1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kanavanippu hukassa

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi blackmoon 14.03.2005.

  1. blackmoon

    blackmoon Member

    Liittynyt:
    05.08.2003
    Viestejä:
    66
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    haettiin tos akan kans topfield 5100-boksi ja kaikki muuten kunnossa paitsi että se löytää ainoastaan ton yle:n nipun?? eli ei maikkaria ym. , mikä mättää? katolla törröttävän haravan ja kaapelien kuvittelisin olevan kunnossa (5v vanha rivari). analogisina kanavat näkyy erinomaisesti. kuka ties?
     
  2.  
  3. Kurtza

    Kurtza Regular member

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    655
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  4. marrvel

    marrvel Member

    Liittynyt:
    24.02.2005
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mullakin boxi löysi vain ylen kanavat. Vika oli siinä että taloyhtiössä olikin kaapeliverkko ja minulla antenni boxi =) katolla oli kanssa antennit =)
     
  5. blackmoon

    blackmoon Member

    Liittynyt:
    05.08.2003
    Viestejä:
    66
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Niin, no Tampereen rajojen sisällä ollaan... ja ei oo kaapeliverkkoa! Mutta hain gigantista tollasen philipsin sisä-antennin ja johan löysi maikkarin-nipun. Tosin edelleen ongelmia: ääni pätkii, kuva pikselöityy välillä... täytynee viedä antenni takas ja ottaa joku toinen tilalle. prkle!
     
  6. Kurtza

    Kurtza Regular member

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    655
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ilmeisesti taloyhtiöllä on yhteinen harava-anteeni joten sitä ei parane niin vaan suunnata. Ton boxin pitäisi olla suht herkkä, joten ihmettelen miksi nuo niput ei löydy.

    Ainakin tänään sain ensimmäiseksi pixelöitymään, kun pidin laitteen vieressä pleikkaria ja subbaria samaan aikaa päällä, joten laite saattaa olla herkkä myös häiriöille? Täytyy vielä tutkia.

    Väitti esim. MTV3:n olevan salattu tai teräväpiirtokuvaa.
     
  7. blackmoon

    blackmoon Member

    Liittynyt:
    05.08.2003
    Viestejä:
    66
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    sama juttu; salattu tai teräväpiirto! ...hmm, boxi on telkkarin päällä ja n. metrin säteellä on tommonen 45 kg:n subbanen, keskitie, a/v vahvari ym... voisko toi olla sit niin herkkä häiriölle?? mene ja tiedä, mut ei kuitenkaan huvittaisi siirtää kovinkaan kauas; menis piuhat uusiksi, eikä olis ihan halpaa lystiä ja tapana on kyl pyrkiä pitään noi kaapeleiden pituudet mahdollisimman lyhyinä.
     
  8. cad60

    cad60 Member

    Liittynyt:
    01.08.2004
    Viestejä:
    75
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Taloyhtiö ei ole vielä digitalisoinut antenniverkkoa eli digiboxi ei toimi eli hae kaikkia muxeja! (monikaan taloyhtiö/isännöitsijä ei ole vielä ottanut digi asiaa todesta eli sitten joskus kun analoginen lähetys loppuu yrittävät kaikki taloyhtiöt saada nopeasti järjestelmät digitalisoitua! Vain pieni mutta ; ei ole tarpeeksi tekijöitä eli varmmaan kestää hetken kun taloyhtiöissä katsotaan mustaa kuvaruutua .... no ehkä vain puolisen vuotta .... :) )
    Pikselöityvä kuva/pätkivä ääni johtuu huonosta signaalista eli välttämättä tuollainen sisäantenni ole tarpeeksi tehokas !
     
  9. Kurtza

    Kurtza Regular member

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    655
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mun mielestä olen kyllä pystynyt pitämään ainakin subbaria päällä samaan aikaan kun käytän digiboxia.

    Tein oudon havainnon. Kuva parani, kun sammutin laitteet, mutta pixelöintiä jäi ja ilmeni tuli silloin ja tällöin ja alempi signaalitolppa vainteli 80%-90% välillä (normaalisi ei vaihtele ja pysyy 95%).

    Nykäsin anteenijohdon irti ja silti kuva jatkui samanlaisena eli jatkoi näkymistä !?! Ei edes huonontunut. Hetken pähkäiltyä laitoin johdon takaisin ja otin hetkeksi USB-johdon irti. Kuva palasi takaisin normaaliksi 95% eikä enään pätki, mutta jos nyt ottaa anteenijohdon irto katoaa signaali täysin.

    Pystyikö boxi hetken nappaamaa lähetystä usb-piuhan kautta (kuten irrallinen boxiin kytketty anteenijohto toimisi)??? Voiko viritin maadoituksen kautta (vahingossa) hyödyntää myös toista piuhaa. Ei toi boxi niin herkkä ole, että toimisi ilman mitään anteenijohtoa.

    Löytyiskö täältä jonkinalan tv-teknikko tai insinööri selittämään.

    Add:
    Ilmeisesti alempi tolppa kuvaa laatua ja ylempi voimakkuutta (65%)
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2005
  10. toiwari

    toiwari Member

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    You guys are so genious
     
  11. wiwwe82

    wiwwe82 Member

    Liittynyt:
    14.04.2004
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Niin hölmöltä kun se kuulostaakin, että vaikka katolla on antenni niin se ei merkkaa sitä että juuri digiboxi pitäisi olla haravamallia. Se voi olla myös kaapelimalliakin. Eräälle tutulleni kävi näin. Ensin osti haravaboxin ja osa kanavista toimi (taisi olla juuri Ylen kanavanippu). Ihmetteli ja selvitteli asiaa niin lopputulos oli että hän joutui vaihtamaan digiboxin kaapelimalliin ja nyt toimii loistavasti. Eli syy miksi näin niin rivitaloissa on monesti ns. keskusantenni. Niin sanotusti yhdestä paikasta ruokitaan kaikkia asuntoja. Ja tämä verkko oli rakennettu ns. kaapeli-tv verkon tyyliin. Olisikohan sinulla ollut samaa vikaa?
     

Jaa tämä sivu