*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

iOS päihittää Androidin Yhdysvalloissa selkein lukemin - Apple kelpaa joka toiselle

uutinen julkaistu:

Applen tuorein iPhone, mallinumeroltaan 5, on kelvannut muiden Apple-tuotteiden tapaan loppuvuodesta yhdysvaltalaisille ennätyshyvin. Omenayhtiön tuote on lähtenyt mukaan vuoden kolmen viimeisen kuukauden aikana yli 50 prosentille älypuhelinostajista. Kantar Worldpanel ComTechin lukujen mukaan Applen iOS:n osuus uusista myydyistä älypuhelimista on noussut 53,3 prosenttiin. Nousua on tullut ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 34 viestiä.

#26
@pentsu

iLaitteiden yleisyys varmaan johtuu siitä että liikun enimmäkseen yliopisto-, finanssi- ja AV- piireissä. Kun meitin myyntiosasto teki päätöksen olla kehittämättä Android sovellus versioita (vaikka Android laitteita tietysti on omassa käytössä), päätökseen vaikutti paljon se ettei Android käyttäjillä ole rahaa ja halua sovellusten ostoon (eikä ehkä tarvettakaan). Logiikka kulki suurin piirtein näin:"Jos ihmisellä ei ole rahaa sovelluksiin, hän on ilmeisesti liian tyhmä ansaitakseen rahaa, siispä hän ei myöskään halua laittaa rahaa parempaan puhelimeen/tablettiin=luuseri jonka kanssa meidän ei kannata tuhlata aikaa".

iOS sovelluksia ladattiin viime vuonna tuplaten verrattuna kaikkiin edellisiin vuosiin yhteensä ja kehittäjille on maksettu 6 miljardia taalaa, jotain siittäkin voi päätellä.
AfterDawn Ilmoitus
#27
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:
@pentsu

iLaitteiden yleisyys varmaan johtuu siitä että liikun enimmäkseen yliopisto-, finanssi- ja AV- piireissä. Kun meitin myyntiosasto teki päätöksen olla kehittämättä Android sovellus versioita (vaikka Android laitteita tietysti on omassa käytössä), päätökseen vaikutti paljon se ettei Android käyttäjillä ole rahaa ja halua sovellusten ostoon (eikä ehkä tarvettakaan). Logiikka kulki suurin piirtein näin:"Jos ihmisellä ei ole rahaa sovelluksiin, hän on ilmeisesti liian tyhmä ansaitakseen rahaa, siispä hän ei myöskään halua laittaa rahaa parempaan puhelimeen/tablettiin=luuseri jonka kanssa meidän ei kannata tuhlata aikaa".

iOS sovelluksia ladattiin viime vuonna tuplaten verrattuna kaikkiin edellisiin vuosiin yhteensä ja kehittäjille on maksettu 6 miljardia taalaa, jotain siittäkin voi päätellä.
Mielenkiintoista logiikkaa... Kuitenkin Androidille tehdään lähes yhtäpaljon sovelluksia kuin iOS:lle, myös maksullisia sovelluksia on paljon. Eräs menestyneimmistä sovelluksista lienee Angry Birds sarja sekä siihen liittyvä oheis materiaali. Eli mikäli sovellus kehittäjä haluaa sovelluksensa menestyvän kannattaa se julkaista kaikille mahdollisille alustoille.

Se että käyttäjät käyttävät ilmaisia sovelluksia johtunee myös siitä että myös ilmaiseksi saa laadukkaita ohjelmistoja (muutama; Firefox, VLC Media Player, Avast!) myös Windows puolella monet käyttävät ilmaisia sovelluksia joilla pärjää monissa asioissa.
Ellei itse sovelluksesta olla valmiita maksamaan, on järkevää pistää mukaan sellaisia mainoksia jotka käyttäjiä saattaisivat kiinnostaa, ja tätä kautta rahaa sitten tuleekin. Tosin, löytyy niitä ilmaisia sovelluksia myös Applen tuotteille. Olisikin kiva nähdä jokin puolueettoman tahon laatima lista ladatuista ohjelmistoista sekä Android että iOS:n puolelta. Ja tietenkin ohjelmistoista tiedot että onko maksullinen vai ei.

Myös huonosti toimivat ilmaiset sovellukset saavat helposti asioista kiinnostuneiden sekä osaavien ihmisten luomaan heikosti pelaavan softan tilalle toimivan. Eli ilmaisia softia käyttävillä voi olla enemmän kiinnostusta kehittää myös itse ohjelmistoja, ja riittävän hyvä ohjelmisto sitten menestyy riippumatta siitä miten sen maksu ollaan toteutettu.

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless
#28
@7 "Noin se näköjään menee rapakon tuolla puolen, jengi ostaa kotimaista"

Varmasti sekin vähän vaikuttaa, muttei se läheskään noin yksinkertaista ole. Applella on erittäin hyvä brändi, kilpailukykyinen tuote, ekosysteemi. Ja siellä rapakon takana hintaeroja ei juurikaan ole, koska likipitäen kaikki puhelimet ostetaan kytkyinä suurten subventioiden kera.

Hyvään brändiin vaikuttaa mm. se itsekin mainitsemasi asia, että sillä ei ole vuosikausiin ollut juuri yhtään huonoa tuotetta (jos verkkopalveluja ei lasketa mukaan, niissä on kirimistä).

Ja USA:n älypuhelinmarkkinan aiempi ykkönenhän oli RIM, joka on Kanadalainen, eikä esimerkiksi Motorola, joka olisi ollut, ja on edelleen kotimainen.

> Applelle ei tietenkään ole huono juttu että ovat saaneet tuotteensa useaan leffaan sekä tv sarjaan,

Applella on käsittääkseni hyvin vähän tekemistä tämän kanssa. Paitsi että ovat menneet muotoilemaan laitteita, jotka näyttävät hyvältä myös studiossa, ja jonka tietokoneet ja ohjelmistot ovat olleet jo pidemmän aikaan leffaväen suosimia työvälineitä.

> firma sponssaa muutoinkin mediaa (esim uutis toimittajilla sekä muilla toimittajilla näkee nykyisin tämän tästä iPadit kourassa) niin ihmekös tuo on jos firma menestyy.

Sponssaako? Käsittääkseni toimittajien iPadit ovat aika suurella prosentilla oikealla (joko toimittajan tai toimituksen) rahalla ostettuja, eivätkä mitään sponssikappaleita. Saa esittää viiteen jossa on enemmän tietoa asiasta.

> Microsoftin pitäisi saada vastaavasti omat tietokoneensa sekä tuotteensa esille paremmin jotta kilpailu kohenisi.

Microsoftilla on kuitenkin edelleen noin 90% tietokonemarkkinasta, ei niiden koneiden näkyvyyden puute ole ongelma, pikemminkin päin vastoin. Olemassaolevat kokemukset Microsoftin tuotteista saattavat vähentää kiinnostusta sen uusiin tuotteisiin, tietenkään Microsoftin sekavat poukkoilut mobiilimaailmassa (Windows Mobile, Windows Phone7, Windows Phone8, Windows RT) eivät ainakaan auta asiaa.

> Toivon ainakin itse että esimerkiksi Nokia pärjäisi tulevaisuudessa jälleen hieman paremmin kalliimmissa puhelimissa, sekä että heidän tuotteitaan olisi enemmän esillä.

Ei se ainakaan paljoa huonompaan suuntaan voi mennä, mutta pelkällä markkinoinnilla ei laitetta vielä myydä, etenkään sitä seuraavaa laitetta. Tuotteen pitää myös olla kunnossa. Noskuhan on männävuosina markkinoinut puhelimiaan isolla rahalla isojen elokuvien kylkiäisinä (Star Trek, Batman jne.). Voi vain arvailla mikä oli vaikutus, sillä tärkeimmällä markkinalla ei ainakaan riittävä.

Näkyvyyden ostaminen tulee olemaan vaikeata, Ainoat oikeata rahaa tekevät älypuhelinfirmat ovat tällä hetkellä Apple ja Samsung, joista jälkimmäinen laittaa julmetusti rahaa mainostamiseen ja muuhun myynnin edistämiseen, kuten alla olevasta linkistä voi todeta (katso vaikka viimeiset graafit). Nokialla ei ole samaan tällä hetkellä varaa, ja kuten sanottua, tuotteen pitää olla kaikin puolin kunnossa ennen markkinointia.

http://www.asymco.com/2012/11/29/the-cost-of-selling-galaxies/
#29
Tulipa vaan mieleen Androidin markkinaosuus Kiinassa, taitaapa olla liki 100% Kiinalaisten valmistajien keskuudessa eikä myynnissäkään kovin kaukana tuosta. Android App kaupoista tulee mieleen Tencent, Hiapk, Wandoujia, Baidu, InsydeMarket, Gfan...niitä taitaa olla nykyisin jo satakunta.

Yksilöllisiä sovelluksia on varmaan monta miljoonaa, ihan jo siittä syystä et mikä toimii Oppossa ei välttämättä toimi DaPeng, Haipai, Meizu tai Aliyun kännyköissä. Suurin osa ilmaisia, ehkä muutama prosentti maksullisia, kukaan ei tunnusta tekevänsä rahaa, mutta tiedän muutaman hemmon joilla menee hyvin, koska heillä oli jo pitempi kokemus kännykkä softista. Sovellus piratismi pitää huolen ettei hitti tuotteellakaan voi tehdä rahaa.

Android on mielenkiintoinen harrastus, ei taatusti tule aika pitkäksi, mutta ne tavalliset kiinalaiset jotka Android kännyköitä käyttävät vähän välittävät mitä kaikkea niillä voi tehdä, eivät edes uskalla ladata niihin mitään. Poikkeuksena 80-vuotias appiukko joka sai kuulema juuri uuden Qihoo (Deovo) kännyn, äijä on ihan täpinöissään ja opettelee luurin käyttöä joka päivä. On kuulema hyvä, nopea (4 ydin) halpa ja turvallinen (mitäpä muutakaan kun Qihoosta on kyse), viimmeksi mainittu ominaisuus on aivan varmaan ollut #1 ostoperuste.
#30
Bobakki Tuntematon käyttäjä
@28

Alkaa Apple oleen so last season tuolla jenkeissä, jos nyt liioitellaan vähän.

http://www.radiofreemobile.com/apple-the-problem-with-no-1/

tietysti tämä on vain analyytikon tekstiä, mutta Applen puhelin ei ole enää SE puhelin jolla erotutaan muista vaan siitä on tullut arkinen kapistus, ainakin rapakon toisella puolella ja nuorille on tärkeämpää olla "edelläkävijöitä" kun vanhempi väki taas arvostaa muita asioita.

Vaimoni nuori sisko yllätti, minulla oli laatikossa vanha N70 noksu -> halusi N70 puhelimen käyttönsä, koska se oli kuluneena tyyllikkään näköinen ja persoonallinen ankean iPhone 4 rinnalla.. Itse olin kyllä ihan toista mieltä, mutta kuvaa hyvin tuota tilannetta, että iLuuri ei ole enää SE puhelin mikä on pakko saada perässähiihtäjät ovat poislukien.
#31
@30 "Alkaa Apple oleen so last season tuolla jenkeissä"

Samaa on toitotettu jo ainakin neljä vuotta, jonain päivänä se tulee olemaan totta.

Linkissäsi lueteltiin paljon eri asioita, mutta valitettavasti sieltä ei löytynyt juuri mitään kouriintutuvaa (esim. kuluttajatutkimuksia tai myyntilukuja). Ja noston maininta Surfacesta ei kasvattanut uskottavuutta, vaikkakin itse jutussa Surfacea sitten vähäteltiin.

Applen, AT&T:n ja Verizonin jouluneljänneksen myyntiluvut julkaistaan seuraavien parin viikon aikana. Verizon jo ilmoitti, että "Verizon expects 2.1 million retail postpaid net additions, total smartphone activations of 9.8 million with a higher mix of Apple smartphones". Ei kauhean huono ennusmerkki Applen iPhone-myynnille (jenkeissä).

http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/.../d464695d8k.htm

> halusi N70 puhelimen käyttönsä, koska se oli kuluneena tyyllikkään näköinen ja persoonallinen ankean iPhone 4 rinnalla

Hauska anekdootti, mutta enpä nyt jaksa uskoa että 8v vanhat Symbian-puhelimet nousevat nuorisosegmentissä suosioon. Suosio loppuisi viimeistään silloin kun he huomaisivat, että selain on mitä on, Twitter-klienttejä on heikosti ja Tumblra tai Instagramia ei lainkaan.

Ja mitä nuorisosegmenttiin *jenkeissä* tulee, tässä kohtalaisen uusi blogautus jenkeistä: "iPhone: Everybody wants one or has one.". Toki sekin on anekdootti, josta ei voi yleistää kauheasti, mutta ainakin oikeasta maasta.

http://willsmidlein.com/blog/tech-trends/
#32
Bobakki Tuntematon käyttäjä
@31

Alkaa toitotus tehoamaan, kun tänään mentiin alle 500$ syksyllä oltiin kuitenkin > 700$

Ja tuolla N70 esimerkillä yritin viitata siihen, että ei ole väliä onko paras ekosysteemi tms. vaan se, että sillä erottuu muista. Ei tietenkään pitänyt sitä parempana käyttöjärjästelmän osalta jne. vaan puhelin oli ns. coolimpi kuin iPhone.

Mutta pörssikurssin lasku viittaa siihen, että "iPhone: Everybody wants one or has one." on satutarinaa sekin. Blogistit ja analyytikot nyt vaan ovat...
#33

#34
@32

> Alkaa toitotus tehoamaan, kun tänään mentiin alle 500$ syksyllä oltiin kuitenkin > 700$

Ja vuosi sitten oltiin $400, kaksi vuotta sitten $350, kolme vuotta $200 ja neljä vuotta $100. Mitä siitä voit nähdä?

Kun huiput tasaa pois on nousu ollut aika tasaista, noin satasen vuosi, ja kannattaa muistaa, että Applen viimevuoden ja tulevaan kurssikehitykseen vaikuttaa myös se, että se alkoi maksamaan osinkoja.

> Mutta pörssikurssin lasku viittaa siihen, että "iPhone: Everybody wants one or has one." on satutarinaa sekin

Jos päättelet pörssikurssista, että Amerikkalaisen teinin kokemus ystäväpiiristään on virheellinen menee sulla syy ja seuraus ihan sekaisin. Uskosi pörssikurssien täydelliseen kuvausvoimaan on lähinnä hämmentävä. Pörssikurssit menevät ylös ja alas, sekä faktojen että fiktion perusteella. Normaalisti liian ylös kun on nostetta ja myöskin liian alas kun on laskua.

iPhonen menekistä saa luotettavaa tietoa kolmen kuukauden välein, joten on aika turhaa alkaa arvuuttelemaan sitä ainakaan pörssikurssista, johon vaikuttavat lukemattomat muutkin asiat mitä Apple tekee ja mitä markkinoilla tapahtuu.

> Ja tuolla N70 esimerkillä yritin viitata siihen, että ei ole väliä onko paras ekosysteemi tms. vaan se, että sillä erottuu muista

Se on varmasti tärkeää joillekin, mutta tärkeätä on ihan oikeasti myös se ekosysteemi, eli toimivatko suositut sosiaaliset webbipalvelut (Instagram, Twitter) ja toimiiko kavereiden kanssa käytetty pikaviestin (Kik, Snapchat, Messenger) myös omassa puhelimessa. Ja myöskään pelejä ei voi unohtaa, ne ovat tärkeä osa teinien käyttämää ohjelmistotarjontaa.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.