*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Analyytikko uskoo Nokian pääsevän plussalle vuonna 2013

uutinen julkaistu:

Kaksi edellistä vuotta ovat olleet Nokialle raskailta, mutta vuoden 2012 viimeisen neljänneksen positiivinen tulosvaroitus on selkeä merkki siitä, että puhelinyhtiö on tehnyt ainakin jotain oikein. IDC:n analyytikko Francisco Jeronimo kertoi Bloombergin The Pulse -ohjelmassa uskovansa Nokian pystyvän saavuttamaan voitollisen tuloksen vuonna 2013. Monet ovat pitäneet Stephen Elopin astumista ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 34 viestiä.

#26
@24
Ei kai Nokia ole romahtanut kuin kerran. Romahduksen jälkeen polteltiin öljynporauslauttoja ja myytiin toimitilojan, sekä vaihdettiin Symbian ja kehitysasteella ollut MeeGo Windowsphoneen.

Tuon vaihdon aikana oltiin jo pohjalla ja nyt katsotaan jos Nokia nousee sieltä. Ainut arvailtava ja pohdittava asia siis on, miksi nousu on niin hidasta ja riittääkö vauhti?

Itse en uskalla paljoa arvailla, mutta toivottavasti Nokia nousee WP:lla ja saadaan kolmas iso käyttöjärjestelmä Androidin ja iOs:in rinnalle.
AfterDawn Ilmoitus
#27
Jaakko Ilkka Tuntematon käyttäjä
Voi tätä kännykällä kirjoittamista, tein pitkä analyysin 2000-luvun alusta saakka miten Nokia on laskenut ja miksi, mutta jostain syystä sivu palasi edelliseen valikkoon ja teksti hävisi. Yhteensopivuusongelmia? Mutta asiaan, toki romahdus tullut kerran ja tasaisesti alas päin, mutta se jyrkkeni heti 2011/2 Burning Platform ja WP-strategian ilmoituksen jälkeen, aikaisemmin kaikilla mittareilla tarkasteltuna lasku on ollut loivempaa, tasaista ja vielä hallittavaa, mutta tuon ajankohdan jälkeen jyrkkää ja suunta
sama. Vasta nyt Q4:ssa muutama mittari hieman parempi, mutta edelleenkään WP:t eivät myy kuin tappiolla. Muidenkaan WP:t eivät myy, joten kyse ei ole Nokiasta vaan itse WP:sta. Toiseksi paras vastaus on siis se, että WP-ekosysteemi on niin paljon perässä iPhonea ja Androidia, 2 käyttöjärjestelmää on jo ehkä tarpeeksi, kun aikaisemmin tultiin toimeen vain yhdellä eli Windowsilla ja Macit roikkuivat siinä marginaalissa. Onko siis tämä toinen syy, WP-ekosysteemin keskeneräisyyden lisäksi? Molemmat kilpailijat ovat alkaneet aikaisemmin kuin WP, iPhone jo 2007 alkaen, Androidia kehitettiin 4 vuotta ennen kuin se oli valmis. Samsung oli jo hitti tai vahva kilpailija jo 2010, mutta mitenkäs asia todella on ajoitusten suhteen? Ei, kyllä WP on vanhin käyttis nykyisistä, sitä on yritetty saada markkinoille jo 2000 alusta, mm. Ericssonin kanssa 2003, mutta joutuivat luopumaan olemattoman kysynnän takia. Myös HTC yritti jo aikaisemmin WP:n kanssa, sama tulos. Nyt on kolmas kierros WP:lla menossa, jossa nyt mukana isompi joukko ja mikä tulos? Ei myy. Syynä on siten WP itse. Mielestäni ekosysteemin pienuus on toki haitta, mutta ei se estä ostamasta jos tuotteen kaikki ominaisuudet (16 kpl:tta) on muuten kunnossa. Perusteena tälle on iPhone, jota myytiin 2007/7 - 2009/12 4 miljoonaa, mutta sen jälkeen myynti on kasvanut huimasti, ja nimenomaan
2010 alkaen 2011 puhumattakaan. Tämä taas kielii valtikan vaihtumisesta, kun Nokialla oli ongelmia jo 2010 kunnolla, ja ne räjähtivät käsiin 2011 alussa. Myös Samsung tullut siinä iPhonen rinnalla, Nokian romahduksen avulla ja mennyt nyt siis kaikista ohi. Eli mitä muuta vikaa WP:ssa on kuin nämä 2 mainittua (ekosysteemin pienuus ja ajoitukseltaan tulevat jäljessä)?
#28
"Mielestäni ekosysteemin pienuus on toki haitta, mutta ei se estä ostamasta jos tuotteen kaikki ominaisuudet (16 kpl:tta) on muuten kunnossa"

No jos nyt mietitään nuoria ja instagrammia jolla on käyttäjiä tyyliin yli 100 miljoonaa niin onhan se aika iso puute varmasti niille jos kuulevat, että lumiaan ei saa instagrammia. Tämä siis vain yksi esimerkki. Samanlaisia esimerkkejä löytyisi satoja, varsinkin pelipuolelta mikä on kovin suosittua nuorten kerkuudessa.

"Yhteensopivuusongelmia" tuskin on mitään yhteensopivuusongelmia, itse en ainakaan ole koskaan huomannut.
#29
Tottakai se jyrkkeni kun hölmönä menivät huutelemaan että Symbianin kehitys loppuu tähän. Symbianin jo muutenkin aleneva kysyntä laski entisestään. Jos tuon olisi hoitanut jotenkin hienommin "jätämme vanhat käyttöjärjestelmät WP:n rinnalle" niin Symbiania olisi vielä kaupattu paremmin ainakin jonkun aikaa.

Nyt Q4:llä vasta Nokian WP myynti ohitti Symbian myynnin vaikka Symbian puhelimia ei ole kovin montaa eri mallia enään markkinoilla.
#30
Jaakko Ilkka Tuntematon käyttäjä
Ok Akse, kyllä äly-Symbianin myynti romahti Elopin ilmoituksen jälkeen, että Symbianin kehitys lopetetaan pääosin, kehittäjät siirretään Accenturelle ja alustaa luvattiin tukea 2016 saakka. Nokian tiedotus - yritysviestintä, on muuttunut jotenkin puujalkamaiseksi Elopin valinnan jälkeen. Aiemmin Nokia ei tehnyt mitään virheitä tässä. Syynä uskoisin olevan se, että Elopilla kuitenkin on toinen jalka Microsoftilla, ja MS/Elop haluavat aina varmistaa, etteivät muut käyttikset Nokialle saa huomiota, mm. siitä kiirehtiminen Meegon lopetuksessa, vaikka N9 oli vasta tulossa myyntiin ja siten siltä leikattiin siivet etukäteen. Eli kieroa toimintaa Elopilta. Ja tietysti Meegon lopetus oli suurin virhe. Löytyykö vielä syitä Nokian romahdukseen/WP:n myymättömyyteen? PS. Minulla muisti kännyssä ihan tapissa, voi olla että se vaikuttaa, en saa oikein mitään videoitakaan auki muilla palstoilla.
#31
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jaakko Ilkka:
Nokian tiedotus - yritysviestintä, on muuttunut jotenkin puujalkamaiseksi Elopin valinnan jälkeen. Aiemmin Nokia ei tehnyt mitään virheitä tässä.
Jotenkin muistelen, että se ei kyllä tainnut olla Elop jolta kuultiin näitä klassikoiksi muodostuneita kommentteja kuten mm. "Kosketusnäyttöpuhelimilla ei ole mitään tulevaisuutta"

Tässäpä muuten melko osuva katsaus niihin todellisiin Nokian alamäen syihin (sori Ilksuh tässä ei ole mukana sitä sinun kaipaamaasi syytä"
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=....41018144,d.bGE
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.1.2013 @ 16:27
#32
Jaakko Ilkka Tuntematon käyttäjä
Ok Perhana, tuo NY Timesin alkusyksyltä 2010 artikkeli on kaikki totta ja käyty läpi tässä viimeisen vuoden aikana perusteellisesti mediassa. Nokia oli byrokraattinen ja johto ylimielinen 120 000 työntekijällään. Artikkelin lopussa hyvä teksti: (juuri valitun) Elopin tehtävänä on uudistaa Nokia menettämättä suuruuttaan. Ja kuinkas sitten kävikään? Kaikki on mennyt päin helvettiä, jota nykyjohto kutsuu "siirtymävaiheeksi". Tiedoksi; ei bisneksessä ole siirtymävaiheita, vaan koko ajan on pidettävä huolta maineesta, kilpailukyvystä, kurssista, markkinaosuudesta, kassasta ja tiimistä, tässä järjestyksessä. Mikään näistä ei ole onnistunut nykyhallitukselta ja varsinkaan Elopilta. Tämä on säälittävää! Huom! Taidan lopettaa omalta osaltani debatin tähän, koska alkoi sen verran v...taa, kun katsoo Nokian tilannetta. Mahtaako sitä saada korjattua enää millään? Ei ainakaan nykyjohdolla. Kiitän kaikkia kommentoijia ja toivotan hyvää jatkoa kaikille!
#33
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:


Jos sen ytimen hukkasit, olisit lukenut myös sen edellisen viestin jossa tämä "Jaakko Ilksuh" kirjoitti:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jaakko Teppo:
Tai myös sellaiseen Linuxiin, joka pystyisi käyttämään Google Play -kauppaa. Eli suurin piirtein mitä tahansa Linuxin versiota, kunhan se on sen verran salonkikelpoinen, ettei tarvitse mennä takaoven kautta

Joo, sinnehän se hukkui...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Voi kun kysyttäisiinkin. Vastaisin empimättä Meego/Harmattan. Uskon että moni muukin N9:ä käyttänyt vastaisi samoin.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Jos asiaa kysyttäisiin keskiverto kännykän ostajilta, vastaajista korkeintaan 2% olisi koskaan käyttänyt N9:ä
Totta. Syynä on ainakin pääosin rajoitettu valmistusmäärä. Totuus on, että maailmassa on n. 6000000000 ihmistä joista hemmetin pientä osaa kiinnostaa mikä käyttis puhelimessa on.
#34
Onhan tuo WP 8 myynyt enemmän kuin tuplat aiemmasta.
Näenkin tuon "kasin" tuputtamisen olevan Microsoftille tapa vyöryttää yritysasiakkaille yksi alusta: puhelin, tabletti ja pöytäkone.
Jos saavat kaikille yhteisen 8.5 alustan valmiiksi ennen joulua,
niin toivottavasti siinä on jo AINAKIN puhelimet ja tabletit yhdistetty - ilman typeriä rajoituksia (CPU-kpl, näytön resoluutio, kameran pikselit, jne)
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.