Tarkoitus olisi saada 2 konetta lähiverkkoon pienimuotoista verkkopelailua varten. XP:n ohjattu verkon asentaminen ajettu molemmissa ja yhteys pelaa; molemmista pääsee selaamaan toisen jaettuja tiedostoja, mutta.. Toisen koneen "lähiverkkoyhteys" kuvakkeen päällä on keltainen kolmio ja teksti "vajaa tai puutteellinen liitettävyys" tai jotain, en muista tarkkaan. Kun verkkoyhteyksistä valitsee "korjaa" tulee ilmoitus että IP-osoitteen uusiminen ei onnistu. Kokeilin myös antaa itse molemmille koneille IP-osoitteet, jolloin keltainen kolmio häviää ja windows ilmoittaa yhteyden pelaavan, mutta tiedostoja ei pääse selaamaan! Kaapelissa tai laitteissa ei pitäisi olla vikaa. Toinen tälläkin hetkellä käytössä nettiyhteydessä ja toinenkin ollut vähän aikaa sitten. Molemmissa koneissa XP Pro, toisessa SP2. Verkkokortit joku vanha ISA-väyläinen 3Com ja toisesa emoon integroitu "SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter". Vika SP2:n palomuurissa (joka on pois päältä)? Muita palomuuri- ym. softia ei ole, tai ne on otettu pois päältä, koska nettiyhteyttä ei ole.
Käytännön toteamus: lisätkää aina netbeui-protokolla xp:n cd:ltä. En tiedä auttaako tässä tapauksessa, mutta monessa "verkko-ongelmassa" häiriöt häviävät.
kai annoit molemmille koneille IP osoitteet/address 192.168.x.x väliltä ja aliverkonpeite/subnet mask 255.255.255.0
Joo, mask oli toi 255.255.255.0, IP osoitteita en muista.. Heitin hatusta jotain, tyyliin 001.001.001.001 ja 002.002.002.002.. Pitääkö olla toi 192.168. alkuinen?
mieluusti kyllä, nekun on määrätty lähiverkkokäyttöön. pingiä kannattaa sitten kokeilla siihen toiseen koneeseen että verkko toimii. start/käynnistä->run/käynnistä->cmd ping 192.168.x.x
Tähän väliin sellainen ongelma että pitäisi saada kaksi konetta XP ja Win2000 yhteen. Kaksi xp konetta onnistuu kun suorittaa molemmista verkon määritys wizardin, mutta win2000:een ei käy se xp:n luoma verkonmäärityslevyke. Eli rautalangasta vääntäen, miten yhdistän koneet crossari-rj45:llä?
Eli ip:t toiseen 192.168.0.10 ja toiseen 192.168.0.20 aliverkko 255.255.255.0 ja helpottaa kun laittaa ne molemmat koneet saman workgroupin alle. Eli my computer propertis on computer name välilehdellä tabi mistä saa vaihtaa. Muista laittaa pallukka sen workgroupin kohalle, koska domainiin ette lokkaudu. Työryhmän nimeks voi laittaa vaikka peliverkko tai mitä nyt vaan haluu kunhan on samat kummassakin koneessa.Näin näkee toisen heti network placessa kun klikkaa show workgroup computers.
Control panel-->network connections, sit sieltä valitset sen yhteyden jota haluat muuttaa. Siellä tcp/ip properties valitset use following address ja naputtelet osotteet.
joo, pitääkö tossa laittaa muita kun ip ja aliverkonpeite? laitoin ne ja pystyy pingaa ja sillee, mut toi mun verkkoympäristö kysyy salasanaa ku sieltä koittaa tulla mun koneelle. miten saan sen heleen?
Ootko ja jakanut jotain kansioita ? Jos ootte määrittäneet kaikille koneille saman workgroupin , ei pitäis kysellä mitään.
Ootko ja jakanut jotain kansioita ? Jos ootte määrittäneet kaikille koneille saman workgroupin , ei pitäis kysellä mitään.
Entä jaot, pistätte kummastakin koneesta jotkut kansion jakoon(properties/sharing), niin pitäs ne näkyä, jos ei oo jaettu mitään, niin ei ole mitään mihin mennä. Jos ei ole jakoja pitää luoda käyttäjä jolla toisesta koneesta tullaan tupaan.
Vähän samanlaista mullakin: Koitan verkottaa kahta konetta (win2K pöytäkone ja XP kannettava. Pöytäkone on kiinni piuhalla D-Linkin DI-604:ssä, jossa on lisäksi Kissin DVD-soitin ja D-linkin DWL-770AP, jota kautta langaton yhteys pitäisi muodostua kannettavaan. Pöytäkoneessa näkyy tyoryhmän alla molemmat koneet, mutta kannettavan tiedostoihin ei kuitenkaan saa yhteyttä. Kannettavasta ei saa yhteyttä pöytäkoneeseen, netti toimii kylläkin. 604:ssa en ole säätänyt mitään kummempaa, 770:aan olen laittanut filtteriksi kannettavan verkkokortin MAC-osoitteen. 604 jakaa pöytäkoneelle IP:n 192.168.0.184 ja kannettavalle 192.168.0.169
Kiitos vaan itselleni : ) Sainkin jo vinkin nettiä kahlaamalla. Zone Alarmiin piti vaan laittaa kannettavan IP ja heti alkoi pelittämään.