1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Nokia 120-T+Canal digital, ei lue korttia

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi AceBear 14.10.2005.

  1. AceBear

    AceBear Member

    Liittynyt:
    22.12.2004
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Niin, elikäs ostin hätäratkaisuna tuollaisen halvan Nokialaisen, kun en osannut päättää/odottaa kalliin ja hyvän boksin hankintaa.

    Sain eilen postissa sen Canalin kortin, kun kaupassa ei niitä sattunut olemaan silloin, kun tein Canal digital sopimuksen 6 kuukaudeksi boksin oston yhteydessä. Luin hieman etukäteen ohjeita kuinka kortin päivitys etenee ja tein kaiken ohjeen mukaan. Resetoin boksin (virrat pois) ym.
    Ensin jätin laitteet Canal+ kanavalle koko illaksi (16-22), mutta sama sininen ruutu odotti kun palasin kotiin. Eli kun laittaa jonkun Canal-kanavan, tulee sininen ruutu ja teksti: "CONAX-CAS5 laitteessa ei ole korttia" tai jotain vastaavaa. Tsekkasin vielä kaiken (kortti oikein ja pohjassa, resetointi, boksin päivitys, uusi kanavahaku) ja jätin sen yöksi odottamaan parempia aikoja sinisine ruutuineen. No, aamulla oli sama tulos, eli ei mitään ollut tapahtunut.

    Nyt soitin Canal digital asiakaspalveluun ja sieltä vakuuteltiin kortin puolesta kaiken olevan ok. Sanoivat että laitteen puolesta pitää koittaa erinäisiä "kikkailuja". Sitä ihmettelen, kun tosiaan vehje ei tunnu suostuvan tunnistamaan koko korttia? Ostamani boksi oli muuten valmiiksi aseteltu (kanavat ym. kielet), joten voisiko siellä olla vielä joku häiritsevä tekijä? Eli onko joku nollaus mikä kannattaisi vielä kokeilla ennen laitteen kärräämistä kauppaan...

    Ja miksi en soita laitetukeen nyt heti...No, olen töissä ja matolaatikko kotona, ajattelin etukäteen kysellä täältä apuja, jotka tod.näk. auttavat paremmin kuin joku Nokian laitepalvelu.
     
  2.  
  3. dfwta

    dfwta Regular member

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    734
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kortti väärin päin ?
     
  4. AceBear

    AceBear Member

    Liittynyt:
    22.12.2004
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nope, niin palikka en sentään ole, vaikkakin digiaika mulle onkin uutta ja ihmeellistä. Tänään oli taas useamman tunnin canal+ kanavalla, mutta sama laulu. "CONAX CAS5 laitteessa ei ole korttia" Laitoin vielä tehdasasetukset ja kaikki uusiksi, mutta ei toi lue sitä korttia.
    Huomenna lähtee matolaatikko takaisin Markantaloon, paskana se kaiketi on?
     
  5. JL73

    JL73 Member

    Liittynyt:
    17.04.2003
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Varmistetaan nyt vielä, että korttihan on piiri alaspäin? Ja olet päivittänyt boksin softan?
     
    Viimeksi muokattu: 14.10.2005
  6. AceBear

    AceBear Member

    Liittynyt:
    22.12.2004
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyllä, softan koitin päivittää, mutta uudempaa ei ollut tarjolla. Ja on kortti sisällä "piiripää" edellä ja piiri alaspäin. Kaikki CONAX asetukset herjaavat sitä yhtä ja samaa "laitteessa ei ole korttia".
     
  7. Takajammu

    Takajammu Regular member

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    508
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Pistetään taas tämä sama

    1. Ota kortti koneesta ja pistä Canal+ kanava päälle
    2. Laita kortti koneeseen ja odottele (itellä meni n. 2h ja sitten näkyi)

    Itellä toimi näin ja voi olla että olet tehnytkin näin
     
  8. cpenter83

    cpenter83 Regular member

    Liittynyt:
    28.05.2005
    Viestejä:
    1,353
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Epäilen että siinä kortin asentamisessa on jotain fyysistä ongelmaa, sillä epäilen suuresti ettei edes Nokian boksi ilmoittaisi ettei laitteessa ole korttia jos päivitys vain puuttuu. Eikö suurin osa bokseista ilmoita silloin ei käyttöoikeutta tms.

    Kaksi vaihtoehtoa, kortti ei ole kunnolla pohjassa esimerkiksi itselläni olleessa Galaxiksen boksissa kortti piti työntää todella lujaa ennnekuin se meni kunnolla kohdalleen ja toinen ääripää on nykyinen Humaxin boksi, jossa korttia ei saa työntää ihan perälle asti vaan pitää vetää 1-2mm ulospäin.
     
    Viimeksi muokattu: 15.10.2005
  9. narski

    narski Guest

    Nokia 120T on muuten ihan OK boxi, mutta laitteen kortinlukija on todella epävakaa. Joskus tekniikan maailman testissä todettiin juuri näin, joten jos tarkoitus katsoa maksukanavia ei nokia ole suositeltava hankinta. Kyllä nokiaan varmaan jossain vaiheessa kuva ilmaantuu, mutta katkokset todennäköisiä.
     
  10. M00ses

    M00ses Regular member

    Liittynyt:
    12.07.2005
    Viestejä:
    413
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mulla on samanen boxi ja siinä kortti toimii hyvin canalin päivitykseen ei menny ku 15min. Ja kortti aivan pohjassa.

    Onhan kortti varmasti tarkoitettu T boxille etteivät olis vahingossa lähettäny C korttia?

    Nythän canalilla on tarjous 12kk 29€/kk ja saa satelliittivehkeet omax asennettuna (combo digiboxi). Kannattaa ottaa tuo tarjous jos aikoo pidempään canalia kattoo. Saa samalla paljo muitakin kanavia.
     
  11. cpenter83

    cpenter83 Regular member

    Liittynyt:
    28.05.2005
    Viestejä:
    1,353
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Tuskinpa tuo on mahdollista, sillä C-kortteja saa vain paikallisilta kaapelioperaattoreita ja jos kortti on tullut suoraan Canalilta niin se on T tai S-kortti jotka kummatkin toimivat kyllä T-boksissa.
     
  12. masaV

    masaV Regular member

    Liittynyt:
    23.02.2004
    Viestejä:
    245
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    ainoa syy miksei toimi on se aina noksuissa ollut vika,se on nokialainen. niissä on kaikissa jokin kortti vika ollut jokaisessa mallissa.
    siihen ei yleensä auta mikään muu kuin ainoa oikea toimenpide kun kyseessä noksu.heitä roskiin ja hae kaupasta oikea poksi.kumma ettei ihmiset opi vaikka näistä on keskusteltu jos missäkin forumissa jo toista vuotta ettei ne noksut toimi todettu jo alustya lähtien käyttäjien ja ammattilaisten toimesta ne silkaksi paskaksi, täys susia noksut olleet aina.jopa noksun omat inssit sanoo samaa.
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2005
  13. AceBear

    AceBear Member

    Liittynyt:
    22.12.2004
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Noh, irroitin boksin kun varmistuin, että jotain vikaa on pakosti tekniikassa, ei minussa. Ja niinhän se oli, että kun Maglitella kurkin oikein tarkkaan boksin sisälle, näin, että "korttikelkka" on aivan vituillaan. Eli se oli niin vinossa, ettei kortin siru voinut millään osua oikeaan kohtaan. Eikä kortti silti mennyt edes pohjaan asti, joten siitäkin se olisi pitänyt heti nähdä. Mutta kun edes kaverini jolla on sama vehje ei huomannut kortin syvyyttä, niin miten sitten minä, ensikertalainen...

    Kiikutin lootan takaisin kauppaan ja sain uuden pakasta vedetyn tilalle. Alle 10 minuuttia ja Canal+ alkoi näkyä. Näin siis tällä kertaa.

    Ja [bold]masaV[/bold]:lle, miksi tämä boksi, lukee ketjun avausviestissäni. En todellakaan ole ostanut tätä sillä että luulisin käsissäni olevan joku "huippulaite". Niiden aika on myöhemmin...
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2005

Jaa tämä sivu