*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Kommentti: Android-valmistajat ja Apple ovat unohtaneet innovaation

uutinen julkaistu:

Mobiiliala on todennäköisesti nopeiten kehittyvä kuluttajatekniikan osa-alue, mutta tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että kehityksessä eletään suvantovaihetta. Erityisesti ongelma tuntuu vaivaavan Android-valmistajien kenttää, jonne ilmestyy pilvin pimein uusia puhelimia, jotka kuitenkaan eivät enää saa aikaan sitä kuuluisaa wow-efektiä. Eipä Applenkaan suunnalta ole juuri kummoisia ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 37 viestiä.

#26
Ei hemmetti mitä touhua. Fanit huutavat täällä naama punaisena että uudet ominaisuudet eivät ole innovaatioita kun ne ovat NOKIAN puhelimessa. Omassa kännyssä kyllä kaikki asiat ovat hieno ja innovatiivista. Toiset "viisaat" alkavat selittää miten innovatiivisuuden tai wau efektin pitää täyttää jotkut tietyt vaatimukset. Jotkut "hauskimmat" kehuvat Jollaa suurimmista innovaatioista vaikka minkäänlaista puhelinta tai valmista käyttöliittymää ei ole olemassakaan.

Sovitaanpa vaikka sitten niin että KAIKKI seuraavat ominaisuudet pitää löytyä kännystä (merkistä riippumatta) jotta se olisi innovatiivinen ja toisi wau efektin. Kännyn pitää olla läpinäkyvä, siinä on astianpesukone, näyttö 15" 4:3 suhteella ja lataukseen käytetään kissan pissaa.

Kaiken jälkeen täytyy kuitenkin todeta että Nokian uutuus on piristävä ja tuo oikeasti jotain uutta, jonka lisäksi Windows Phone käyttöliittymä on piristävällä tavalla uudenlainen. Jos "tiilet" olisi tuonut kuluttajille android tai apple niin vastaanotto olisi erilainen. Ylistystä olisi muuten riittänyt...
AfterDawn Ilmoitus
#27
jake se minäkin Tuntematon käyttäjä
Hyvä Sefriol - oon presiis samaa mieltä. Ekosysteemi on MS:n keksintö käyttäjien sitomiseksi samaan vanhaan pas... no jaa jääköön sanomatta.
Ja sen laatikkoleikki kun on vielä niin peevelin rumakin.
#28
leonardo92 Tuntematon käyttäjä
@6
Mikäs tämä on: wmpoweruser.com/nokia-lumia-graphics-equalizer-pictured/
#29
riikka92 Tuntematon käyttäjä
Ensin syytetään Applea ja Android-valmistajia siitä, etteivät ne tee mitään uutta. Sitten syytetään Jollaa siitä, että ne vähän yritti tehdä jotain uutta. Sitten ylistetään Microsoftia siitä, ettei ne taaskaan tehneet mitään uutta.... Jännää :)
#30
Wintoy Phone man@ Tuntematon käyttäjä
Kyllä Nokia on Windows Phonen kanssa "menneen talven Lumia".
#31
CTRL_ALT_DEL Tuntematon käyttäjä
@30 Aahahhah.. ihan itsekkö keksit?
#32
@2

Sä se jaksat jankkaa tuota samaa noista kameroista ad nauseaum; sanotaan vain lyhyesti, että 808 laadullisesti loistava kamera vaikka pikseleitä "liikaa pienelle sensorille". 920 ja suljinajat...f/2, jos ymmärrät mitä tarkoittaa.

Kenties vähän perspektiivi kateissa.
#33
spam Tuntematon käyttäjä
@32 Jopa uusi Samsung Galaxy Camera "hakkaa" Nokia 808 Pureviewin kaikessa muussa,paitsi megapikselien osalta (joka ei kerro kaikkea).
#34
leonardo92 Tuntematon käyttäjä
@33,
Hahah, enpä usko jos testejä lukee :D
#35
@8
"Minulta irtoaisi wau todella pienelle älypuhelimelle joka kulkisi täysin huomaamattomasti mukana, hoitaisi suurimman osan nykyisten luurien hommista ja jonka akku kestäisi iäisyyden. Sitä voisi halutessaan pitää kellona ranteessa tai koruna kaulassa."

Onhan tuollaisia kellopuhelimia koitettu tehdäkin, mutta oman käsitykseni mukaan suurimmat haasteet ovat olleet, että niiden 1) akun koko (ja siis kapasiteetti) jää liian pieneksi, 2) käyttö on koosta johtuen hankalaa ja 3) näyttö on liian pieni esim. netin käyttöön tai pelaamiseen, mitä älypuhelimilla paljon tehdään.

Ehdottamillasi tekniikoilla tuollainen laite voisi olla erittäinkin mielenkiintoinen, mutta se tosiaan vaatisi ainakin uudenlaisen käyttöliittymän (eleet, puhe, ???) ja ennen kaikkea akkutekniikan kehittymisen. Vaikka virrankulutuksen onnistuisikin minimoimaan prossun ja näytön osalta, puheluiden ja nettiyhteyden vaatimaa energiaa ei nykyjärjestelmillä (GSM, LTE, WLAN, ...) taida mitenkään voida noin oleellisesti pienentää. Kineettisen enrgian talteenotossa puhutaan hyvin pienestä energiamäärästä, mutta koko näytön kokoinen läpinäkyvä aurinkopaneeli voisi tietysti joissain olosuhteissa jopa riittää akun hitaaseen lataukseen. Ei tosin sisällä eikä hinan alla tai taskussa... Toimistomaailmassa ja kotona joku langaton lataustekniikka voisi hoitaa homman, mutta liikkeellä ollessa taitaa akun kesto nykytekniikalla väkisin jäädä liian pieneksi. Ehkä polttokenno ja mukana kuljetettavat kaasupatruunat joskus mahdollistaisivat tuollaisen? Tai joku muu uusi akkutekniikka.
#36
wipe2000 osuu asian ytimeen. Juuri noista syistä tuo pikkkuluuri pyytäisi hienotunteisesti jonkinlaista innovaatiota.

Jos ennen iPhonea joku olisi netissä huhuillut pelkästään kosketusnäytöllä toimivan luurin perään joka toimisi hiukan taskutietokoneenakin, olisi monella käynyt mielessä ettei sitä ole mahdollista järkevästi toteuttaa, se olisi kömpelö käyttää jne. Sitten joku sai sen toimimaan ja maailma nakkasi mm. pitkän akunkeston ja pienen koon tavoittelun yksissämielin romukoppaan.

Miksi sitten haluaisin pikkuluurin? Minulla kulkee nykyään padi mukana melkein joka paikkaan ja sillä hoituu mielekkäämmin suurin osa niistä hommista joita ennen tein luurilla. Kaivanko luurin taskusta vai pädin laukusta? Suunnilleen sama vaiva ja olen huomannut että pädi tulee useimmiten kaivettua.

Kuinkahan pitkään sen akun saisi pikkuluurissa kestämään nykyään jos keskittyisi pelkästään siihen? Joskus otin vanhasta iLuurista simin pois ja sen akku kestikin yhtäkkiä pienellä käytöllä 7-10pv. Verkot taitavat syödä aika ison osan näiden nykyvehkeiden akusta?
#37
Itse Applen puhelimia 3G mallista lähtien omistaneena laitoin ihan vertailun vuoksi Lumia 920 puhelimen, ja täytyy todeta että kaikin puolin positiivinen kokemus. Kauppa kaipaisi lisää sisältöä, mutta muuten ei valittamista. Useista sovelluksista paistaa hiukan läpi se ettei niitä ole kunnollisesti päivitetty wp8 alustalle (esim. facebook), mutta pitää muistaa että en voi vaatia uunituoreelta vermeeltä samanlaista viimeistelyä kuin esimerkiksi iPhone 4S puhelimeni iOS käyttöjärjestelmässä jota on hiottu jo puolikas vuosikymmen.

Miksi helvetissä tähän pitäisi jokin tiedostoselain saada ? Kyllä siihen tarkoitukseen tarvitaan ensinnäkin muutamaa kokoluokkaa isompi näyttö. Tabletissa menisi täydestä, mutta surface tietääkseni sisältää ihan täysiverisen Windows 8 Pro käyttöjärjestelmän ellen nyt ihan kartanolla asiasta ole ? Se tulee olemaan ensimmäinen tablet omalla kohdallani juuri kyseisestä syystä.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.