1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kovalevyltä vanhat tiedot takaisin?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Veba 27.02.2013.

  1. Veba

    Veba Regular member

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    105
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Tilanne seuraavanlainen. Tein ulkoiselle kovalevylle sellaisen palautus jutun, jos tietokone menee ihan tilttiin niin tuolla voi sitten palauttaa koneen lähtöruutuun. Ongelma on semmonen, tuolla ulkoisella kovalevyllä oli tietoa kahdella asemalla eli se oli jaettu kahteen osioon niin palaustus juttua tehdessä tietokone kysyi kummalle asemalle palutus tiedostot asennetaan ja sieltä postetaan kaikki vanhat tiedostot. Nyt kävi niin että ulkoiselta kovalevyltä hävisi kaikki vanhat tiedostot ja se on enää vain yhdessä osiossa. Ja näyttää, että kovalevyn kokokin on pienentyny. Ennen se oli muistaakseni 250GB niin nyt enää 34GB. Ristus ku näistä ei tajua oikein mitään!!! Oliko tämä tarpeeksi epäselvästi kirjoitettu? Eli saanko kaivettua nuita vanhoja kamoja mitenkään?
     
  2.  
  3. Joensuu

    Joensuu Active member

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    2,545
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
  4. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Sori etten kerro miten vika korjataan (mahdollisesti).
    Tulevaisuutta varten.
    "Ei paras" mutta simppeli tapa 'jos tietokone menee ihan tilttiin niin tuolla voi sitten palauttaa koneen lähtöruutuun': Live Linux CD:llä ja sen Gparted ohjelmalla kovalevyn osion kopiointi toiseen asemaan (ulkoiseen). En nyt muista pitääkö luoda kopioitavan kokoinen (tai isompi) unallocated vai osaako tarpeeksi isosta vapaasta tilasta lohkoa suoraan uuden osion johon kopioituu.
    Palautus "päinvastoin" live linuxilla ja Gpartedilla.

    Toinen kun on levykuvan teko ohjelmalla luoda image (esim. .iso) ja kopstat se ulkoiseen. Kuvan "poltto" takaisin seonneen winukan tilalle taasen live linuxilla tai vastaavalla.
     
  5. Veba

    Veba Regular member

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    105
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Miten tuon kovalevyn pieneneminen on mahdollista, 250gb --> 34gb? Ja kovalevy oli jaettu kahtia niin ei ole enää kuin yksi osa jäljellä. Levyn toisesta puolesta tein palautus levyn ja tietokone sanoi, että kaikki tältä asemalta poistetaan. No se posti koko levyn ja hävitti toisen puolen tiedostot ja yli 200gigaa levytilaa. En jymmärrä...???
     
  6. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Helppohan ohjelman on levyn kokoa muuttaa, pari bittiä vaan oikeaan (tai tässä ehkä väärään) paikkaan... Mm. sen takia niitä varmuuskopioita juuri otetaan suurella vaivalla.

    Mutta kokeile tosiaan jollain hyvällä palautussoftalla tai vaikka em. linuxin levytökaluilla, löytyykö levyltä piilotettua osiota, jossa se on palautusdatasi majailee, tai onko osiointi muuten palautettavissa johonkin aiempaan olotilaan. Ei muuten Windowsin (oletan, että sitä käytät) Disk Manager näytä levyllä olevan piilo-osiota? Anyway, niin kauan kuin vain levyn kirjanpito tai osointi on pielessä, eikä vanhan datan päälle ole oikeasti kirjoitettu mitään, on hyvinkin mahdollista, että ne saa pelastettua. Mutta jos vanhan datan päälle on jo kirjoitettu (kuten tässä voi olla tehty, jos levylle on kirjoitettu se "palautusdata"), palautus ei enää kotikonstein eikä millään järkevällä budjetilla ole mahdollista.

    Ellet muuten löydä sopivaa palautusohjelmaa, Hiren's BootCD ainakin löytyy netistä ja sieltä voisi sopiva ohjelma löytyä.
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2013
  7. Peku

    Peku Active member

    Liittynyt:
    10.08.2010
    Viestejä:
    1,398
    Kiitokset:
    76
    Pisteet:
    58
    http://www.reclaime.com/
    Reclaime, testattu ja todettu toimivaksi palauttamalla n. 800 tärkeää kuvaa kovolta. Huonompi homma on se että tuo maksaa 70€, ilmaisversiolla ei tee mitään. Voihan sen maksullisen version toki tonkia netin syövereistä halutessaan, on tosin piratismia.
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2013

Jaa tämä sivu