1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mozilla Firefox - käyttäjäkokemuksia kaivataan!

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi maki 05.10.2004.

  1. maki

    maki Member

    Liittynyt:
    05.10.2004
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Morjens,

    Päätin vaihtaa kotikoneemme selaimen IE:stä johonkin muuhun ja päädyin FF:ään, kun sitä kehuttiin pienikokoiseksi ja nopeaksi (meillä on modeemiyhteys, nääs). Kompastuskiveksi muodostui ensinnäkin ohjelman versio. Asensin ensin 1.0:n, mutta siihen sopivaa kielipakettia en saanut toimimaan. Suomen kieli on ihan ehdoton, koska avokki ei hallitse Lontoon murretta ja sille on muutenkin hivenen hankalaa markkinoida tämä selainohjelman muutos. Ajattelin siis kiertää ongelman asentamalla vanhemman version ja toden totta - suomen kieli toimii. Vaan eipä tämä niin nopea olekaan, IE saattoi olla monessa suhteessa jopa nopeampi, mitä suuresti ällistelen. Muutamat sivut myös ilmoittelevat omituisuuksia, avokki mm. kävi Telkku.com:n sivulla, jossa aina lisätietoja ohjelmista hakiessa selain kyseli jonkin "bannerin" avaamisesta/tallentamisesta jotain. Tätä ei kuulemma IE:llä ollut tapahtunut.

    Eli:

    1) Onko sittenkin päivitettävä FF 1.0:aan?
    2) Miten sitten selvitän kielipakettiongelman?
    3) Miten saisi blokattua nuo "banneritiedostojen" latausyritykset kokonaan niin, ettei jollain tietyllä sivulla edes kysyttäisi niistä?
     
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
  4. Lorthreth

    Lorthreth Member

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  5. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,010
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Mozilla torjuu oletuksena kaikenlaiset pop-up ikkunat ja kun painat telkku.com sivulla jonkun ohjelman nimeä se sanoo tossa osoiterivin alla että pop-up blokattu eikä avaa sitä ikkunaa jossa lisätieto on. Ei hätää koska tämä on haluttu omainaisuus ja painamalla sitä ilmoitusta ja valitsemalla salli aina tjsp niin ne ikkunat tulee sitten sivulla aina auki...siis vain telkku.com sivulla. pop-up ikkunat sallitaan erikseen joka sivulle. Tosiasiahan on että pop-up ikkunat on perseestä ja IE on vielä syvemmältä poikittain. FF:n käyttö myös suojaa konettasi monelta verkon ryönältä joka hyödyntää IE:n aukkoja. Toi nopeusero FF:n ja IE:n välillä voi olla sitä että IE lataa dataa välimuistista edellisen vierailun ansiosta. Kyllä FF käyttä cachea kuhan ensin käyt kerran sivulla. Ainut syy käyttää on ohjelmointia osaamattomat apinat jotka tekevät sivuja jotka toimii vain IE:llä oikein...silloin on pakko käyttää jos on oikeasti tarve päästä jollekin sivulle.
     
  6. olavinto

    olavinto Member

    Liittynyt:
    17.12.2003
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itse olen käyttänyt Firefoxia niiltä ajoilta asti kun selaimen nimi oli vielä Phoenix ja voin lämpimästi kyseistä ohjelmaa suositella. Listaan tässä nyt muutamia erittäin hyödyllisiä laajennuksia ja linkkejä, jotka kannattaa tarkistaa Friefoxin asennuksen jälkeen:

    1. Mozillalle löytyy nykyään myös suomenkieliset kotisivut osoitteesta http://www.mozilla-europe.org/fi/

    2. Firefoxiin on tosiaan saatavilla laadukas suomenkielen käännös osoitteesta http://www.dabase.com/~ville/mozilla/firefox.html Muista lukea sivuilla olevat asennusohjeet tarkasti, niin toimii.

    3. Edellämainituilta sivuilta löytyy käännös myös Mozilla Thunderbirdille, jota suosittelisin Firefoxin parina käytettäväksi sähköpostiohjelmaksi.

    4. Firefox on parhaimmillaan, kun sen välilehti ominaisuuksia parannetaan esimerkiksi seuraavien laajennusten avulla:

    Tabbrowser Preferences mahdollistaa selaimen käytön ns. yksi-ikkunaisessa tilassa. Löydät sen osoitteesta http://update.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=158&vid=785

    MiniT (drag+indicator) lisää selaimeen tuen välilehtien raahaukselle, eli voit muuttaa niiden järjetystä. Löydät sen osoitteesta http://update.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=176&vid=797

    Mouse Gestures, eli hiirieleet ovat nettiselaimessa täysin korvaamattomia, joten lataa ihmeessä tämä laajennus heti osoitteesta http://update.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=39&vid=810

    Lisää loistavia laajennuksia ja erilaisia teemoja löydät osoitteesta http://update.mozilla.org/
     
    Viimeksi muokattu: 12.10.2004
  7. mika

    mika Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    26.03.2003
    Viestejä:
    5,157
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116

Jaa tämä sivu