1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kuva heiluu

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi MicoX 30.12.2004.

  1. MicoX

    MicoX Member

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hommasin jokin aika sitten Handan DVB-T 5000 mallia olevan digiboxin ja kaikki kanavat näkyvät hienosti ja kuva on hyvä. Videotkin sain viimein nauhoittamaan katseltavaa kanavaa. Boxi on tarkoitettu maanpäälliseen antenniverkkoon ja laite tuntuu laadukkaalta.

    Mutta....

    Vaikka kuvan laatu muuten onkin erinomainen ja terävä niin kuva heiluu telkkarin ruudussa ihan kuin tuulessa. Heilunta ei ole mitään järkyttävän suurta mutta sen verran huomattavaa että ärsyttää ja sen huomaa. Soitin antenniliikkeeseen, joka päivitti antenniverkon taloyhtiössämme. Siellä eivät osanneet sanoa mistä johtuu vaan kehottivat kokeilemaan piuhojen uudelleen järjestelyä. Olen koittanut varmasti kaikki mahdolliset ja mahdottomat kombinaatiot piuhojen ja SCARTien kanssa mutta mikään ei tunnu auttavan heilumiseen. Se on ja pysyy. Tämä ilmiö ei ole riippuvainen ulkona vallitsevasta säätilasta sillä kuva heilui vaikka ulkona olisi aivan tyyntä ja aurinkoista.
    En usko ilmiön johtuvan laitteesta, sillä testi- ja virityskuvat ovat paikallaan. Enemmänkin ehkä signaali tai kuvanlaatu, jotka laitteen mukaan ovat melko huonoja. Voiko asialle tehdä mitään vai onko tyytyminen vain huojuvaan kuvaan?

    Kiitos jo etukäteen neuvoista ja vinkeistä!
     
  2.  
  3. masaV

    masaV Regular member

    Liittynyt:
    23.02.2004
    Viestejä:
    245
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    epäilen antenniverkkoa ettei ole kunnolla digikelpoinen(esm,kaapelit on vanhoja 50 ohmisia niin aiheuttaa huojuntaa heijastuksia yms,nyky järjestelmät vaativat kunnon kaapelit eli 75ohmin sovituksella olevat.
    kallis ja vaikea saada suodatettua/korjattua väärillä kaapeleilla olevaa verkkoa kunnolliseksi.(imbedanssi ja sovitus)
    ota pari metriä koaksiaali kaapelia ja kuori 11cm pätkä paljaaksi ja taivuta keskilanka vasemmalla ja kuori/verkko oikealle eli T-kirjaimen muotoon niin saat hyvän sisäantennin ja kokeilet sillä jos näkyisi,jos näkyy niin epäilen ettei huoju enää jos huojuu niin olet huonossa kentässä,viritin rikki,antenniverkko on sökö(kaapelit) jos kuva sisäantennilla hyvä.
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2004
  4. MicoX

    MicoX Member

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Aika HC virittelyä, mutta kiitos vinkistä! Täytyypä kokeilla ensi viikon aikana tuota konstia ja katsoa huojuuko/näkyykö tuollaisella viritelmällä paremmin.
     
  5. turm

    turm Guest

    Vika voi olla myös töllössä. Ainakin Philipseissä on ollut tuollaisia vaivoja Handan DVB-T 5000:n kanssa.
     
  6. juppepupu

    juppepupu Member

    Liittynyt:
    28.09.2004
    Viestejä:
    61
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Huojunta ei voi missään nimessä johtua antenniverkosta .Kuva joko näkyy tai sitten ei .. Ei sieltä mitään varjoja ja huojuntaa digiboxilla kuvaan voi syntyä ..
    Vaihtaisin esinnä kuitenkin scartti johdon digiboxista telkkariin paremmaksi(ja mieluusti 1 suuntaiseksi) . Ja vika voi olla tosiaan telkkarissakin niinkuin edellinen kirjoittaja jo mainitsikin.
     
  7. Jukkh

    Jukkh Guest

    Voihan se yhtä hyvin olla päällekkäin olevat kanavat. Esim. boksissa, videossa tai tv:n lähetyskanava sama jossain vehkeessä, niin varmasti tulee häiriötä.
    Tarkista ekaks millä kanavalla digiboksi lähettää (rf-ulostulo kanava) ja sit videot. jos kanavissa väliä niin katso tuleeko samoilla kanavilla lähetystä tv-mastosta. Jos päällekkäisiä kanavia löytyy niin ne saa vaihdettua. Tämä silti vaikka käyttäiskin skarttia! häikkä löytää aina perille!!!
     
  8. juppepupu

    juppepupu Member

    Liittynyt:
    28.09.2004
    Viestejä:
    61
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mitkä h....n päällekkäiset kanavat ??? jos kytket boxin Scartilla telkkuun ja pistät videokanavan päälle , ei ole mitään väliä vaikka olisi 100 päällekkäistä kanavaa antenniverkossa. Digikuva joko näkyy tai sitten ei ...
    Siis kannattaa lähteä siitä , että ostaa kunnon scartin . Repii kaikki johdot pois joka ikisestä laitteesta mikä on kytketty .
    Antennipiuha seinästä (tmv) digiboxiin , ja digiboxista scartti (tai s-video) telkkuun .
    virrat telkkun ja digiboxiin . ei mitään muuta .Jos kuva vielä heiluu katkaisee scartista 19 pinnin telkun päästä(composiitti paluu) . jos vieläkin heiluu on vika joko telkussa tai digiboxissa ei MISSÄÄN muualla . Kandee vielä koitella eri tiloja (composiitti , s-video ,rgb), josko niistä olis helpotusta .
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2005
  9. MicoX

    MicoX Member

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Telkkari on tosiaan Philipsin mallia, joten voisko johtua siitä? Analogiset kanavat näkyvät ihan normaalisti ja hyvin mutta digiboksin kautta kuva huojuu edelleen, scartin vaihtaminen ei auttanut asiaa.
     
  10. juppepupu

    juppepupu Member

    Liittynyt:
    28.09.2004
    Viestejä:
    61
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mitä kuva moodia käytät(composiitti,s-video,RGB) ???? Omassani Hilipsissäni ei ainakaan voi millään todeta onko kuva RGB:ä vai komposhittiä . Suurin osa laitteista lähettää RGB moodissa silti komposiittikuvan synkkasignaalin mukana .. Ainut keino on todeta RGB:n toimivuus on repiä yksi värikarva irti scartista ...
    Ja koita häiritseekö se paluu tota komposiittikuvaa , jos sitä käytät .
     
  11. turm

    turm Guest

    Tuo ongelma johtuu luultavasti Philipsin automaattisesta kuvasuhteen vaihdosta. En tiedä tähän ratkaisua, mutta voit todeta asian itsekin:

    - Vaihda sellainen kanava, jonka kuvasuhteen boxi vaihtaa automaattisesti [bold]joksikin muuksi kuin [/bold] 4:3 Center tai 4:3 Full Screen.
    - Sammuta boxi ja käynnistä ja kanavan kuva ei enää heilu.
    - Vaihda joku kanava, jossa kuva heiluu esim. YLE1 tai YLE2.
    - Vaihda sille kanavalle, joka ei äsken heilunut ja sen kuva heiluu taas.

    Toivottavasti tuosta saa jotain tolkkua.

    En tiedä miten tuon Philipsin kuvasuhteen automaattisen vaihdon saa pois päältä, mutta poiskytkentä voisi ratkaista ongelman.
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 21.01.2005
  12. juppepupu

    juppepupu Member

    Liittynyt:
    28.09.2004
    Viestejä:
    61
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    8 pinni scartista katkipoikki , niin ei enää vaihtele kuvasuhdetta automaattisesti .. Tosin , ei kyllä vaihda automaattisesti av-kanavallekaan enää .
     
  13. MicoX

    MicoX Member

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuota automaattista kuvasuhteen vaihtamisen poistamista en olekaan vielä koittanut. Sen saa pois töllön valikoista. Ihan vielä en tohtis lähteä mitään särkemään tai katkomaan, kyllähän perskules vehkeiden pitäis toimia niitä tai piuhoja rikkomattakin....mutta jos mikään muu ei auta niin täytyy harkita uudelleen.

    Kiitos hyvistä vinkeistä taas kerran!
     
  14. juppepupu

    juppepupu Member

    Liittynyt:
    28.09.2004
    Viestejä:
    61
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Scartti on fiksu liitin oikein tehtynä .. Siinä saa yllättävän paljon ja monipuolisesti kuljetettua signaaleja . 95% kaupassa myytävistä scarttijohdoista on vaan täysiä susia .Liian ohut signaalijohtimet jne jne . Oikein tehtynä (koksilla kaikki piuhat) , toimii hyvin 2 suuntaisenakin ja pitkiäkin matkoja)
    Scartin pinnien katkaisu on ihan normaalia , ei mitään hajottamista . Miksi sinun esim. tarvitsee palauttaa turhaan kuva ja ääni takaisin televisiosta digipoxille, kuten täysinkytketyssä scartissa tapahtuu .
     
  15. turm

    turm Guest

    Onkohan tuo scartin 8 pinni syyllinen myös siihen, että, kun digiboxiin laittaa virrat boxin kyljestä ja tämän jälkeen töllön (Philips) päälle, niin töllö pistää digiboxin standby-tilaan?
     
  16. toiwari

    toiwari Member

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kannattaa myös kokeilla, jos mahdollista, jollain toisella laitteella, mutta samalla scart-kaapelilla samaan tv:n liittimeen.

    Ja voihan sitä aina kokeilla myös kytkeä boksin vaikka koaksiaalikaapelilla väliaikaisesti televisioon, jos epäilee ulkopuolista häiriötä. Silloin vaan täytyy säätää boksin RF-kanava joksikin sellaiseksi, mitä ei ole antenniverkossa ja jättää ainakin yksi kanava väliin.

    Taikka raahata boksi kaverille ja kokeilla siellä toisella telkkarilla.
     

Jaa tämä sivu