1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Medion MDC 4400 PVR - PC

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi COBHC 06.08.2005.

  1. Putteli

    Putteli Member

    Liittynyt:
    22.12.2005
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16


    Medion 4400:aan ei valitettavasti löydy sellaista softaa. Itse olen ratkaissut ongelman hankkimalla tallentavan DVD:n (kovalevyllä).Katso aikaisempia kirjoitelmiani yllä. (26.1.>)
     
  2.  
  3. mikk0h

    mikk0h Member

    Liittynyt:
    16.01.2007
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kenelläkään ei ole ideaa miksi ääni pätkii/rätisee (aika-ajoin) kun muuntaa medion mpg/mp2-> divx/xvid/mp3 (tai vaikkapa ogg) ?

    Olen kokeillut lukuisilla eri tekniikoilla.. Paras tulos tähän mennessä on ollut kun demuxaan projectx:llä mpeg-filun, muunnan videon -> divx/xvid vaikka autogk:lla ja mp2-äänen cdex:llä (lame3.92) -> mp3. Lopuksi muxaan videon ja äänen. ääni ei enää rätise, mutta pätkii välillä. Parempi se kuitenkin kuin rätinä.

    Ja siis kun sitä alkuperäistä mpeggiä katselee millä tahansa softalla ja koodekilla niin äänessä ei silloin ole mitään vikaa..
     
  4. samfin

    samfin Regular member

    Liittynyt:
    26.05.2005
    Viestejä:
    1,086
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Pystyikö tässä boxissa vaihtaan kanavien numero järjestystä? Eli jos vaikka MTV3 on numerossa 15, niin saanko sen vaikka numero kolmoseen. Nyt kun kävi niin että jouduin hakemaan kaikki kanavat uusiksi, kun kanavat hävisi johonkin ja samalla tippui n. 30 kanavaa pois (ei tosin haittaa, kun en niitä muutenkaan kattonut). Ei voi muistaa mitä kaikkea tässä ketjussa on käyty läpi jos edes tätä asiaa on kollattu. Ohjekirjaa en ole ehtinyt/jaksanut selailla jos on mahdollista. Täältä saan ehkä nopeammin vastauksen kysymykseen kun se, että joskus saisin itsestäni irti ottaa kirjan käteen ja lukaista.
     
  5. zonee

    zonee Member

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei minulla ainakaan toimi YLE:n tekstitykset noinkaan. Tekstitys tulee ihan liian aikaisin. Johtuneeko siitä, että kun muuttaa Medionin tiedostot mpg:ksi, niistä tulee pienempiä?
     
  6. MacKirja

    MacKirja Member

    Liittynyt:
    17.02.2007
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Entä Maciin siirto? Kuka osaa neuvoa? Yritin seuraavaa:

    Konvertoin Windowsissa USB Explorerilla mpg:ksi (joka on mpeg-2). Macin QuickTime ei sitä ilmaiseksi tunnista, joten käänsin tuon mpg:n (mpeg-2) ffmpegX:llä DVD:ksi ja poltin. Hyvä ohjelma muuten, mutta tulos on sellainen, että kuva nykii oudosti - katsomiskelvoton siis. Ääni on kokonaan mukana. Mistä tämä voi johtua? Koneessa ei ole vikaa. Sama nykiminen tuli, kun tuotin Toast Titaniumilla VCD:n.

    Käännös ffmpegX:llä esim mpeg-4:ksi tuottaa lähes kunnollisen tuloksen tietokoneella katsottavaksi. Siinä ei ole nykimistä. Sen sijaan ääni on kyllä hiukan pois synkasta.

    Kale

     
  7. MacKirja

    MacKirja Member

    Liittynyt:
    17.02.2007
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Edellinen jatkuu. Kokeilin toista formaattia. Vaiheet:

    1) Konvertoin Windowsissa USB Explorerilla mpg:ksi (tulos on mpeg-2).

    2) Käänsin tuon mpg:n ffmpegX:llä muotoon .mp4 H264, jonka toin iDVD:hen ja poltin. Kuva ei enää nyi, mutta kaikessa liikkeessä on huono resoluutio (raitoja). (Konvertoin animaatioleffaa). Ääni on edellä kuvaa n. 1 sekunnin. Kaikki nämä ongelmat ovat jo .mp4:ssa, iDVD:stä se ei johdu.

    Epäilemättä boxiin liitetty tallentava dvd olis parempi vaihtoehto. Tämä vie loputtomasti aikaakin.

    Kale
     
  8. micromat

    micromat Member

    Liittynyt:
    01.04.2005
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei kaikki medionin omistajat!

    pistäkää mulle tulemaan yksitysviesti ja sähköpostiosoitteenne
    niin saatte ohjeet yms. jonka jälkeen teillä ei ole enää käännös ongelmia.

    T.Micromat
     
  9. zonee

    zonee Member

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  10. tigeli

    tigeli Member

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  11. zonee

    zonee Member

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kehtaisitko vielä tarkentaa? Mikä on cvs? Joku eri ohjelma vielä? Tarkoittaako tuo re-processing, että se Medionin tiedosto pitää ProjectX-käsittelyn jälkeen (vai ennen) vielä käsitellä jollain muulla ohjelmalla?
     
  12. 2fst4u

    2fst4u Member

    Liittynyt:
    25.10.2004
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Laitoin privaa...
     
  13. micromat

    micromat Member

    Liittynyt:
    01.04.2005
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Toi lootahan on sama kuin medion nimellä markkinoitu boxi
    olisi kiva tietää onko tähän uuteen vision malliin tehty jotain parannusta ed. medioniin verrattuna, vai onko ihan sama boxi?.
    kertokoon he jotka asiasta jotakin tietävät.

    voisiko tosta usbexplorerista saada lähdetiedot,ja kehittää siitä uusi softa jos ei kerran schnaiderin oma väki ei ole kiinnostunut
    sitä parantamaan?.

    voisitteko te joille olen lähettänyt ohjeita privaatisti kommentoida
    elikäs onko ongelmat helpottuneet?.

    mielestäni toi puttelin tallennus menetelmä on muuten ihan ok.mutta
    eihän tolla tallennusmenetelmällä voi tallentaa kuin yhtä ohjelmaa kerrallaan kertokaa olenko oikeassa?.

    lisäksi noista ylen tekstien mukaan tulosta olen muistavinani sen että riippuu vähän tallennusmenetelmästä eli jos tallentaa suoraan rec painikkeesta tekstit tulevat mukaan ja jos tallentaa ajastimella tai toistonsiirtona tekstit jäävät pois olenko oikeassa?
    kommentoikaa asiaa.

    T.Micromat
     
  14. tigeli

    tigeli Member

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Itsellä on Schneiderilta saatu testisofta käytössä (1.53) joka korjasi Dolby digital & surround ääniongelmat toslinkin kautta. Alkulogo on ainakin vaihtunut Medionista Visionin logoon. Oletettavasti laitteet ovat siis aivan samat.
     
  15. Hobbymat

    Hobbymat Member

    Liittynyt:
    10.03.2006
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Onko tuossa uudessa versiossa korjattu ajansiirrossa esiintyvä ongelma, joka saa ajansiirtopuskurin tyhjenemään uuden TV-ohjelman alkaessa? Ohjelmia "viiveellä" katsottaessa mikään ei ole raivostuttavampaa kuin se, että boksi välillä tosiaan katkaisee puskuroidun ohjelman katsomisen ja siirtyy "suoraan" lähetykseen. Näin tuntuisi tapahtuvan ainakin Ylen kanavilla.

    Oletko muuten Schneiderilla töissä, vai onko muillakin "aktiivikäyttäjillä" mahdollisuus päästä kokeilemaan Medionin/Visionin firmisten testiversioita? Olen joskus viime kesänä liittynyt Schneiderin postituslistalle, mutta ainuttakaan sähköpostia esimerkiksi uusien päivitysten ilmestymisestä en ole vielä saanut, puhumattakaan vastaamisesta laitteen bugeja koskeviin kysymyksiin... Ehkä se kuvaa Schneiderin yleistä asennetta tähän hommaan, vaikka toivottavasti olen väärässä.
     
  16. AnteroB

    AnteroB Guest

    Tuli ostettua laite Vision merkkisenä, entinen Handan palautui kauppaan lukuisten ohjelmistobugien takia.
    Lyhyen testin jälkeen ihan OK laite, laitoin yöksi testiksi Spy Game leffan nauhoitukseen ja heräsin yöllä laitteen pieneen pörinään, kuuluuko asiaan?
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 15.03.2007
  17. yarski

    yarski Member

    Liittynyt:
    10.02.2004
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pitää se mullakin aika hurinaa, ei oo mikään hiljainen boksi. Äänen erottaa selvästi ainakin silloin kun levy käynnistyy. Leffaa katsoessa siihen tottuu...
    Semmoinen ominaisuus (omituisuus) on tossa että välillä jää levy jauhamaan itsekseen vaikka ei ole mitään katselua / tallennunsta päällä. Normaalisti sen pitäisi topata hetken kuluttua mutta aina ei vaan pysähdy ennenkuin otaa virrat pois.
     
  18. sine

    sine Member

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tätä tapahtuu kaikilla kanavilla. Jos ohjelma oli tärkeä ja haluat sen nähdä kokonaisena, niin se tiedosto löytyy USB Explorerilla sieltä kiintolevystä (tiedostonimi on time shifting tms.).

    Kokeilkaa joku muukin, että onko tämä ominaisuus vain tämän paikallisen kaapeli-tv:ssa esiintyvä/minun laitteen ominaisuus. Kun joskus kelaa EPG:llä sillä 2x painalluksella listauksen ihan loppuun, niin kuva jäätyy. Ääni kuuluu taustalla, mutta ruudulle jämähtää satunnaisesti joku kuva. Ihan sama mikä kanava, yle, maikkari, discovery... kaikilla sama juttu, satunnaisesti.
     
  19. Hobbymat

    Hobbymat Member

    Liittynyt:
    10.03.2006
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuollaista en ole havainnut, mutta mikä on "2x painallus"? Jotain nappia painetaan 2 kertaa peräkkäin nopeasti, vai tarkoitatko niitä "sivu ylös" ja "sivu alas" painikkeita (2 nuolta ylös tai alas)? Niillä EPG:tä selattaessa ruutuun tulee toisinaan jotain ylimääristä, jos selaa listan loppuun asti vauhdilla. Vaivaan auttanee säännöllinen resetoiti virtajohdon avulla. Nykyään RF-ohjattava ajastinpistorasia hoitaakin minulla sen homman säännöllisesti joka aamu ja muutenkin aina tarvittaessa... :)
     
  20. mpk666

    mpk666 Regular member

    Liittynyt:
    09.04.2002
    Viestejä:
    264
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mikset laita päivitystä jakoon, jos sinulla sellainen on? Kiinnostaisi kokeilla mitä kaikkea tuossa "beta" päivityksessä on korjattu vai onko muutakun mainitsemasi DD ääniongelmat? Toivottavasti korjaavat myös kanavilla joissa on irtotekstit esiintyvän ongelman että tekstit tulee tallenteissa liian aikaisin ja lisäksi jostain syystä joiltain maksukanavilta tehdyissä tallenteissa ei kuulu äänet mikäli ne muuttaa .mpeg muotoon USB-Explorerilla.
    Toivottavasti dvb.matt laittaa pian jakoon tuon Project X:n version missä on myös tuki Medion/Vision/Finnsat tallenteille. Itselläni on Finnsatin C-7200 boxi ja se lienee täysin identtinen Medion 4400 ja Vision mallien kanssa.
     
  21. tigeli

    tigeli Member

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Täytyypä kokeilla, en ole meinaan huomannut itse tuollaista käyttäytymistä vaikka toistonsiirtoa käytänkin kohtuullisen paljon.

    En ole töissä, mutta eipä ne minullekaan vastanneet sähköpostitse. Tämän jälkeen aloin pommittamaan puhelimella ja sen jälkeen tuntui löytyvän kaveria jotka tiesivät ongelmista ja mahdollisista korjauksista.
     

Jaa tämä sivu