1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DVD Laitteesta

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi Tinde999 03.09.2005.

  1. Tinde999

    Tinde999 Guest

    Tuleeko DVD laitteesta kuva digitaalisessa muodossa ulos, katsottaessa dvd leffaa?
     
  2.  
  3. cpenter83

    cpenter83 Regular member

    Liittynyt:
    28.05.2005
    Viestejä:
    1,353
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Mutu tiedolla ja loogisella päättelyllä:

    Ei tule, koska tv ei pysty käsittelemään digitaalista lähetettä. Tästä syystä digiboksi tarvitaan purkamaan digitaalisia tv-lähetyksiä analogiseen muotoon jonka boksi sitten välittää tv:lle.

    Jos jollain on parempaa tietoa niin kertokoot.
     
  4. Tinde999

    Tinde999 Guest

    Miten se kuva sitten on parempi boxin kautta? Eli miksi ohjelmat lähetetään digi muodossa? Jos ne kuitenkin muutetaan analogiseksi..
    Ja sitten ei voi olla digi tv:tä vaan siellä tv:ssä on vain sama tekniikka kuin digiboxissa, siis tv on analoginen jossa on vain digi dekooderi sisässä?
     
  5. cpenter83

    cpenter83 Regular member

    Liittynyt:
    28.05.2005
    Viestejä:
    1,353
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Voi verrata sitä että vaikka cd:llä ääni on digitaalisessa muodossa niin silti jos soitin ja vahvistin ovat erillisiä niin yleensä välissä on rca-piuhat eikä optista kaapelia eli siinäkin tapahtuu muutos jolla digitaalinen muuttuu analogiseksi.
     
  6. n_r

    n_r Regular member

    Liittynyt:
    01.03.2004
    Viestejä:
    908
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ehkä paremmin syitä miksi lähetetään digitaalisena on virheiden korjaus ja signaalin pienempi virheherkkyys. Hyvänä esimerkkinä vanhempani joilla analoginen TV signaali on täynnä virheitä, eli kuva on yhtä lumisadetta ja kaatuvaa kuvaa. Nyt digiboksin kautta kuva on pääsääntöisesti loistavaa - ei kohinaa lainkaan. Luonnollisest haravalla kun vastaanotetaan niin virheitä on, mutta ne ovat hetkellisiä verrattuna aikaisempaan.

    Digibokseissahan on yleensä jokin mahdollisuus tarkistella signaalin laatua ja siellä saattaa useinkin pomppia berr tms lukemia, mutta silti kuvassa tai äänessä ei näy mitään. Kun tuo lukema on tarpeeksi suuri niin kuvassa/äänessä esiintyy virhe.

    Ja mitä alkuperäiseen kysymykseen tuleeko DVD laitteesta kuva digitaalisessa muodossa ulos, niin sehän riippuu soittimesta. Joissain soittimissahan on digiliitäntä jota voidaan käyttää jos katselulaitteessa on vastaava liitin. Lähinnä taitaa nuo littutelkut tulla kyseeseen.

    Täydelliseen digivastaanottoon päästäneen siinä vaiheessa kun markkinoille tulee tuote jolla eri sähköiset signaalit saadaan muutettua aivojen ymmärtämiksi sähköimpulsseiksi ;-)
     

Jaa tämä sivu