Joo..eli joteknin tuntuu että ääni ei ole koneessa mitenkään paras. Intrekroitu äänikortti on emossa.. Auttaisiko se todella jos vaihtaa tilalle vaikkapa sound blaster live! 24-bit kortin? Esimerkiksi winampilla musiikin soitossa?
Kyllä se häiriöihin auttaa. SB Live ei musiikinkuuntelussa mikään paras vaihtoehto ole, kuten ei oikeastaan mikään Creativen äänikorteista (Vaikkakin Audigy 2 on ihan ok). Enemmänkin pelikäytössä loistavat. Jos emosta saa äänen digitaalisessa muodossa ulos ja vahvistimassa on digitaalinen otto (SPDIF) häiriöistä saattaa päästä kokonaan eroon ilman erillistä äänikorttia.
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=11811 Tuossa halpa äänikortti, jossa optinen ulostulo. Mutta jos et digitaaliulostuloa mitenkään pysty hyödyntämään, niin sitten ainoastaan analogiapuolen toteutuksella on väliä. Analogiapuolesta en tuon kortin kohdalla tiedä, mutta kyllä se halvan integroidun aina päihittää. Näyttää olevan aika suosittu kortti.
Eikös tuo Terratecin halpa kortti, Aureon 5.1 PCI, käytä jotain samaa piiriä mitä emolevyn integroiduissa käytetään? Eli siis pakkosämplää 44,1kHz-> 48kHz? Olen itsekin miettinyt hyvän äänikortin ostoa, mahdollisimman laadukas ja halvalla tietty. Äänet vetäisin optisella tai analogisesti vahvariin (Procaster av-4330), mutta kysymys kuuluukin mikä olisi halvin äänikortti _hyvällä_ äänenlaadulla (ei siis pakkosämpläystä) ja optisella/koaksiaalilla ulostulolla? Yhtenä vaihtoehtona olen miettinyt M-audion Delta Audiophile 2496:sta, mutta hintakin on kova. Tästä saisi analogisena vedettyä äänet vahvarille. Tietääkö muuten joku, kummassa on parempi DA muunnin; Delta Audiophile 2496:ssa vai yllä mainitussa Procasterin vahvistimessa?
Äänikortti (yleensä integroidut tai Creativen halpikset) sämplää 44,1kHz -> 48kHz, jolloin äänenlaatu heikkenee. Esim. CD:t ovat 44,1kHz ääntä. En pysty tarkemmin selittämään kun en ole perehtynyt syvällisemmin asiaan, mutta googlella löytyy tietoa varmaankin.
Tuli mieleen off-topic kysymys.. mitä huonoa on AMD sempron prossuissa kun ne on niin KÄSITTÄMÄTTÖMÄN halpoja?
Jos tarkoitat Socket A Semptroneita, niin ne ovat vanhaa tekniikka ja AMD haluaa päästä niistä eroon. Toisaalta taas Socket 754 Semptronit ovat ihan hyviä budjettiprossuja. Kakkua on jossain malleissa vaan turhan vähän eli 128Kt. Kannattaa suosia 256Kt L2 kakulla varustettuja malleja.
eli mitä suorituksellista eroa sillä on esimerkiksi athlon prossuun tai 64 proossun..tiedän että 64 pyörii tuplaten isommalla bitti määrällä..mutta jos verrataan 3000+ sempronia, 3000+ athlonia ja 3000+ 64bit niin onk oniissä oiekasti mitään eroa käytännössä?
Kyllä socket a sempron on ihan edelleen amd:n tuotannossa oleva prosessori, ei se sikäli mitään vanhaa sarjaa ole, amd luopui vaan pienempinumeroisten athlon xp prossujen tuotannosta mutta toi niiden tilalle tuon sempron sarjan jatkamaan edelleen halpiskoneissa suositun ja hyväksi todetun socket a:n elinkaarta. Ne tehoerot perustuu noissa socket a prossuissa erilaisiin prosessorin L2 ja L1 muisteihin, eli semproneissa on vähemmän tuota sisäistä muistia ja siksi se käytännössä toimii hitaammin kuin samalla kellotaajuudella toimiva athlon xp barton prosessori. Tuo 64 bittisyys ei suoranaisesti tuo prosessorille lisää tehoja, sen tehoerot perustuu muihin ominaisuuksiin, kuten prosessorille integroituun muistiohjaimeen jonka ansiosta prosessorin ja muistin välinen väylä on nopeampi, tai jotain sinnepäin... Eli nykyisin ei enää voi prosessorin tehoa päätellä suoraan sen kellotaajuudesta, vaan amd:llä teho kerrotaan tällä pr-lukemalla (esim. 3200+) Joka sekin on hieman sekava, kun sempronin pr lukema on verrannollinen vanhan celeronin kellotaajuuteen, ja athlon xp:n pr-lukema on verrattavissa fsb400mhz pentiumin 4:seen, ja athlon 64:n pr:lukema taas on verrattavissa lähinnä fsb800mhz pentium 4:seen