1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi pöytäkone

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi terbba 15.02.2013.

  1. terbba

    terbba Member

    Liittynyt:
    22.03.2011
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Olen ajatellut kasaavani seuraavan koneen itse, noin 1000€ budjetilla ja haluaisin kysyä että olenko tehnyt suht.järkevät komponenttiratkaisut. Kone tulee siis pelikäyttöön jolla hoidan myös muut päivittäiset nettivierailut.

    Tässä kokoonpano:

    Jos vaihtaisitte joitain komponentteja niin linkatkaa sekä perustelkaa valintanne. Ja jos minulta puuttuu tuosta jotain niin kertokaa ihmeessä :)
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2013
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  4. terbba

    terbba Member

    Liittynyt:
    22.03.2011
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Unohdin mainita etten aio harrastaa kellottamista + matkasta jäi tuo SSD, onko tällöin kokoonpano noilla ehdottamillani komp. ok?
     
  5. Melanoff

    Melanoff Newbie

    Liittynyt:
    11.02.2013
    Viestejä:
    0
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    0
    K mallin prossun jälleenmyyntihinnankin takia se kannattaa ottaa. Hintaeroa se 10 euroa (?)
     
  6. terbba

    terbba Member

    Liittynyt:
    22.03.2011
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ahaa, miksi juuri tämä K-malli?

    Edit: antaako tämä K-malli juuri mahdollisuuden kellotukseen?
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2013
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    5 euroo.

    K mallia pystyy kellottaan. 3570 ilman K kirjainta on puhdas kusetusprossu.
     
  8. terbba

    terbba Member

    Liittynyt:
    22.03.2011
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kokoonpanoon tuli muutoksia lähinnä kotelon ja virtalähteen kanssa. Pystyttekö sanomaan riittääkö tämän kotelon mukana tuleva virtalähde kokoonpanolleni vai pitääkö katella toista poweria? http://www.jimms.fi/tuote/RC-430-KWP500-EX
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Itse en luottais mihinkään missä sanotaan vaan "500W virtalähde" eikä juur yhtään enempää. Lisäks CoolerMasterin halpapowerit ei oo mitenkään ollu kehuttuja, joten mielummin valitset kotelon ja powerin erikseen.

    Esimerkiksi:
    http://www.jimms.fi/tuote/SST-RL01B-USB3.0

    sekä

    http://www.jimms.fi/tuote/P1-550S-XXB9

    = about 110e mikä on 20e enemmän, mutta laadussa huomattavasti parempi. Jos haluaa satasen pintaan niin powerin pystyy vaihtamaan tohon http://www.jimms.fi/tuote/SST-ST50F-ES

    Ja ennenkun uppmas kitisee niin olen noitakin powereita asentanut koneisiin eikä ongelmia ole esiintynyt, en ihan jokerilla suosittele.
     
  10. terbba

    terbba Member

    Liittynyt:
    22.03.2011
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pakko vielä varmistaa tuon powerin riittävyys kun ainut mistä en älyä oikein niin on juuri nuo powerit ja niiden riittävyys. Tuo XFX550W Core edition () taitaa olla laadukas kampe mutta riittäähän se varmasti tuolle kokoonpanolle? Kotelossa siis kaksi 200mm tuuletinta ja kaksi 140mm tuuletinta. Ei kolaha nuo hattiWatit taikka ampppeerit....

    Kohta lähtee paketti tilaukseen :)
     
  11. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Riittää hyvin ja XFX on hyvä merkki. Tuulettimilla ei käytännössä ole merkitystä virrankulutuksen kannalta, tärkeimmät on prossu ja näyttis. Tuollainen kone kuluttaa rasituksessa ehkä vajaat 300W ja sekin siis täydessä rasituksessa, johon ei normaalissa käytössä päästä koskaan.
     
  12. Uppmas

    Uppmas Active member

    Liittynyt:
    03.02.2013
    Viestejä:
    2,482
    Kiitokset:
    81
    Pisteet:
    58
    Tää poweriasia voitais vetää kerralla pakettiin, niin ei tarvis kitistä myöhemmin.
    Ekaksi pakko mainita, että ihmettelen hiukan, miten voit haukkua tuon CoolerMasterin ja ehdottaa tuota Silverstonea samassa kommentissa. Käsittääkseni kuitenkin niiden laatu ei juuri eroa toisistaan (joskin Silverstonessa parempi hyötysuhde).
    Elikkäs, let's begin.

    Powerihan ei ole mitään kovin erikoista sisäänsä syönyt. Elkoja, jänniteregulaattoreita, heatsinkkejä, lämpöanturi ja muuta peruskauraa. Ja niistä komponenteista mitä poweri on syönyt, ei yksikään ole juurikaan vahinkoherkkä, toisin kuin esim mikropiirit näyttiksessä, emossa tai prossussa.
    Poweri siis kestää kulutusta. Hyvä ja oikein mitoitettu poweri kestää kevyessä käytösti helposti 10 vuotta, pelikäytössä helposti yli 5 vuotta, pysyen lähes uudenveroisena (huomaa sana helposti), parhaassa tapauksessa pelikäytön powerikin menee sen 10 vuotta.
    Tämä on hyvä asia, ja huono asia.
    Hyvänä pointtina on tietysti se, että samaa poweria voi kierrättää setistä toiseen, sen vielä säilyttäen hyvyytensä.
    Huonona pointtina taas se, että huonotkin powerit arvostellaan hyviksi, enemmälti peruspertin toimesta, mutta myös kriitikoiden toimesta.
    Esim se, että poweri täyttää rippelivaatimukset uutena, ei tarkoita sitä, että se täyttäisi ne vuoden tai parin päästä, tai se, että poweri antaa mainitsemansa 500 wattia uutena, ei välttämättä pidä paikkaansa vuoden parin päästä.
    Poweriarvostelut ovatkin usein harhaanjohtavia, kun palkitsevat huonon powerin sen hetkellisen hyvän momentin takia, miettimättä juuri tulevaa, samaten yksityishenkilöt, jotka kehuvat powerin muutaman kuukauden tai yhden vuoden käytön jälkeen.
    On tietysti myös ne ääritapaukset, jotka eivät täytä rippelivaatimuksia ja nimelliswatitus on perseellään jo uutena. Nämä ovat vähän harvemmassa, mutta valitettavasti moni niitäkin ostaa.

    Sitten vähän pointista. Se, miksi haukun vähääkin huonomman powerin paskaksi johtuu lähinnä siitä, että paljon parempia vaihtoehtoja löytyy halvemmallakin. Yleensäkin aina, kun jotain haukutaan, sitä verrataan johonkin. Itse vertaan jokaista halpaa poweria perushyvään XFX.ään, joka lienee voittamaton hinnassaan ja saatavuudessaan, ja joka takaa ainakin 5 vuoden pelikäytön. Tämämpä takia onkin vaikeaa suositella yhtään halvempaa, koska lähes poikkeuksetta ne ovat vertailussa paljon huonompia. Kalliimpia powereita taasen vertaan SF:n tuotoksiin, jotka lienevät (kuluttaja)powerimaailman parhaita, niin hinnallaan kuin laadullaankin.
    Oikeastaan halvin Golden Green vertautuu jopa halpoihinkin powereihin, mikä tekee ''halpispommien'' suosittelemisesta vieläkin haastavampaa. Saahan lähes parhaimman powerin 67 eurolla.

    Toinen puoli on tietysti tämä rippeli.
    Vaikka monessa powerissa on ylikuormitussuojaus, ns. mahdoton saada räjähtämällä paskottua komponentit, syöttää huono poweri hitaasti epätasaista virtaa komponenteille, ja jonkun komponentin hajottua ei välttämättä itsekään tiedä powerin olevan syypää. Oikeasti hyvällä powerilla siis muutkin komponentit kestävät paremmin.
    ...
    Tälläistä ajatuksentynkää multa, modet voi siirtää tän tekstinpätkän muualle, kun ei topikkiin juuri relevantti ole.
    Toivon vain, että ajatukseni avautuisi hieman muillekin.
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2013
  13. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Aika pitkälti itse samalla kaavalla menen, enkä aijo kovin mielellään XFX 450w huonompaa suositella kenellekkään. Seasonic G-450/G-550 sarja on myös tullut järkevään hintaluokkaan monessa liikkeessä (Silent Rig 89,80€ / 99,80€) ja ovat modulaarisia powereita. SF powereissa on myös niitä huonoja malleja halvemmassa päässä, joten muistakaa myös niistä mainita, ettei porukka luule kaikkien olevan hyviä. Mindfactorysta jos taas on konetta ostamassa, niin sieltä löytyy hyvään hintaan Seasonic 520w S12II (57.60€).

    Chieftek / Silverstore ovat taas näitä todella budjetti pelikoneisiin tai halpoihin toimistokoneisiin hyviä. En kuitenkaan näitä lähtis mihinkään Phenom/FX 6300/i5 3570k + HD 7850 settiin laittamaan, ennemmin karsii näyttiksestä tai muusta ja hommaa sen 10€ enemmän maksavan paremman powerin tulevaa varten.
     
    Viimeksi muokattu: 20.02.2013

Jaa tämä sivu