*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

mitä eroa on dvd+ ja - levyillä

Tässä viestiketjussa on 19 viestiä.

#1
eli mitä eroja noissa levyissä on? sen tiedän että +levyt on videolle ja -levyt datalle. mutta hyvin nuo videot on toiminu miinus levyilläkin. onko se vaan joku suositus et plussalle video ja miinukselle data?

▼▼ Tässä viestiketjussa on 18 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Luulenpa se olevan jonkun tahon mielipuolinen suositus noiden levyjen kohdalla
Quote:
(onko se vaan joku suositus et plussalle video ja miinukselle data?)
Lähinnä ero löytyy soittimien päästä... Toinen niistä on vanhempi formaatti ja sen takia jotkut ikivanhat soittimet eivät välttämättä suostu soittaa kunnolla tai lainkaan niitä! Tämä on minun mietintäni asian tiimoilta! Jos jollain on tosta video plus ja data minus varmaa tietoo ja joku syyhy minkä takia näin yleensä olisi, niin se fiksu ihminen sen minulle kertokoon!

Hyvää kesää!
#3
No ei noilla levyillä ole kerrassa mitään eroa data tai video käytössä.
Ainut ero on, että DVD leiri ei alkuun ollut noiden polttavien formun suhteen yhtenevä.

http://fin.afterdawn.com/artikkelit/arkisto/tallettavat_dvdt_faq.cfm
#4
Quote:
sen tiedän että +levyt on videolle ja -levyt datalle.
Olisi mielenkiintoista tietää mistä olet tuollaista tietoa saanut, sillä tuo ei todellakaan pidä paikkaansa kuten tässä on jo mainittukin.PJKuona
mediatekniikan insinööri
http://koti.mbnet.fi/pjkuona/
#5
no sehän nyt lukee joka levyssä! ota nyt hyvä mies silmä käteen ja katso. dvd-r for data ja dvd+r for video joissakin + levyissä on merkintä video & data
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.6.2005 @ 18:44

#6
Quote:
no sehän nyt lukee joka levyssä! ota nyt hyvä mies silmä käteen ja katso. dvd-r for data ja dvd+r for video joissakin + levyissä on merkintä video & data
Vai lukee se joka levyssä. Sinun levyistä en tiedä, mutta omista levyistäni en tuollaista jakoa löytänyt. Tein tuollaisen pikainventaarion omista levyistäni joita minulla on pitkästi toistakymmentä eri merkkiä/valmistajaa. Niissä yhdessäkään ei ollut selvää jaottelua data- tai videolevyihin, ei varsinkaan sen mukaan oliko kyseessä plus- tai miinuslevy. Parissa levyssä oli ilmoitettu levylle mahtuva video minuutteina ja vieressä oli levylle mahtuva tieto gigatavuina.

Joka tapauksessa tuollaista plus -levyt videolle ja miinus -levyt datalle tyyppistä jaottelua ei ole olemassa. Sen verran noita voisi jakaa, että jotku vanhemmat dvd-soittimet eivät välttämättä pidä noista plus-levyistä. Miinus levyjen yhteensopivuus on ainakin ennen ollut parempi pöytäsoittimien kanssa. Tosin taitaa tämäkin ero nykyään olla ainakin kaventumassa ellei jo hävinnyt olemattomiin uusien dvd-soittimien myötä. Molemmille levyille voi kuitenkin polttaa yhtä hyvin niin videota kuin dataakin.PJKuona
mediatekniikan insinööri
http://koti.mbnet.fi/pjkuona/
#7
tässä pari esimerkkiä.
TDK DVD+R SINGLE SIDED DVD RECORDABLE DATA/VIDEO
PRINCO DVD-R WRITE ONCE FOR DATA
MAXELL DVD+ FOR VIDEO
SONY DVD+RW FOR VIDEO RECORDING
SAMSUNG DVD-R DATA
mites noi merkinnät on selitettävissä? miks pitää mainita et kummalle se on tarkotettu videolle vai datalle jos niillä ei kerran ole mitään eroa?

#8
No usko nyt ...kele!
#9
Noista formaattien eroista oli erään myyjän kans juttua, niin kertoi et tuo + formaatti on Philipsin keksintö (rahastusta, muut laitevalmistajat joutuu maksaan lisenssimaksuja jos tukee tuota formaattia). Siis erään Expertin myyjän toteamus.

Oppii se vanhakin koira uusia temppuja..
#10
uskon jo että niillä ei ole mitään eroa mutta ois kiva tietää miks niihin laitetaan ne merkinnät. on meinaa aika tyhmää merkata jos kerran ei ole mitään eroja

#11
jarzaa: Niillä ei tosiaankaan ole mitään väliä poltatko niille videoita, vai "dataa". Ja ota huomioon, että olipa siinä levyllä dvd-elokuva tai sitten sinun itse wördillä kirjottama runokokoelma, niin dataahan ne molemmat on :)

Niin ja niiden levyjen erot:

DVD+RW-levyjen tekniset ominaisuudet vastaavat normaalia tehdastekoista DVD-levyä ja se onkin DVD+RW-tekniikan suurin valtti, sillä levy toimii missä tahansa normaalissa DVD-soittimessa ja DVD-ROM asemassa. DVD+RW:n takana on monia suuria laitevalmistajia kuten HP, Sony ja Philips.

DVD-RW perustuu DVD-R ja CD-RW tekniikkaan. Sen huono puoli on kuitenkin heikompi yhteensopivuus erilaisten DVD-laitteiden kanssa kuin DVD+RW-levyissä.<<-- OMG -->>
#12
Quote:
DVD+RW-levyjen tekniset ominaisuudet vastaavat normaalia tehdastekoista DVD-levyä ja se onkin DVD+RW-tekniikan suurin valtti, sillä levy toimii missä tahansa normaalissa DVD-soittimessa ja DVD-ROM asemassa. DVD+RW:n takana on monia suuria laitevalmistajia kuten HP, Sony ja Philips.

DVD-RW perustuu DVD-R ja CD-RW tekniikkaan. Sen huono puoli on kuitenkin heikompi yhteensopivuus erilaisten DVD-laitteiden kanssa kuin DVD+RW-levyissä.
ei taida olla pelkkää faktaa?
yleisesti ainakin plussalevyt on kotisoittimissa ollut heikommin tuettuja kuin miinukset. tuon tekniikoiden perustuminen oli minulle aivan uusi juttu. voinet valaista sitä jollain luotettavalla linkillä?

oma näkemykseni asiaan on että formaatilla ei ole merkitystä kunhan aihio on laadukas. viime aikoina plussapuolelta on mielestäni ollut saatavilla laajempi valikoima laadukkaita levyjä kuin miinuspuolelta.

Paras tapa päästä alkuun on hakata kahta kiveä vastakkain.
#13
Quote:
ei taida olla pelkkää faktaa?

Samaa epäilin itsekkin. Onk sinulla Mentholi mitään perustelua noille dvd±rw levyjen ominaisuuksille. Esimerkiksi jokin linkki mistä olet tuon tiedon lukenut.
Quote:
yleisesti ainakin plussalevyt on kotisoittimissa ollut heikommin tuettuja kuin miinukset.
Juuri näin minäkin tämän asian olen ymmärtänyt. Tosin minulla on sellainen mutu tuntuma, että nykyiset uudet kaupoissa myytävät soittimet toistavat jo aikalailla yhtä hyvin plus ja miinus levyjä - kuten taisi tuossa aiemmin tulla jo mainittuakin.
PJKuona
mediatekniikan insinööri
http://koti.mbnet.fi/pjkuona/
#14
eikös se nyt menny että + ja - on eri valmistajien standardit siltä ajoilta ku dvd+ja-R levyt tulivat kauppojen tiskeille kun ne valmistajat ei päässy yhteis ymmärrykseen noista levyistä
#15
DVD-R toimii paremmin DVD-soittimissa paitsi jos DVD+R:n booktype muutetaan DVD-ROM:ksi niin sekin pelaa kaikissa.
Onnistuu jo monilla polttavilla.
T:Miinusleirin kannattaja.
#16
Katsokaas tuolta:
http://www.build-your-own-computer-tips.com/dvd-drive-differences.html

Lainauksia sivulta:

The DVD-R DVD+R difference can easily be summarized by the following:

* The DVD-R/RW standard was developed by Pioneer, and is used primarily by Apple and Pioneer. These “minus“ discs can only be written to in one layer on the discs surface. In addition, this format is supported by the DVD forum, but is in no way an industry standard. DVD-R/RW discs are cheaper than the “plus” format.

* The DVD+R/RW format is supported by Philips, Dell, Sony, HP, and Microsoft. These discs can be written to in multiple layers, giving them slightly better and more disc storage than the “minus“ format. Because of this additional capacity, they are slightly more expensive than “minus“ discs.
#17
bloc ja PJKuona:

Tuo mitä kirjoitin, tai oikeammin mitä tuossa viestissä lukee, lainattu suoraan joltain sivulta. Nyt en vaan onnistu löytämään sitä sivua uudelleen. :0

Kerron kyllä linkin kuhan sen löydän :P

<<-- OMG -->>
#18
kuassa Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Minulla sattuu olemaan ulottuvilla kaksi polttavaa DVD+- asemaa tietokoneissa plus yksi vain lukeva, sekä yksi polttava DVD-/DVD-RAM soitin sekä kaksi muuta DVD soitinta.

Tuo DVD-RAMia tukeva ei tue DVD+:saa, taas toisaalta toinen vanhin DVD toistin ei oikeain tykkää kaikista DVD miinuksista eikä tiettyjen levymerkkien kanssa oikein toimi.

Tietokoneen DVD soittimille taas kelpaa kaikki.

Se mitenkä ja kuinka hyvin tukee riippuu minusta merkistä ja varmaan kuinka uusi malli on. Varmaan noissa uusissa on parempi tuki, mutta vähän vanhemissa dvd kodinkonelaitteissa tuki videDVD:lle voi olla hieman toispuoleinen sekä yllätyksellinen. Riippuen ihan siitä mitenkä valmista on halunnut tukea mitäkin plussaa tai miinusta.

Oman kokemukseni mukaan 'aidot' videoDVD toimivat, itsetehtyjen kanssa kannattaa testailla eikä olettaa mitään.

Pähkinän kuoressa itse en ole havainnut mitään suurta eroa käytännössä itse formaateissa, erot syntyvät minustan noissa videoDVD toistimien tuessa eri formaateille. Miinus taitaa olla tosin halvempi ostaa, tai ainakin oli.

Jos tallentaa vain dataa, en näe merkittävää eroa kumpaa käyttää loppukäyttäjän kannalta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.6.2005 @ 21:12
#19
Olipa tuo Mentholin teksti peräisin mistä tahansa, niin ainakin osittain pötyä se silti on. Muutenkin noita +/- vertailuja lukiessa kannattaisi aina ensin selvittää, onko teksti lähellekään puolueetonta ja ajan tasalla olevaa. Alkuaikoina, kun kumpikin leiri rummutti kovasti oman formaattinsa puolesta, kaikenlaisia "sopivia" artikkeleita asiasta on kirjoitettiin pilvin pimein ja niitä roikkuu vieläkin siellä täällä netissä. Ja alunperin luetusta lähteestä riippuen, monien "ammattilaistenkin" mielipiteet voivat osoittautua vääriksi.

Miinuslevyjä ja niitä kirjoittavia laitteita on maailmalla moninkertaisesti enemmän kuin plussia. Lukupuolella tilanne on kai ollut suunnilleen tasan, osa laitteista tajuaa vain toisen ja osa toisen formaatin, mutta kyllä uusien laitteiden pitäisi osata lukea molempia levytyyppejä.

Toisaalta plussien tekniikkaa kai voi pitää aavistuksen kehittyneempänä, mutta "normaalille" kotikäyttäjälle niissä ei ole käsittääkseni mitään merkittävää eroa (ellei sitten DL-levyjä lasketa vertailuun mukaan). Eli valinta kannattaa tehdä sen mukaan, mitä muut lähipiirin laitteet hyväksyvät, ja se taas on lähinnä säkästä kiinni. Hinnatkin ovat nykyään molemmilla formaateilla käytännössä samat.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.6.2005 @ 21:38
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.