*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Pikkutyttöä epäillään piratismista - TTVK vaati korvauksia ja vaitioloa

uutinen julkaistu:

Keskiviikkona DJ Orion uutisoi Facebookissa leviävästä kertomuksesta, jossa helsinkiläinen perheenisä kertoi kahden poliisin tehneen kotietsinnän ja takavarikoineen perheenisän 10-vuotiaan tyttären kannettavan tietokoneen. Helmikuussa Aamulehti uutisoi 28:n suomalaisen saavan satojen eurojen vahingonkorvausvaatimukset Chisun Kun valaistun -albumin laittomasta lataamisesta. Helsingin ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 163 viestiä.

#26
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Axu_:
eikös noin 30 henkeä tuosta ansatorrentista kusahtanut eli ttvk laskukaava 20e x30, eli latasit itse ja jaoit 29, noinhan ne sen luultavasti laskee
Aivan oikein juuri tuolla lailla korvaukset lasketaan.
AfterDawn Ilmoitus
#27
"Tarkennan, että totesin vain, että jos 9-vuotias varastaa netistä musiikkia"
Varastanko nuppi minä musiikkia jos minä kuuntelenn chisua juutuubista ? Häh ?

Mitä eroa sillä mistä kautta sitä musiikkia kuuntelen jos en siitä maksa?"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"
#28
Lainaus:
Rikollisilla ei yleensäkään ole juurikaan oikeuksia saati perusoikeuksia. Myös rikoksesta epäilyillä ei ole paljoa oikeuksia
Vain tuomioistuin voi tuomita syytetyn tuomiostuimen edessä. Siihen asti epäiltyä on pidettävä syyttömänä. Sinulle kelpaisi se että tuomioistuimia ei olisi vaan sinun kaverisi pääsisi päättämään kansalaisten kohtaloista.

Tämä sinun ajattelutapasi on kuin suoraan pimeältä keskiajalta jolloin pienemmästäkin rikoksesta tuomittiin tavallista kansaa sen kummemmin polttoroviolle vain säätyläisten etujen ajamiseksi.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"
#29
Juttu tosin vähän haisee, ei kotiaan tarttee ihan kaikkia laskee, ilman papereita.
Kotilaisen kertoman tarinan mukaan Ip-osoitteiden valvonnassa, täällähän toimii valvontajärjestelmä, kuin vanhassa Itä-Saksassa.
Siinä valvonnassa ollaan vain aika lähellä kotirauhanrikkomista.
Kotilainen, Rusakoi kunnolla kun kerran yrität rusakoida.
Voi jossain välissä tulla ryhmäkanne vastaan..

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.
#30
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Axu_:
eikös noin 30 henkeä tuosta ansatorrentista kusahtanut eli ttvk laskukaava 20e x30, eli latasit itse ja jaoit 29, noinhan ne sen luultavasti laskee
Aivan oikein juuri tuolla lailla korvaukset lasketaan.


Eli 30 yksilöä jakoi bittorrent verkossa albumia toisilleen. Oletetaan että jokainen jäi kiinni. TTVK lähettää laskun 600€ koska 20€ x 30 = 600€. Lasku meni JOKAISELLE jolloin lopputulema olisi 20€ x 30 x 30 = 18000€. Aika hyvä tulo 30:stä albumista. Paljonko artisti saa tästä?

Jos laskua ei laitettu kaikille eikö tiedetty kuka lataaja/jakaja on?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2012 @ 22:43
#31
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Joku oli tehnyt ilmoituksen, että TTVK rikkoo lakia kun kerää ip-osoitteita eli henkilötietorekisteriä. Siihen on vastaus- Vertaisverkkojakaminen on suosituilla piraattipalvelimilla täysin avointa, joten näytön kerääminen ei loukkaa yksityisyydensuojaa.


Taas valhe kuten Nupin ttvk:n muutkin asiat. Täysin samoin julkisella avoimella paikalla ihmisten tai esimerkiksi autojen rekisterikilpien kuvaaminen muodostaa laittoman henkilörekisterin vaikka kyseiset "tiedot" ovat julkisesti esillä. IP-osoite lasketaan teletunnistetiedoksi joita muut kuin VIRANOMAISET eivät saa kerätä ilman henkilötietolain 10§ mukaista julkista rekisteriselostetta jollainen ttvk RY:llä puuttuu. Onneksi asia ei ole vielä loppuunkäsitelty ja kuten aikaisemmin totesin ttvk RY tulee olemaan syvällä omassa liemessään kunhan tämä asia on loppuunkäsitelty.

BTW onnea Nuppi, Kotilainen ja koko ttvk RY siitä että tällä tapauksella teitte itsestänne yhdessä päivässä suuren yleisön silmissä lapsia ahdistelevan rahanahneen hirviön. Pointsit siitä, samaa kuvaa teistä on yritetty paljastaa ihmisille jo pitkään mutta omassa ylimielisyydessänne teitte hienoa PR-työtä imagonne tuhoamiseksi :)

#32
Jos tuo perhe on niin kädetön tietokoneiden kanssa kuin isä antaa ymmärtää, olisiko tuossa käynyt niin, että levy on jäänyt vahingossa jakoon pidemmäksi aikaa?

Ainakin aiemmin Chisu-tapauksesta uutisoitiin seuraavasti:
"Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) järjesti lokakuussa tehoiskun, jolla etsittiin Chisun levyn laittomia jakelijoita internetistä. Ruotsalaisesta Pirate Bay -palvelusta jäi haaviin 67 käyttäjää, jotka olivat ensimmäisten joukossa saattamassa albumia piraattilevitykseen."

http://www.iltasanomat.fi/musiikki/art-1288440995502.html

Kotilainen on perustellut korvaussummaa Iltalehdessä:

"Siinä on tekijänoikeuskorvaukset plus kulut, mitä aiheutuu näytön keruusta, tuomioistuimen päätöksestä ja tehdystä työstä."

"Ei mulla ole mitään exceliä siitä antaa. Se on työtunteja. Kaikkeen menee tietty määrä työntunteja ja lakimiehet niitä hoitaa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012112116355958_uu.shtml
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2012 @ 22:46
#33
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tubii:
joo uskon kans et 9v tyttö eka googletti utorrentin, latas ja asensi sen, sit surffas piratebayhyn ja latas chisun levyn sieltä :D tais olla iskä ite asialla. Tarina on tietty paljon koskettavampi näin kerrottuna
Esim. Linuxissa tulee torrentticlientti esiasennettuna ja Operassa on kanssa clientti.
Sattumanvaraisella googlailla saa latauslinkin torrenttiin.. jopa suomalaiseen artistiin vaikka ne ovatkin paskaa.. ja lataamisen saa aloitettua ihan heittämällä.. esim. magneettilinkkien avulla.. eli jos googlettaa ja sen jälkeen napsuttelee vain OK-nappuloita.. saa ladattua torrentteja..
Ja tämä kisun Torrentti oli selkeä syötti.. mikä on mielestäni jonkunlainen houkuttelu rikolliseen toimintaan.. TTTVVVKKK tikkari-sedät saivat uhreja.
#34
Pikkutyttöjäkö tää Kotilainan ja nuppi on nyt alkanut ahdistelemaan...? Kuulostaa vakavalta, no ymmärretään Kotilaista ja nuppea, ovat kenties saaneet lapsena piiskaa ja sitten mummolta vääränmakuista jäätelöä.
Olisi varmaan parasta, että saataisiin kaikkien osapuolten näkemykset esille..Mikäli nyt niihinkään voi luottaa.

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.
#35
Useampikin kommentoija on täällä kertonut epäilevänsä tarinaa mm. siksi ettei tytön koneella voi olla vahingossa Torrent-clienttia.
Asia on niin, että kyllä voi.
Mm. Ubuntu-jakelujen perusasennuksessa tulee Torrent-client mukana. Kirjoittelen tätä nyt vanhalla läppärillä, jossa on Ubuntu. Transmission-client on asennettuna, vaikken ole sitä erikseen asentanut. Myöskin jos klikkaan selaimesta torrent-linkkiä se avautuu automaattisesti ja aloittaa latauksen.
Lapsieni koneissa on muuten myös Ubuntu...
#36
Käytännössä lataaminen on hyvinkin voinut tapahtua vahingossa.

Kokeilin laittaa Googlen hakusanaksi "lataa ilmaiseksi Chisu - Kun valaistun 2012" ja jo toinen osuma vei suoraan TPB:n peilipalvelimelle. Sieltä voi vaikka umpimähkään linkkejä klikkailla ja ennen pitkää osuu oikeaan, vaikkei sana "download" olisikaan vielä tuttu.
Torrentclienttia ei välttämättä edes tarvita, esim. Opera-selain osaa ladata torrentit itse aivan samalla tavoin kuin muutkin tiedostot.

Eikä tuon ikäinen kyllä ymmärrä tekevänsä siinä mitään väärää. Chisua voi kuunnella ilmaiseksi Spotifylla ja Youtubella. LataaYoutube.com:in kanssa saa ladattua ne koneelle. Lisäksi on kaiken maailman "Lataa Chisun uusi hitti Hesburgerin sivuilta ja osallistu kilpailuun" -tyylisiä kampanjoita. Miten 9-vuotias voi ymmärtää tässä kohtaa mikä on se sallittu kanava hankkia musiikkia?
#37
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Latasi levyn puolivahingossa...niinpä niin. Miksei niistä omista teoista voi kantaa vastuuta kiinnijäämisen hetkellä.

Lainaus:
Eikös tuo ole jo kiristämistä, "maksa ja ole vaiti"?

Ei. Kukaan ei pakota siihen. Voit olla maksamatta ja mennä oikeuteen. to-järjestöt ovat reiluja ja haluat selvittää asiat hiljaisesti oikeuden ulkopuolella.

Reilua olisi ottaa yhteyttä tahattomaan lataajaan ja varoittaa häntä toiminnastaan. Esim. Elisaa, Soneraa ja Maxivisionia.. ennenkuin otetaan poliisit mukaan leikkiin.. Eikä vaatia ylisuuria korvauksia ja uhkauksia.
#38
Kaikkein parasta olisi jos mahdollisimman moni pistäisi boikottiin kaiken kulttuurin ostamisen. Eli ei osteta enään yhtään musiikkia, pelejä, elokuvia, tv-sarjoja ja ohjelmia. Ei vuokrata leffoja, ei käydä elokuvissa. Itse käytän kulttuuriin 0 euroa vuodessa ja oma boikotti alkoi lex karpelan aikaan. En ikinä tule ostamaan yhtään kulttuuria. Mitä useampi tekee samoin sen parempi ja rahaa säästyy valtavasti. TO-mafian painajainen on se, että osa ihmisistä on saanut tarpeekseen eikä osta enään yhtään kulttuuria ikinä. Toinen osa ihmisistä on jäänyt kiinni ja sen takia ei osta ikinä kulttuuria. Se on vahva viesti to-mafialle eivät saa yhtään euroa rahaa boikotoijilta sekä tuomituilta. Mielenkiintoinen tilasto kiinnijääneistä yli 90% jatkaa harrastustaan ja ei osta enään ikinä yhtään mitään. Oikeudessa tuomituista korvauksista to-mafia saa alle 10% perittyä. Niissäkin valtio on suurin maksaja. Suurin osa tuomituista ei maksa yhtään mitään korvauksia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2012 @ 23:38
#39
Nyt vaan pitäisi "masinoida" tarpeeksi pitkä ostoboikotti.
Saisivat juuri sitä mitä tilaavat.

EDIT: zya kerkesikin jo. :)
ps. itse en ole ostanut cd/dvd julkaisuja (paitsi käytettynä) vuoden 2005 jälkeen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2012 @ 23:35

-yrittäminen on ensimmäinen askel epäonnistumiseen-
#40
Onneksi on yksityisiä torrent-sivustoja joita ei valvota, vai mitä Nuppi?

Lapset kuuntelee kaiken musiikkinsa Spotifysta, itse taas esikuuntelen Spotifyssa ennen latauspäätöstä sillä kuuntelen pääasiassa mp3-soittimella, tänään olin kuitenkin tilanteessa jossa olin jo ulkomaisessa verkkokaupassa muuntamassa albumin hintaa euroiksi kun google ei ollut kaveri ja en meinannut löytää piraattikauppaa missä se olisi sitten niin millään koska google on alkanut tyrkyttää sitä laillista sisältöä, mutta lopulta keksin vielä yhden tavan hakea ja löysin etsimäni ja siellä oli yksi kiltti Venäläinen jolla 10M-letku ja sain sen puuttuvan albumin sittenkin, kiitos. Olisi nimittäin mennyt hyvä putki poikki kun edellinen musiikki-ostos oli vuonna 1998!

Mutta kun tästä Kisu asiasta uutisoitiin aikanaan niin en ole sen jälkeen ladannut suomalaista musiikkia piratebaystä, pelote siis toimi ainakin minun kohdallani, onneksi on yksityiset torrent-sivustot joita ei valvota?
#41
Kaikki mukaan boikottiin ei osteta enään yhtään kulttuuria ikinä ja sana leviämään. Rahaa säästyy ja to-mafia menettää rahaa todella paljon. To-mafia on kuitenkin rahasta riippuvainen kun vähennetään tarpeeksi to-mafian rahan saantia saadaan se tapettua jossain vaiheessa. Mitä pidempään jokainen on ostamatta kulttuuria sitä enemmän säästää rahaa ja sitä enemmän to-mafia menettää. Itselläni mitta täyttyi lex karpelasta ja päätin silloin, että en ikinä enään osta kulttuuria ja se lupaus pitää. En halua tukea rahallisesti to-mafiaa = monikansallisia levy-yhtiöitä joita to-mafia edustaa. Sitten voin harkita ostamista kun to-mafia on kirjaimellisesti tapettu. Sitä ennen en osta yhtään mitään. Toisaalta netistä saa kaiken ilmaiseksi ja on kaikkien tiedossa keinoja miten ei voi jäädä mitenkään kiinni. Joten jää jokaisen omaksi valinnaksi mitä tekee. Tekijänoikeusjärjestöjen tuhoaminen alkaa siitä kun niille ei anna yhtään rahaa mistään. Itselläni to-mafiasta mitta on niin täynnä, että toivon to-mafian nopeaa tuhoa. Se päivä tulee vielä, jo nyt tiedetään, että to-mafia on jo hävinnyt ja pelaa vain aikaa epätoivoisilla teoilla. Kun tieto lisääntyy to-mafia ei saa juuri ketään enään kiinni ja estot ovat täysin hyödyttömiä, koska ne kierretään nopeasti ja helposti. Myös estoista tieto lisääntyy ja ne ovat jo nyt hyödyttömiä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2012 @ 23:43
#42
Lainaus:
Kuten ole monesti todennut. Viimeistään nyt jokaisen nettipiraatin kannattaa lopettaa se rikollinen ja laiton toiminta. Siitä jää kiinni ja siitä joutuu maksamaan korvauksia. Pahimmassa tapauksessa juttu menee oikeuteen ja korvaukset nousevat yli 100 000 euroon. Eli lopettakaa nyt tai kärsikää seuraukset.

Nyt on sopiva hetki lopettaa/vähentää viihdeteollisuuden taloudellinen tukeminen, jotta TO-mafia tajuaisi kenelle tässä tehdään haittaa. Kuluttaja voi äänestää lompakolla.

Jokaisella asialla on seurauksia, myös TO-mafialle. Kun lähdetään metsästämään lapsia ja pyytämään kohtuuttomia korvauksia. Pelotellaan, kiristetään ja uhkaillaan seurauksilla tavallisia perheitä, niin kyseinen järjestö ei enää palvele ketään. Haluammeko todella tukea tälläisia Mafia järjestöä yhteiskunnassamme.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.11.2012 @ 07:43
#43
Lisätään hieman huumoria tähän vakavan keskustelun sekaan :)

#44
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:
Kaikkein parasta olisi jos mahdollisimman moni pistäisi boikottiin kaiken kulttuurin ostamisen. Eli ei osteta enään yhtään musiikkia, pelejä, elokuvia, tv-sarjoja ja ohjelmia. Ei vuokrata leffoja, ei käydä elokuvissa. Itse käytän kulttuuriin 0 euroa vuodessa ja oma boikotti alkoi lex karpelan aikaan. En ikinä tule ostamaan yhtään kulttuuria. Mitä useampi tekee samoin sen parempi ja rahaa säästyy valtavasti. TO-mafian painajainen on se, että osa ihmisistä on saanut tarpeekseen eikä osta enään yhtään kulttuuria ikinä. Toinen osa ihmisistä on jäänyt kiinni ja sen takia ei osta ikinä kulttuuria. Se on vahva viesti to-mafialle eivät saa yhtään euroa rahaa boikotoijilta sekä tuomituilta. Mielenkiintoinen tilasto kiinnijääneistä yli 90% jatkaa harrastustaan ja ei osta enään ikinä yhtään mitään. Oikeudessa tuomituista korvauksista to-mafia saa alle 10% perittyä. Niissäkin valtio on suurin maksaja. Suurin osa tuomituista ei maksa yhtään mitään korvauksia.
Ja mikäli Valtio saa 10 prossaa, niin paljos TTVK taas rahastaa. Olikohan tällä Karpelalla eds mitään tietoa siitä, minkä hän allekirjoitti.
Oopperat, musiikkitalot saavat niin tajutonta tukea, että piratismi tai toisen C-kasetin rinnalla ole mikään ongelma, vaan siinä kuinka kokemattomia asioissa poliitikot ovat. Ensin täytyy olla analyyttinen ja perustava kokemus asioista, ennenkuin aletaan pistämään nimiä alle.
Miettikääpä: Kuinka paljon ALV:tä Valtio saa esim Spotifystä tai Netflixistä.
Kevennys: Mitä eroa voi olla BB-tytöllä ja Tietokoneboxilla? Boxin sisältä voi löytyä parempi prossu. :D

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.
#45
Positiivisena asiana näen tästä tapauksesta sen että tästä on nyt noussut sen verran iso meteli eri medioissa että nyt isokin yleisö tietää miten TTVK kiristää ja uhkailee.
#46
Pöyristyttävää miten Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa lähdetään tällaiselle kiristyslinjalle amerikkalaiseen tapaan. Milloinkahan Suomessa ja TTVK:ssa tajutaan että ne jotka eniten kuluttavat musiikkia niin myös yleensä käyttävät siihen rahaa keskimääräistä enemmän? Onnea vaan Kotilaiselle valitsemallaan tiellä...
#47
Toivottavasti tämä mafia saa vimenään paskaisen loppunsa, nyt kun kohumylly pääsi sen verran hienosti käyntiin. Tuo poliisin kommentti myös viimenään todistaa sen, että poliisi ja TTVK makaavat samassa sängyssä. Miten tällainen voi olla laillista Suomessa.

9-vuotiaan allekirjoittama salassapitosopimus on joka tapauksessa mitätön, joten miksi edes kiristää tällä tavalla.
#48
Onko kaikki vielä noin tohkeissaan uutisesta ymmärtämättä hauskinta pointtia.

Se että syytetään chisun levyn lataamisesta, mutta toi data ei sitä levyä edes sisältänyt vaan ihan puutaheinää dataa.

#49
^ hyvä huomio, oletmattoman levyn jakamisesta tulee rapsut ja sen päälle poliisi vie tietokoneen? Onko reilua ja oikeudenmukaista? Miksi yheiskunnan turvaksi muodostettu poliisi on TTVK:n ulkoistettu väkivallan väline?

Toinen asia mikä vaatii huomioita on se että vaikka tiedoston jakajia on esim. 32 kappaletta a) kaikki ei seedaa eli jaa levyä b) jokaiselta jakalta tulee käytännössä vain osia levystä. Esimerkkisi vain yhden taikka kahden prosentin edestä. Toki sitten tulee joltakin suurin osa torrentin sisällöstä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.11.2012 @ 11:57"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"
#50
Lainaus:
Miten tällainen voi olla laillista Suomess
Siksi koska suomen lait on tällä hetkellä kirjoitettu turvaamaan pienen klikin etuja. Suomen lait ei ole kirjoiettu siten että nämä turvaisivat pienen kansalaisen oikeusturvaa mahdollisen ristiriita tilanteen edessä. Suomen lain edessä kaikki ei ole yhdenvertaisessa asemassa.

Siksi tarvitaan PiraattiPuoluetta, juuri turvaamaan pienten ihmisten etuja. Mutta myös muusikoiden ja kirjailijoiden etujen turvaamiseksi koska kuitenkin hekin ovat samassa asemassa kuin kuluttajat. Tekijäinoikeuslait on kehitetty turvaamaan innovatiisuus ja taiteen luomista mutta EI isojen yrityksien forever rahastuksen turvaamiseksi

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.11.2012 @ 11:45"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.