1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Edullisen modeemin hankinta apua?

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Rooster3 09.02.2013.

  1. Rooster3

    Rooster3 Regular member

    Liittynyt:
    30.04.2012
    Viestejä:
    206
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Terve!
    Eli uutta reititintä vailla..

    Budjetti: Edullinen, 50 euroa?
    Liitettävät laitteet: pöytäkone (lan), läppäri (wlan) ja kaksi palvelinta joista toinen raspberry pi leikkimiseen ;) (lan)
    Kaista: Soneran 8/1 adsl, RJ11 pitkin..
    Muuta:
    - Läppärissä Wlan 802.11 b/g/n..
    - Koneiden välillä ei siirrellä mitään mihin tarvitsisi gigabitin linjaa eli 10/100 riittää.
    - Helposti conffattavissa palvelimia varten eli palvelimille oma ip (sillattu?) ja pöytäkoneelle sekä läppärille sitten sisäverkon omat, varmaan parempi näin?

    Ei muita ihmeellisyyksiä kuten esim. IPTV:lle ei ole tarvetta ikinä.

    Entäpä tuo IPv6-valmius? Tässä vaiheessa tipun kärryiltä että tarvitseeko sitä ja milloin? Alueella on nyt pelkkää kuparia, mutta kaupungin mukaan valokuitu vedetään tämän vuosikymmenen puolella _oletettavasti_. En tiedä vaikuttaako tuo edes koko asiaan, kuten sanoinkin jo niin tässä vaiheessa tipun veneestä.

    Nykyiset laitteet on sieltä täältä vanhaa rautaa.. Reititin, pikku kytkin ja wlan-lähetin erikseen ja on vähän hankala niitä hallita. Varsinkin kun kaikki ominaisuudet eivät toimi, esimerkiksi portteja rikki jne.. Helpompaa kun on yksi laite joka hoitaa kaiken.


    Löytyykö tuohon budjettiin nämä hommat hoitavaa purkkia?
    edit, vaikka valokuitu tulisikin aikanaan niin sitä ei kai tarvitse noteerata.. Hankkiin sitten vuosien päästä boksin niitä juttuja varten jos on silloin tarvetta vaihtaa.
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2013
  2.  
  3. Ysf

    Ysf Active member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,954
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    Paha sanoa mikä kannattaisi hommata.. pitäisi lueskella manuaaleja, jotta saa selville miten mitäkin vekotinta saa säädettä

    Sen tiedän, että TW EA510_v3(c) on oletuksena sellaisissa säädöissä, jossa LAN-portit 1 ja 2 ja WLAN on NAT:in takana.. LAN-portit 3 ja 4 portit on sitten sillattuna. Jotkut eivät TeleHelleistä diggaile mutta verkkokaupa.com:issa (link) moisen purkin hinta on 50.90e (+postit)

    en tiedä miten tuon laitteen reitityspuoli hallitsee IPv6:n..
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2013
  4. Rooster3

    Rooster3 Regular member

    Liittynyt:
    30.04.2012
    Viestejä:
    206
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Taidan kuulua siihen porukkaan jolla telehell aiheuttaa väristyksiä :) En tiedä mikä tilanne niiden kanssa on nykyään mutta joskus saanut niiden kanssa tapella itkuun asti.. Tosin tietämyskin oli silloin heikon puoleista että ehkä vika oli enemmän käyttäjässä.

    Taitaa nykyään kaikki boksit handlata sen, että voi tietyt portit pistää sillatuksi muiden pysytellessä NATin takana.. Ei ainakaan hetkeen ole tullut laitetta vastaan missä olisi vain joko/tai -vaihtoehto. Vai onko niitäkin?

    Googlaillut olen tuota IPv6:sta muttei ole selvinnyt tuleeko se kuluttaja käyttöön milloin vai onko se jo joiltakin osin ja että pitäisikö/kannattaisiko siihen nyt jo varautua. Onko tähän mielipiteitä? Ilmeisesti vaikuttaa siltä ettei kiirettä sen suhteen ole. Jos nyt ostaa tämän budjetin vermeen niin eiköhän sitten muutaman vuoden päästä kun tälle ominaisuudelle on tarvetta niin saa samaan hintaan taas uuden boksin..

    Ei tuo telewell varmasti huono vaihtoehto ole, tai ainakin kokonaisuutena selvempi kuin nykyiset viritelmät.
     
  5. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Niin oletko tässä nyt reititintä vai modeemia vailla? Telewellin modeemit hoitavat IPv6 (eli toimii jos se joskus tänne pohjolaan rantautuu) ja tuon osa sillattu, osa reititetty puolen myös. Niistä löytyy myös erittäin kattava IPTV tuki jos sille tulee tarvetta. Itse suosin ainakin Telewellejä säätömahdollisuuksiensa vuoksi, jota ei samasta hintaluokasta tietääkseni löydy muilta valmistajilta.

    Halvimmillaan tuon saa noin 50e toimitettuna.
    http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/39849
     
  6. Rooster3

    Rooster3 Regular member

    Liittynyt:
    30.04.2012
    Viestejä:
    206
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Äh, modeemiahan minä olen vailla.. Jotenkin iskostunut tuo reitittimen käyttö nykyään modeemiinkin kun kaikki on samassa paketissa näissä kuluttajamalleissa.

    No eiköhän tuo telewell sitten lähde tilaukseen. Pääsee ylimääräisistä johdoista ja purkeista eroon :)

    Kiitos avusta !

    edit, otsikko oikein että haullakin löytää paremmin
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2013
  7. Rooster3

    Rooster3 Regular member

    Liittynyt:
    30.04.2012
    Viestejä:
    206
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Vielä vähän jatkumoa..
    Olin jo tilaamassa tuotetta kunnes löysin kaippa tuon "isoveljen". Eli Telewell TW-EA510v3(c) ADSL2+/3G/4G ja kiinnitin huomiota sen USB-porttiin. Joissakin modeemeissa on mahdollista liittää usb-tulostin tuohon porttiin ja se näkyy sitten verkkotulostimena. Onkohan tästä tietoa tuon suhteen?

    Valmistajan sivuilta löytyneessä manuaalissa lukee vain että "Laite sisältää myös USB 2.0 portin ulkoiselle NAS -kiintolevylle tai 3G/4G USB modeemille (laitteet hankittava erikseen)."

    Vähentäisi piuhoja pöydältä jos tulostimenkin saisi tuohon kiinni. Jos ei niin ei se mitään, tilaan sitten sen edullisemman mallin ja jaan tulostimen toisen koneen kautta.
     
  8. ongelmii

    ongelmii Regular member

    Liittynyt:
    12.07.2010
    Viestejä:
    139
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    no tuo isonveljen asennukset oli ainakin itsellä helpot (mokkula usbiin ja pelitti)
    wlan oli kanssa helppo laittaa (sain heti ekalla kerralla toimii :O) tulostinta en käytä mutta luulis että asennus on helppo kun kaikki muutkin tuntuu olevan
     
  9. Ysf

    Ysf Active member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,954
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    ongelmahan on se, että tuon telewellin pitäisi ohjata sitä laitetta joka siihen kytketään eli firmiksessä on oltava jonkinlainen "ajuri" joka esim. sen tulostimen ohjauksen hoitaa.

    kaikki usb-massamuistit toimivat käytännössä yhdellä ja samalla tavalla, ja mokkuloiden osalta ajuri on yleensä valmistajakohtainen (saman valmistajan lähes kaikki mallit toimii samalla) joten niiden osalta sopivan ajurin liittäminen firmikseen ei ole ongelma.

    On toki olemassa erillisiä härpäkkeitä jotka muuttavat usb-tulostimen verkkotulostimeksi, mutta onko tuossa telewellissä sitten sellaista toimintoa.. paha sanoa, mene ja tiedä.
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2013

Jaa tämä sivu