*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Tietokoneen lämmön tarkkailu ohjelma

Tässä viestiketjussa on 24 viestiä.

#1
Eli onko ohjelmaa jolla voi kattoa nuo lämmät prossusta kun tietokone on jo käytössä?kuinka paljon lämpöä pitäisi olla että se on hälyttävää?itellä semmonen 54c pienellä volttimäärällä entäs vesi jäähy onko se parempi kun normaali?
▼▼ Tässä viestiketjussa on 23 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Motherboard Monitor http://mbm.livewiredev.com/ on mielestäni paras, mutta muitakin on. Emolevysi valmistajalla on varmaan myös oma ohjelmansa tuohon.

54 astetta on vielä kaukana hälyttävästä. Kun lämmöt on yli 70 niin alkaa olemaan jo liian kuumaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.8.2004 @ 23:45

Real Eyes
Realize
Real Lies
#3
http://www.almico.com/speedfan.php
54 on Intel puolella jo aika lämmin, mutta ei hälyyttävä.
#4
1. Mitenköhän mä saisin näkyviin prossun lämmöt, kun en tunnu löytävän niitä millään ohjelmalla? Tää on Fujitsu-Siementäjän pakettikone. Emo on Fujitsu Siemens D1520 ja prossu on Intel Celeron 2.6. Lähdenkö suosiolla kauppaan ostamaan uutta emoa?

2. Miten saan säädettyä tuulettimia Speedfanilla? Olen räpläillyt sitä vähän jokapaikasta mutta toi Lontoo ei ole vahvimpia kieliäni?

3. Nämä on hyvät sivut, kaltaiseni puupää olisi jo vetänyt ranteet auki tiedonpuutteen vuoksi, ellen olisi joskus eksynyt tänne!
#5
http://www.fujitsu-siemens.co.uk/rl/servicesupport/techsupport/Boards/Motherboards/FSC/d1520/D1520.htm
Intel® 845GE Chipset, tuon piirisarjan lämmöntarkkailun kyllä luulisi toimivan kaikilla ohjelmilla jotka noita lämpöjä kertovat.
Configure->Fans lehdeltä pitäisi löytyä tuulettimien säädöt, tuo säätäminen ei vain toimi aivan kaikilla emolevyillä.
#6
Paljon mahdollista, että pitäisi näkyä, mutta mä en ilmeisesti sitten vaan osaa. Mä tarvitsen ajatuksen voimalla toimivan koneen. Kiitos kuitenkin.
#7
"entäs vesi jäähy onko se parempi kun normaali?"

Vesi siirtää lämpöä muistaakseni kahdeksan kertaa tehokkaammin kuin ilma...eli on parempi kuin ilmajäähy. Tietysti se vesi jäähdytetään useimmiten ilmalla. Vesijäähypaketitkin on niin valmiita nykyisin että jos on vähänkin taitoa niin pitäis onnistua asennus. Vesijäähyä tarvi vasta jos aikoo ylikellottaa tai hiljentää konetta. Vuosien vesijäähy kokemuksella :)

Give a man a fish and you feed him for a day.
Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
#8
http://WWW.lavalys.com ja sieltä everest home edition. Siitä tietokone ja anturit,niin lukee kaikki suomeksi.
#9
Jep, everestikin on kokeiltu, ei näytä kuin kovalevyn lämpöä.
#10
Kun keinot loppuu otetaan konsti. Kotelo auki ja jos sormi kestää (prossun ja piirisarjan) niin ei oo mitään hätää.
#11
Ei meillä keinot lopu, eli siis jos nyt oikein ymmärrän, Emo on liian laadukas ja sieltä ei löydy tarpeeksi antureita? Miten helposti nää pakettikoneen tavarat saa siirrettyä uudelle emolevylle?
#12
ää öö siis tarkoitatko tavaraa mitä sinulla on kovalevyllä? Sehän käy niin että kaapelit kiinni. Siis kovalevystä uuteen emoon.
#13
Olen pahoillani, jos olen huonosti ymmärrettävä. Tarkoitin lähinnä näitä muisti, prossu, yms, laittamista uuteen emoon. Että miten hyvin noi on yhteensopivia toisten emojen kanssa, niinkuin yleensä. Ettei tarttis ihan koko konetta laittaa uusiksi.
#14
Kyllä tosta pitäis ne anturit löytyä. Mulla on emo vuodelta (ei kehtaa ees sanoa) ja siinäkin näkyy kaikki noi lämmöt sun muut. Mutta kai noi muistit ja prossut aika hyvin muihinkin emoihin käy.
#15
Olen kokeillut varmaan 5 ohjelmaa, mikään ei löydä muuta kuin kovalevyn lämmön. Olen ilmeisesti puupää.
#16
Löytyykö BIOS:ista PC health välilehteä tai vastaava josta lämmöt löytyy?
#17
Pitäiskö se healtti olla jossain omana valikkonaan vai onko se jonkun toisen valikon alla. Pikaselailulla en ainakaan mitään tuohon healttiin liittyvää löytänyt.
#18
No niin, amatööri on taas täällä kyselemässä. Nyt sain melkein ilmaiseksi Epoxin ep-8k9a emon ja nyt on sitten epäselvää käykö mun prossu(intel celeron 4a) Epoxin emoon. Emo vaatii socket a:n prossun. En ole löytänyt vielä sopivia taikasanoja googeliin, joten viisaat kertokaa.
T:Seuraavaksiko prosessorin ostoon?
#19
Ne taikasanat joita google halusi oli "Epox ep-8k9a"..tulos: http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8k9a.htm

Eli kuten huomaat spekseistä kyseinen emo tukee AMD:n prossuja...eli AthlonXP tai Duron ostoon. Sempron olisi tietysti houkutteleva vaihtoehto mutta en tiedä sopiiko se tuolle emolle.

Give a man a fish and you feed him for a day.
Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
#20
Aida 32 on ihan kiitettävän oloinen ohjelma. Kertoo ihan selkokielellä osien lämpötilat etc. :)

Yllättävää oli ku ostin Nexus Breeze Casen niin lämpötilat laski koneessa 5-7 astetta. Ei yhtään huonompi juttu. Ja onhan tämä kotelo melko hiljainenkin... :)

Toisaalta, kotelossa on pohjassa kotelotuuletin et eiköhän se johdu aika lähelle siitä se viilentyminen.

Eli lämpötilat on nyt pitkän käytön jälkeen prossulla 40 astetta idlenä ja 45 käytössä. Eli ihan terveet lämmöt on.

Emolevy on suurinpiirtein 35 astetta joka on myös ihan oorait.

(Koneessani on AsRock K8S8X, Athlon 64 3200+ sekä Radeon 9800 Pro)

Elikkäs kotelon sisuskaluja saa viileämmäksi myös kotelotuulettimilla, jotka ei nyt niitä kalleimpia osia ole mutta kannattaa aluksi perehtyä et miten asennus tapahtuu koteloon ja emoon. Tuulettimessa on se hyvä puoli että kun kotelossa on itsessäänkin tuuletin, saavat muut tuulettimet käydä pienemmillä kierrosluvuilla.

Joillakin on tapana pitää koteloaan auki, joka toisin kuin luulisi, lisää lämpöä koneeseen. Tämä johtuu siitä että ilma ei kierrä toivotulla tavalla silloin kuin koneen 'seinät" ovat pois, joten lämpö siis pyörii siellä kotelossa miten tykkää, lämmittäen osia vain lisää.

Vesijäähy on tietenki ihan oma juttunsa, sillä tietenki saa konetta viileämmäksi ja se soveltuu yleensä paremmin myös kellotteluun mutta se on tietääkseni jo vähän enemmän säätämistä. :) Itselläni ei ole vesijäähyistä eikä kompuroista mitään käytännön kokemusta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.10.2004 @ 08:15

''You can never have too much firepower''
#21
Kokeile Sisoft Sandraa,sillä pitäis näkyä mitä kone sisältää ja nuo lämmöt myös jos on anturit koneessa kohdallaan.
#22
Mulla kopan auki lyöminen tiputti lämpöjä 5 astetta :D eli ei tuo ainakaan mulla pidä paikkaansa, että lämmöt nousis kopan ollessa auki.
EDIT: mitäs tuossa speedfanissa tarkoittaa tuo Temp3 näyttää mulla 127 celsius astetta =D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.10.2004 @ 06:36
#23
tuo temp3 arvo luetaan väärin(esim kyseinen lämpömittari on disabloitu raudalta ja piirisarja kumminkin lukee sitä lämpöä kun sellainen löytyy ja saa ihan ihme arvoja jotka se sitten välittää speedfan:ille), tuollainen lämpötila olisi kyllä kätevä esim kananmunien paistamiseen.
#24
Soku on aivan oikeassa siinä, että koneen lämmöt nousevat jos kopan aukaisee juuri tuon vääristyneen ilmankierron takia. Jos näin ei tapahdu tai JOPA päinvastoin tuuletus on pahasti pielessä ja ilma kiertää kotelon sisällä aivan väärin jos ollenkaan.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.