1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus P5KPL-SE ja AHCI-ajurit

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Tuomoo 15.01.2013.

  1. Tuomoo

    Tuomoo Member

    Liittynyt:
    21.09.2006
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Terve taas, tyhmä tulee jälleen kyselemään neuvoja. Edellinen SSD:n käyttöönotto onnistui täältä saamillani ohjeilla, nyt olisi seuraavan vuoro. Pöydällä odottelee Kingstonin SSD koneeseen asentamistaan, ja nyt olisi jälleen pari kysymystä. Käyttiksenä Win 7.


    1. AHCI:n käyttöönotto. Emolevynä on Asuksen P5KPL-SE, ja Biosista ei löydy, yllätys yllätys, mitään mainintaa AHCI:stä. Storage configurationin alla on vain kohta ATA/IDE configuration -> Disabled / compatible / enabled. AHCI:stä ei ole mitään mainintaa missään. Onko nyt ihan totta, että tämä emo ei tue AHCI:tä lainkaan? Tuoko biosin päivitys tuon AHCI-option tuonne? Haluan sen käyttöön, sillä haluan kaiken ilon irti tuosta SSD:stä.

    2. SSD:n firmwaren päivitys. Millä saan selville, onko tuossa jo uusin mahdollinen firmware sisällä? Ostin tämän levyn syksyllä Jimmsin kampanjasta. Jos firmwaret pitää päivittää, onko tuo boottaavan levyn tekeminen ja sitä kautta päivitys ainoa vaihtoehto? Muron ohjeessa on ainakin käytössä jokin päivitysohjelma, sitä en löydä mistään.

    3. Alustaako SSD:n firmwaren päivitys koko levyn aina?

    Jospa sitä näillä pääsisi alkuun.
     
  2.  
  3. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,210
    Kiitokset:
    130
    Pisteet:
    93
  4. Tuomoo

    Tuomoo Member

    Liittynyt:
    21.09.2006
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Näistä ei ollut mitään apua. Kokeilin tuota Asuksen omaa emolevyn support-DVD:tä, mutta tulee vain herjaa, että tukiohjelmistot eivät toimi tässä käyttäjärjestelmässä (koneessa oli aluksi vista, mutta päivitin seiskaan, levy on vistalle).

    Päivitin uusimman BIOS:n, kiintolevyssä firmis on uusin mahdollinen. Nyt vain tarvisi tietää, miten ihmeessä tuon AHCI:n saa päälle. Asuksen sivuilla kuitenkin on mainintaa AHCI:stä tälle emolle, joten olettaisin, että tämä sitä kuitenkin tukee.
     
  5. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,210
    Kiitokset:
    130
    Pisteet:
    93
    Yksi vaihtoehto on kysyä asiaa Asuksen tuesta mutta vaikea sanoa vastanneeko ne asiaan jos sinne lähettää e-mailin ja jos vastaavat niin kuinka pian. Kokemusta ei asiasta ole Asuksen kohdalta. Kylläkin Aserin kanssa olen joutunut vastaavissa tapauksissa tekemisiin kun kaverilta hajosi kone heti takuuajan mentyä umpeen. Aserin kohdalta asiat hoituivat silloin vain e-mailin kautta.
    Tässä on Suomen Asuksen servisen tiedot:
    http://www.asus.fi/Static_WebPage/hotline/

     
    Viimeksi muokattu: 17.01.2013
  6. Tuomoo

    Tuomoo Member

    Liittynyt:
    21.09.2006
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo, kait sitä on vain kysyttävä suoraan sieltä, kun ei tuntikausien etsimisen jälkeenkään löydä mitään infoa mistään. Toivottavasti vastaavat nopeasti, sillä kone pitäisi saada ensi viikoksi kuntoon.
     

Jaa tämä sivu