epsonissa on noin puolillaan mustetta musta mustepatruuna, ja silti kun tulostaa niin tulee virheteksti "muste loppunut" (ei tulosta mitään)?

Olisko tuo mustepatruuna tuolta sisältä kuivanut kun ei varmaan pitkään aikaan ole käytetty...?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.11.2005 @ 12:18
#7
Jep. Niinkuin tuossa aiemmin mainitsinkin, niin ko. mallin (Epsonin?) ongelma on helposti tukketuvat kirjoituspäät. Yritin itse puhdistaa niitä n-kertaa, mutta oikein hyväksi en koskaan saanut. Jos kone on ollut käyttämättä ~ kuukauden niin TAATUSTI on kuivunut.

Jos puhdistus iskee... värikasetit pois, kirjoituspää'kelkka' siirretään esiin (siellä on pieni vipu joka poistaa lukituksen), talouspaperia yms. kirjoituspäiden alle ja puhdistusnestettä tai kuumaa vettä (!!!) kirjoituspäiden läpi (esim. jollain ruiskulla) ~ riittävästi
Suttuista hommaa, mutta ko. menetelmällä sain itse puhdistettua !!!
#8
Koitin puhdistella mutta ei oikein sujunut...

Tarkoitatko että kuumaa vettä nuiden "piikkien" läpi jotka menee patruunoihin?

Ja onnistuuko homma ilman väkivaltaa ja työkaluja?

Voisiko myös olla että kasettikin on kuivunut?
#9
Epsonihan on haastettu monta kertaa oikeuteen siitä, että jos tulostinohjelma näyttää että mustetta ei ole yhtään, vaikka sitä oikeasti olisi, niin tulostimella ei voi tulostaa! Tulostimet ovat kuulemma rakennettu sillain, että se jättää aina ihan vähän mustetta patruunan pohjalle, mutta sitä ei voi kummiskaan käyttää sieltä.

Vein noin 2 kuukautta sitten Epson stylus c66 tulostimen mustepatruunat liikkeeseen täytettäväksi, mutta ne ovat rakennettu siten, että niitä ei voi täyttää! On pakko ostaa uudet.

Edellä olevan tekstin osittainenkin lainaaminen ilman asianomaisen lupaa, on tekijänoikeudellisista syistä ehdottomasti kielletty! <- Vitsi :P
#10
Jep., puhdistusnestettä (vesi tai itse käytin myös isopropanolia) niistä töröttävistä piikeistä läpi niin paljon, että allaolevalle paperille alkaa tulla muutakin kuin suttua. Kasetit voi olla tukossa/loppu tällöin ne pitää vaihtaa (voi kokeilla ujuttaa isopropanolia sisään, jolloin kuivunut väri SAATTAA liueta uudestaan)

Niitä muuten VOI täyttää :D Epson ei ole tehnyt sitä helpoksi, sillä kasetissa oleva piiri/chip:pi pitää nollata erityisellä härvelillä ja sen jälkeen täyttää ruiskulla kasetti. Tämä on vielä suttuisempaa hommaa kuin putsaus, jollei ole ihan sikatarkkana. BTW: koska oma Epsoni on vainaa, ei kiinnostaisi HALVALLA tuo nollauslaite + pari käyttämätöntä tarvikekasettia (punainen + keltainen, muut saattavat olla jo kuivia, seisseet ~kuukauden). Lähetä privaatti-postia jos iskee..

--

Epsoni pitäisi haastaa n**2 -kertaa oikeuteen syistä:

- piirien laittaminen kasetteihin täyttämisen estämiseksi
- kasetit/kirjoituspäät ihan paskasti suunniteltu
- kirjoituspäitä EI voi vaihtaa !!! (yritin irroittaa: EI OLE HELPPOA)
- ohjekirjojen/myyjien mukaan kirjoittimen EI pitäisi kuivua 'nopeasti', mutta käytännössä kone TUHOUTUU kesälomien aikana !!!

--

'Never Epson again'
#11
Pieni puolustus...
Itsellä on Epson CX-5400 monitoimikone jossa on Durabrite musteet.
Kone on ollut kohta 2 vuotta eikä ole patruunoita vaihdettu vielä kertaakaan eli tulostusta todella harvoin.
Niin pitkää taukoa ei ole vielä ollut,että olisi ilmennyt mitään ongelmia.
Pisin tauko on varmaan ollut n.2-3kk.
Tietysti joka kerta on pelko perseessä kun on näitä juttuja lueskellut,mutta vielä pelaa....ja koputtaa puuta.

Tietokone,joku.
Nokian kumisaappaat
Lapaset
Kalsarit,(vähän likaiset).
#12
Niin... kyllähän niitä voi täyttää, mutta ainakin liikkeen myyjä sanoi ettei täytä. Liike oli erityinen mustepatrruunoiden täyttöliike. Jouduin ostamaan itse uudet. Onneksi ei tarvinnut ostaa alkuperäisiä.

EDIT: korjattu kirjotusvirheitä
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.11.2005 @ 09:23

Edellä olevan tekstin osittainenkin lainaaminen ilman asianomaisen lupaa, on tekijänoikeudellisista syistä ehdottomasti kielletty! <- Vitsi :P
#13
CX-5400:ssa on varmaan sitten paremmat kirjoituspäät. Itsellä kone kuivui ensimmäisen kerran alle vuoden vanhana ~ kuukaudessa - ja silloin oli vielä DuraBrite-värit. Sitten putsailin => musteet loppuivat enkä TODELLAKAAN sen jälkeen ostanut Epson:in omia kasetteja.

--

Rapi2: Mikä liike niitä täytti ? Oliko kallista ?
#14
En nyt muista liikkeen nimeä. Se on Tampereella Itsenäisyydenkadulla. Voin katsoa sen nimen, jos menen siitä ohitse joku päivä.

EDIT: hinta oli kai 50 % (tai sitten 75 %) halvempi juin uudet.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.11.2005 @ 10:49

Edellä olevan tekstin osittainenkin lainaaminen ilman asianomaisen lupaa, on tekijänoikeudellisista syistä ehdottomasti kielletty! <- Vitsi :P
#15
No voi vattujen kevät =)

Äsken ähräsin kuumaa vettä ja puhdistusaineita sellaiset ~2 tuntia noiden tulostuspäiden läpi, jotta enää ei tullut mustetta vaan ihan aikalailla vain vettä niiden läpi ja sitten asensin uuden mustepatruunan ja EI SILTI PERSKULE TOIMI!!!!!

Mikä ihme tuota vaivaa, onko mitään enää tehtävissä??

EDIT: Semmonen kumma juttu, että kun painaa tuota Epsonin kuvaketta alanurkassa ja ottaa vaikka "suuttimen tarkistus" vaihtoehdon, niin tulostin ei ala tekemään mitään ja tulee teksi: "Suutintestiä ei voida suorittaa, koska muste on vähissä tai loppunut".

Todellisuudeessa on kuitenkin täysi mustepatruuna...

EDIT2: Niin ja kuuluuko tuon mustemerkkivalon kokoajan tuossa tulostimessa palaa, vai onko vai ongelman sivuilmiö? Ja tuo Epson Status Monitor sanoo "muste loppunut", ja silti mustetaso on täynnä...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.11.2005 @ 16:58
#16
Epsonin kanssa tappelu onkin vattumaisempaa hommaa kuin vattupusikossa *painiminen* :D

Joo.. itse sain sen tuolla tyylillä puhdistettua kerran ihan OK, toisella kerralla jotenkuten jne.... Eli jos (=kun) härvelisi on samana maanataina tehty kuin ex-omanikin niin sitä ei enää jossain vaiheessa saa putsattua kirveelläkään. Tässä vaiheessa itse menin ja ostin uuden - tappelin kyllä sen paskan kanssa tunteja eli vähällä en luovuttanut.

--

Kasetilla oleva piiri kertoo 'miten paljon mustetta on jäljellä' eli vaikka mustetta on 101 % voi piiri silti väittää kasetit olevan tyhjä. Sulla palaa punainen valo koko ajan ? Voi olla että juuri tuon 'älyn' takia se ei suostu tulostamaan/testaamaan (itsellä kävi joskus noinkin). Tällöin kasettien piirit pitäisi nollata, jotta se suostuisi tekemään MITÄÄN.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.11.2005 @ 19:33
#17
Voiko ne piirit nollata ilman lisälaitteita, jollain ohjelmalla?

EDIT: Muistattako, kun teillä oli tulostuspäät kuivat niin vaikka se ei tulostanut mitään, ottiko se teillä tulostin kuitenkin paperin ja ja normaalisti tulosti (vaikkei mustetta tullutkaan)?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.11.2005 @ 10:53
#18
Muistaakseni nollaus onnistui tuolla yllä mainitsemallani ohjelmalla. Ainakin sillä pystyi pysäyttämään laskurin tai jotain. Se ohjelma 'puree' eri tavalla erilaisiin Epsonin tyyppeihin.

Sähköinen nollaus toimi (toimii) loistavasti ! Se on pieni rasia, joka painetaan kiinni kasetin nastoihin ja kasetin piiri (EEPROM) nollautuu parissa sekunnissa.

---

Mulla kone ei tehnyt MITÄÄN jos se luuli/oletti musteen olevan loppu. Kuivan kasetin kanssa paperi meni läpi, mutta jälki oli mitä sattuu (esim. ei mitään)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.11.2005 @ 16:17
#19
Kiitoksia vain kovasti vastauksista!

Ongelman ydin voipi olla tämä:

Jos yksikään värikasetti on tyhjä, ei tulostin suostu tulostamaan mitään (ja minullahan on juuri 1 patruuna täysin tyhjä...).

Tuommoista tekstiä löysin joltain ulkomaalaiselta foorumilta.

Eli: Minun täytyy joka ostaa semmoinen nollauslaite tai uusi väripatruuna...
#20
Jep... näin se varmaan on. Jos et saa sitä proggista toimimaan JA nollauslaite kiinnostaa (halvalla!) niin heitä privaattiviesti !!
#21
Joo ei tuolla SSC Service Utilityllä voi kuin "pysäyttää" että ei tyhjene (ei auta mitään kun on jo tyhjä)...

No pitää katsella paljon nuo vehkeet uutena maksaa, saattaa olla että pistän privaa jos kerran oikein halvalla myyt =)
#22
Quote:
Rapi2: Mikä liike niitä täytti ? Oliko kallista ?
Nyt menin liikkeen ohi, nimi on Mustepiste.

Edellä olevan tekstin osittainenkin lainaaminen ilman asianomaisen lupaa, on tekijänoikeudellisista syistä ehdottomasti kielletty! <- Vitsi :P
#23
Tjoo o. Mul on noin vuoden vanha epson stylus c66 ja siitä loppu värit. Noh menin kauppaan ostamaan uuden mustan värin jonkä jälkeen totesin et tarviin ne muutki värit koska toi ei muuten tulosta mitään :P. Tämän jälkeen asensin värit ja totesin että tämä tulostaa tyhjää, pähkäilyn jälkeen tutustuin tähän foorumiin ja kirosin koko koneen aika kiitettävästi. Elikkäs aattelin ostaa jonkun hyvän printterin mikä TOIMII oisko ehdotuksia?
#24
No p...kle,tää threadihan on vielä hengissä.Osta Eki Canon.

Asiaan,eli,kyllä toi mun puolustuspuhe meni nyt hukkaan tossa aikaisemmin.Nyt oli aika kauan käyttämättä CX 5400 ja meni tulostuspäät tukkeeseen ja eihän sitä saa millään ilveellä tulostamaan enää yhtään mitään.

Yhteenvetona pitää sanoa että,miten ihmeessä tämmönen firma voi vielä olla hengissä kun myyvät käytännössä kertakäyttölaitteita kalliiseen hintaan?

Ja Sikarippa...olit oikeassa.

Tietokone,joku.
Nokian kumisaappaat
Lapaset
Kalsarit,(vähän likaiset).
#25
Älkää ihmeessä käyttäkö vettä puhdistukseen, se ruostuttaa osat kirjoituspäässä, eikä muutenkaan tee hyvää elektroniikalle. (Hätätapauksessa tislattu vesi on parempaa)

Jos niin ikävästi on käynyt, että pää on kuivanut, eikä aukea, niin uusia saa huollosta, suolaisella hinnalla.

Yhden Epson 680:n olen tuhonnut inkklubin patruunoilla ja se oli sen loppu. Nyt käytän Canoneita ja täytän patrunat itse. Erityisen kätevä tämä nykyinen I965, kun lukee optisesti musteen tason.

Edit. Niin tuossa Epsonissa oli vielä yllätys uudessa paketissa; puoliksi käytetty musta patruuna.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.3.2006 @ 13:12
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.