*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

2 Näytönohjainta

Tässä viestiketjussa on 11 viestiä.

#1
Koneessani on integroitu näytönohjain jossa ei sitten tietenkään ole mitään tv-out liittimiä. Ohjaimelta en hirveästi vaadi kun en ole mikään himo pelaaja. Nyt tahtoisin pistää koneen telkkariin kiinni ja sitävarten ajattelin ostaa erillisen näytönohjaimen. Televisio on melko uusi ja siitä kyllä löytyy kaikki tarvittavat liittimet. Nyt olis kuitenkin pari kysymystä ensin..

1. Voiko koneessa olla kaksi näytönohjainta samaan aikaan?
2. Voiko tästä vanhasta ohjaimesta ottaa kuvan monitoriin ja siitä uudesta kortista sitten telkkariin?
3. Kannattaako ostaa joku halvin kortti ainoana perusteena että siinä on s-video liitäntä?

4. Oonko nyt ihan hukassa tän homman kanssa???
▼▼ Tässä viestiketjussa on 10 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
1. Jos koneessasi on vapaa AGP-väylä niin passaa kyllä
2. Tuo yhtäaikainen toimiminen ei taida onnistua
3. Sehän riippuu täysin että mitä koneella teet. Jos vain videoita katsot sen liitännän kautta niin en usko että mitään kallista korttia tarvit.
#3
masi84 Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
1. Koneissa voi olla ja jossain on pakon sanelemana kaksi näytönohjainta, eli se integroitu + parempi näytönohjain (jos ei se mukana tuleva riitä integroitu riitä)
2. Yhtäaikainen toiminta voisi kai jotenkin toimia, mutta itsellä ei tietoa taitoa tähän hommaan. Mutta onneksi nykyaikaiset kortit tukevat kahta ulostuloa, joten ei tätäkään tarvitse pähkäillä.
3.Jos ainoana vaatimuksena on tv-out eikä tarvitse olla kauheita nopeuksia pelaamiseen suosittelen tätä korttia: ASUS RADEON 9200 SE 128MB VGA+TV-OUT (42,40 € http://www.jimmspc-store.fi )
4.toivottavasti et ole niin hukassa että saat uuden asennettua
#4
Quote:
Koneissa voi olla ja jossain on pakon sanelemana kaksi näytönohjainta, eli se integroitu + parempi näytönohjain (jos ei se mukana tuleva riitä integroitu riitä)
Siis edelleenkin vain jos koneessasi on vapaa AGP-väylä. Kaikissa koneissa, missä tämä näyttis on integroitu, niin ei ole vapaata AGP-väylää. (kuten jotkut pakettikoneet)
#5
Lisättäköön tuohon vielä, että PCI-väylään liitettävällä näytönohjaimella TV-out siirto hoituu myös kätevästi.

#6
Ainakin PCI ja AGP kortit toimivat moitteetta yhtäaikaa.. Sama kuva kummassakin.

En tiedä sitten miten noiden integroitujen kanssa?.

"Tämä mietelause olisi viisi sanaa pitkä jos se olisi seitsämän sanaa lyhyempi.."
#7
olmari Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
PCI äylällinen kortti toimii tasan taatusti yhtäaikaa integroidun kanssa yhtäaikaa. Integroitu kortti on AGP-väylässä koneen kannalta, joten jos hommaat AGP-väyläisen kortin, niin se on jokotai-tilanne. Sitten taas lähes kaikissa uusissa kortiessa on kaksi RAMDACia eli saat kaksi erillistä kuvaa, monitoriin ja televisioon, samasta kortista.
#8
Quote:
Sitten taas lähes kaikissa uusissa kortiessa on kaksi RAMDACia eli saat kaksi erillistä kuvaa, monitoriin ja televisioon, samasta kortista.
tai ehkä ennemminkin kahteen monitoriin, kahteen littuun tai littuun ja monitoriin..

Tv-Out sitten erikseen vielä..

"Tämä mietelause olisi viisi sanaa pitkä jos se olisi seitsämän sanaa lyhyempi.."
#9
olmari Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Quote:
tai ehkä ennemminkin kahteen monitoriin, kahteen littuun tai littuun ja monitoriin..

Tv-Out sitten erikseen vielä..
ON niitä liittimiä usein kolme, korteissa ei silti ole KOLMEA RAMDACia. Vaikka liittimiä olisikin kolme, niin saat yhtäaikaa kuvan vain KAHTEEN laitteeseen.
#10
Kyllä sen kuvan saa jollain korteilla kolmeenkin laitteeseen, mutta kaksi näyttöä näyttää silloin samaa kuvaa.
#11
olmari Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Quote:
Kyllä sen kuvan saa jollain korteilla kolmeenkin laitteeseen, mutta kaksi näyttöä näyttää silloin samaa kuvaa.
Saahan tuon käytännössä kaikissa laitteissa kyllä, silloin vain kannattaa käyttää littua samaan kuvaan kuin telkkukuvaa, koska kuva menee huonoimman mukaan (=telkku, 50hz lomitettu). Eli silti on ne samat kaksi RAMDACia. Ja alkuperäisestä viestistä saa sellaisen kuvan että hän haluaa erikseen kuvan monitoriin ja (eri) kuvan telkkariin; Tällöin mikä tahansa kortti missä on kaksi RAMDACia kelpaa jo yksistänsä (eli kaupassa pyytää korttia mikä pystyy näyttämään kahta eri kuvaa), ja saa olla AGP väyläinen, joskin sitten integroitu lakkaa toimimasta.

Tai sitten juuri niinkuin alkuperäisessä oli ehdotuksena että ostaa lisäksi joku oikein sikahalpa ohjain missä on s-video lähtö PCI versiona, niin voi käyttää integroitua että lisäkorttia yhtäaikaa.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.