Emolevy hajalla?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi pekey5k 05.05.2005.

  1. pekey5k

    pekey5k Regular member

    Liittynyt:
    08.06.2003
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eli koneessani on Soltek KT-400C emo, Athlon XP 2700+ prossu, Radeon 9800SE näyttis, Win XP, jne.

    Kone ei lähde läheskään aina päälle (Windowsiin asti) tai kaatuilee melkein koko ajan; näyttöön tulee bluescreen jossa on joko "BAD_POOL_CALLER" tai "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" ilmoitukset.

    Katsoin koneen sisälle ja huomasin, että muutaman prossun vieressä olevan kondensaattorin päällä on jotain oranssia/keltaista kuivaa mönjää. Ne on ilmeisesti sitte vähä niinku paskana, vai?

    Ja emolevy on jo kerran vaihdettu uuteen ku edellinenki meni sököksi eli mun on varmaan aika vaihtaa emolevyn merkkiä!?!
     
  2.  
  3. mcmopo

    mcmopo Active member

    Liittynyt:
    01.07.2003
    Viestejä:
    1,507
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    68
    Kuinka vanha emolevy on? Ainakin parivuotta sitten oli jotain juttuu että joltain emolevyvalmistajilta olisi päässyt viallisia kappaleita kuluttajille (sisältäen juuri tuon kondensaattori homman). Tosin jos emolevyssä ei ole takuuta enää jäljellä niin kondensaattorit on helppo vaihtaa itsekkin, jos kolvi pysyy vähäänkään kädessä. Lisäksi tuolloin pääsee halvemmalla.

    Itselläni oli jonkun aikaa sitten samantyyppinen ongelma. Mutta silloin konkat tosin räjähteli.... eli suomeksi sanottuna ne voi olla viallisia.
     
  4. jarzza

    jarzza Guest

    Väittivät silloin kun kondensaattoriräjähtely oli vaudikkaammillaan että aasiassa olisi "väärennettyjä" konkkaeriä,itellä mennyt 1emo ja 1näyttis,mutta sen näki kyllä selvästi,perseet aivan pullahtaneet.
     
  5. kestis

    kestis Member

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei niitä kondensaattoreita ihan helppo ole vaihtaa. Emolevy on monikerroksinen, ja myös juotokset ovat vaativia. Myös vanhojen poistaminen on vaikeaa, pilaamatta koko lautaa.
     
  6. yera-arts

    yera-arts Member

    Liittynyt:
    30.04.2005
    Viestejä:
    79
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tosiaan kannattaa antaa jonkun elektroniikka alan ammattilaisen tai syvällisemmän harrastajan vaihtaa konkat, Itse olen hiukan harrastanut, tätä varten ostin wellerin pikajuottimen. Ei kannata millään vanhalla isokärkisellä sohia... Tokihan kannattaa aina kokeilla kaikki keinot ennen uuden ostamista, Hyvä kolvi, harjoittelua, tina kannattaa ostaa alan liikkeestä, myös Konkat saa esim. Bebekistä http://www.bebek.fi/ Jos ei ole tuttua kolvaajaa, ja tämä on ainoa vaihtoehto, niin mikäs siinä, kun kokeilee vaan. Aina pitää kuitenkin punnita omassa mielessä, koska on myös aina piilevä vaara, että muut komponentit saavat kärsiä, täten en ota myöskään mitään vastuuta agitoimisesta.
     
  7. turska

    turska Regular member

    Liittynyt:
    20.10.2004
    Viestejä:
    4,040
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Niinkuin yera-arts mainitsikin,voi konkat vaihtaa itsekin.millään kosaanilla ei kannata yrittää mutta onnistuu jos hiemankin omaa kädentaitoja tuo uusien juottaminen paikoilleen.Jos Bebek:ltä ei löydy osia niin http://www.partco.fi ,sieltä löytyy.
     
  8. Osku87

    Osku87 Regular member

    Liittynyt:
    30.11.2004
    Viestejä:
    2,634
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Monikerroksisuus on kyllä totta, mutta se ei vaikuta nyt, koska vaihdetaan isoja osia, jotka on liitetty ihan siihen pintakerrokseen eikä sisäkerroksiin. [Saat olla aika haka kolvin käyttäjä, jos sinne sisäkerroksiin meet jotain juottelemaan kiinni. ;)] Onhan se tietysti vähän haastavaa vaihtaa niitä, mutta kyllä se voi onnistua helpostikin. Takuun ollessa voimassa ei tietystikään kannata mitään juotoksia ruveta tekemään, vaan viedä se vaihtoon.
     
  9. pekey5k

    pekey5k Regular member

    Liittynyt:
    08.06.2003
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo eli vein koneen huoltoon ja emo oli sökönä, takuuseen uusi..
     

Jaa tämä sivu