AfterDawn logo

Toyota perustaa uuden puolijohdeyrityksen – Päämarkkina itsestään ajavat autot

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Toyota aikoo perustaa yhteistyössä japanilaisen Denson kanssa uuden puolijohdeyrityksen, jonka tarkoituksena on kehittää autonomisesti liikkuvat autot mahdollistavia laskentapiirejä. Uusi yritys kehittäisi myös sensoreita ja tehomoduuleita autoihin.

Toyota on tehnyt läheistä yhteistyötä Denson kanssa aiemminkin itsestään kulkevien autojen saralla, sillä molemmat yhtiöt olivat hiljattain mukana sijoittamassa lisää rahaa Uberin itsestään ajavien autojen yksikköön. Yhtiöiden välistä yhteistyötä helpottanee oleellisesti se, että Toyota omistaa Denson osakkeista 24 prosenttia. Uudesta yhtiöstä Denso omistaa 51 prosenttia ja Toyota 49 prosenttia.

Kilpailu itsestään ajavissa autoissa kiihtyy hiljalleen, kun teknologia alkaa lähestyä kaupallistumisvaihetta. Tesla on jo ilmoittanut siirtyvänsä pois Nvidian laskentapiireistä ja aikoo jatkossa käyttää itse kehittämiään piirejä. Markkinoilla pakkaa sekoittavat myös Googlen kehitysprojektista alkunsa saanut Waymo sekä Apple, jonka on jo usean vuoden huhuttu kehittävän omaa automallia.

1 KOMMENTTI

Dafly1/1

Hieno homma, kun näiden kehitystyö on jo pitkällä ja valmiita tuotteita nähtäneen 2020-luvun alkupuolella. Suomessa nopeusvalvonta on vedetty niin tiukalle rahastusmielessä, että autolla ajaminen ei ole enää mukavaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT