AfterDawn logo

Sonyn huhutaan tuovan suuria muutoksia seuraavan konsolisukupolven ohjainmuotoiluun

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
5 kommenttia

Sonyn DualShock-ohjain on malliltaan tuttu monille jo lapsuudesta. Ensimmäisestä PlayStationista asti ohjain on näyttänyt jokseenkin samalta. Suurin ero aivan alkuperäiseen ohjaimeen ovat analogiset tatit, jotka nekin löysivät paikkansa jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

PS3 toi ohjaimeen myös liikeohjausta Sixaxis-ohjaimen muodossa, minkä lisäksi siitä on tullut langaton. Tästä huolimatta se on edelleen hyvin tunnistettavasti Sonyn pelikonsolin vanha tuttu ohjain.

Nyt SlashGear kuitenkin uutisoi Computer and Video Gamesin nimettömästä lähteestä, jonka mukaan seuraava konsolisukupolvi toisi asiaan muutoksen. Huhujen mukaan Sony olisi tuomassa jotain aivan uutta tulevaan ohjaimeensa. Esimerkiksi kosketusnäyttöä ja biometrisiä tunnisteita on veikkailtu nähtäväksi. Ohjaimen on huhuttu myös muistuttavan jollain tapaa jutun kuvassa näkyvää PS Vitaa.


Uudet konsolit sekä Sonylta että Microsoftilta näkevät päivänvalon luultavasti loppukeväästä tai alkukesästä ja molempia odotetaan maailmalla kuumeisesti.

5 KOMMENTTIA

ep_1/5

Pitihän PS3:nkin ohjaimen alunperin olla kovin toisenlainen (bumerangimainen), mutta kuinkas kävikään. Nykyinen muotoilu on hyvä käsiin. Toivottavasti ohjain ei tosiaan ole Vitan tapainen, sillä se ei todellakaan tunnu kädessä mukavalta.

Eli toivottavasti ohjain pysyy pääosin samanlaisena kuin se nyt on, eikä merkittäviä muutoksia ainakaan muotoiluun tarvitse tehdä. Sitten jonkinlaisena erikois/lisäohjaimena tuollainen Vitan tapainen ohjain voisi olla.

mcmopo2/5

Tuosta on nyt huhua ollut enemmänkin. Yhden huhun mukaan tuohon tulisi näyttö keskelle ja toisen huhun mukaan tuo menisi keskeltä halki jolloin siitä tulisi move ohjain. No joka tapauksessa varmaankin tulee uutta tekniikkaa tuohon mutta aika näyttää mihin tuo muotoutuu.

EDIT: TYPO

XB7003/5

Toivottavasti Sony ei nyt ala pelleilemään liikaa. Kaikki ps ohjaimet ovat olleet hyviä (paitsi ps3 liipaisimet). Toi ruutu ohjaimessa vaikuttaa taas vähän kopioimiselta, kuten PS Move ohjain.

JussiFX4/5

Voisi harkita playstationia jos vihdoinkin tajuaisivat vaihtaa tatin ja ristiohjaimen paikkaa vasemmalla puoliskolla.

ep_5/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JussiFX:

Voisi harkita playstationia jos vihdoinkin tajuaisivat vaihtaa tatin ja ristiohjaimen paikkaa vasemmalla puoliskolla.


Ei missään nimessä muutosta nykyiseen ohjaimeen. Nyt ne on juuri oikein päin. Jos kuitenkin se tatin ja ristihojeimen asettelu on kynnyskysymys konsolin hankinnassa niin se on helppo korjata ainakin ps3:n kohdalla:
http://www.amazon.com/Pro-Elite-Wireles...3/dp/B003V4AK8E

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT